Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent MAcLachlan se specializuje na mimozemské vetřelce. Najde dceru detektiva Becka, který byl mimozemšťanem, a spolu se snaží zabránit šíření parazitových vajec dříve, než bude pozdě... (oficiální text distributora)

Recenze (24)

monolog 

všechny recenze uživatele

První díl byl akční SF béčko, který sice nebylo nijak hlubším filmem, ale přeci jen dost zábavný a i dobře po formální stránce zpracovaný. Prvních třicet minut je zaplněno konečnou sekvencí právě z prvního dílu, v níž je asi pět minut různě vložených záběrů, který ukazují, jak a kde ten hmyzák nakladl ty vajíčka. Tato část je dobrá a zábavná, ale jakmile je tam novej film, jde atmosféra i příběh někam. Neuvěřitelně hloupý dialogy a příběh vařící doslova z ničeho, to je nejmenším problémem tohoto filmu. Dalším jsou naprosto stupidní postavy a to včetně všech vraždících mimozemšťanů, kteří se chovají spíš jako terče na střelnici. Ani herci nepředvádí nic světobornýho. Představitel novýho mimozemskýho poldy napodobuje jenom MacLachlana z jedničky, jenomže neskutečně unyle podehrává či nedohrává. Postavy se chovají hloupě, veškeré dění je odkázáno na to, jak zloduch chodí a žvástá blbosti, případně přelízá z jednoho tanečníka do druhýho při snad dvacetiminutové scéně z diskotéky. Prostě a jednoduše, za něco v tomto filmu stojí pouze část přejatá z prvního dílu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý akčný sci-fi horor, ktorý je pokračovaním celkom slušnej jednotky. Má iba priemerný príbeh odohrávajúci sa niekoľko rokov po udalostiach prvého dielu, vražedný mimozemšťan počas akcie síce bol zdanlivo usmrtený, ale podarilo sa mu z toho dostať a naklásť vajcia, ktoré teraz po rokoch začínajú ožívať. A tak prichádza mimozemšťan v ľudskom tele, aby vyhľadal dcéru policajta, ktorý proti vražednému mimozemšťanovi bojoval a spolu túto novú hroziacu katastrofu zastavili. Spracovanie ale nestojí prakticky vôbec za nič, spočiatku sa len opakujú posledné udalosti predchádzajúceho dielu a začína nový príbeh, ktorý by na to priemerné sci-fi béčko kľudne stačil, ale určite nie v takomto prevedení. Uznávam, že to nie je zase až tak hlúpe a trápne, ako som očakával, lenže problém je, že sa tu prakticky nič nedeje, v celom filme sa nájdu možno dve, tri trochu zaujímavejšie situácie, ale inak tempo je aj napriek krátkej dĺžke príliš pomalé, takmer celý čas to nudí a vôbec tu nie je o čo stáť. A tiež ma štvala tá neustála tma, takmer celý film sa odohráva v tme, čo teda takmer žiadnemu filmu nepridá. Takže v skratke by sa dalo povedať, že tu takmer celý čas vedú nudné postavy nudné dialógy v nudnom prostredí a dokonca počas tmy. Akcie je tu veľmi málo a vôbec ma nezaujala. Nejaký ten súboj, pár výstrelov a to je prakticky všetko, dokonca aj finále, kedy som už čakal niečo väčšie je len také nevýrazné. Herecké obsadenie za moc nestojí, hlavné duo nie je zase úplne zlé, ale ich postavy ma moc nebavili a záporáci sú na tom ešte horšie. Réžia a technická stránka nestoja vôbec za nič, tu nie je vôbec o čo stáť. Toto je jedno z najzbytočnejších pokračovaní, aké som vôbec videl, jednotka tiež nebola žiadny zázrak, ale slušné akčné sci-fi béčko, ktoré malo dostatočnú kvalitu po všetkých stránkach, no to sa o tomto diely povedať nedá ani omylom, jedna dlhá nekončiaca nuda. 32% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 2/10 Děj 3/10 Hudba 3/10 Efekty 4/10/// +hodně je zde z příběhu vysvětleno -nezáživná hudba, děj se odehrává hodně ve tmě, záporáci, postavy, efekty/// Takže pokračování jsem se dočkal, ale z prvního dílu si neponechává nic. Od začátku do konce je to hodně nudné, doprovázené slabími hereckými výkony a dialogy postav. Rozhodně se z toho dalo vytřískat víc./// Celkem 30%/// ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se teda vůbec nedá srovnávat s jedničkou. Hororové prvky zde jsou, nějaké to napětí a příběh. Ale vše je hrozně nudné a tak strašně a lacině natočené, že ani tu druhou hvězdu dát nemůžu. 28% = * ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal jako od režiséra jedničky v nejlepší formě, ale náhle jako kdyby došlo k jeho nečekanému úmrtí a vzal to za něj neumětel Pinsker. Hrozné triky, ještě horší dialogy, naprosto směšná love story a herci působili jako vypůjčení z druhořadého porna. Na poslední čtvrthodinu jsem už neměla nervy, a ne proto, že bych se snad bála. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

To co se mi líbilo na jedničce, tedy akčnost, divoké jízdy v ulicích, střílečky, to tady vůbec nebylo. Jediná pořádná scénka byla, když se parazit zmocnil bezdomovce, který si šel opatřit rádio a auto. Ostatní přeměny ani moc nebyly vidět a šlo pouze o kopírování jedničky. Velké mínus je i to, že většina scén se nahrávala ve tmě nebo v noci. Speciálních efektů tady bylo celkem dost, ale většinou šlo pouze střely z mimozemské zbraně nebo pohyb samotného parazita. Co se mi však líbilo asi nejvíc, byl hudební doprovod. Tady jsem se dočkal několika metalových melodií a ani hudba na diskotéce nebyla zas tak špatná. Nejlepší z herců pro mě byla herečka Kate Hodge, která alespoň předstírala, že hraje ve filmu. Zbytek herců se mi moc nelíbil a všechny bych ve škole ohodnotil známkou čtyři. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Tohle koukatelné béčko sice sahá jedničce sotva po kolena, ale alespoň si na nic nehraje a trochu pobaví. Za zmínku stojí zejména slušný počet speciálních efektů (vetřelce dělal Todd Masters). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak toto je kvalitatívne oveľa nižšie, ako originál. Nie sú tu naháňačky a akčných scén je tu tiež minimálne. Mŕtvoly sa kopia, ale nikto to nerieši. Žiadna polícia ani vyšetrovanie. Toto je jednoduché pokračovanie s jednoduchým príbehom i obsahom. Veľa sa toho tu nedeje a aj keď tu bola spomienka na votrelca, tento film zaručene nemá nato, aby konkuroval svižnejším a lepšie organizovaným snímkam z tejto kategórie. Ale aj tak si myslím, že v čiernych číslach si nezaslúži byť. Je veľa sračiek, ktoré sa nedajú dopozerať, ale tento k nim nepatrí. Je slabý, ale aj tak som sa až tak nenudil, tak za mna slabé 3*. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Tento díl je zajímavý tím , že prvních patnácti min. se skládá ze záběrů konce prvního dílu proloženého novými záběry. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Po úvodním poměrně dlouhém připomínání dějě prvního snímku ,kdy se dozvídáme jak to bylo dál a že není po něm. Že si na něm pochutnal pejsek. Detektiv Beck tam sice je ale jen chvilku a dozvídáme se ,že vlastně byl mimozemštaň. Což je vlastně logické nebot na konci minulého dílu do něj v stoupil ten jeho parták a tak ho vlastně zachránil. tak že se to celé odehrává okolo jeho dcery a dalšího mimozemštana a společně se snaží zabít toho slizouna. Ten se ,ale má čile k světu a v nočním klubu vesele řádí. Moc povedené už tohle není, byt triky jsou lepší ,ale příběh je o to víc strohý. Celé je to hodně v temnotě ,tak že člověk z toho mnoho nevidí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Je to slabší odvar dobrej jednotky, ale ešte stále pozerateľný. Masky i akcia sú na slušnej úrovni a romantická linka sa podľa mňa celkom podarila. Príbeh má ale slabé tempo a film obsahuje dosť nelogičností aj na béčko. Hodnotenie: 45% ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Tajemné zlo 2 je pokračování úspěšnější a lepší jedničky. Dvojka opět pojednává o vesmírném parazitovi, který skáče z jednoho hostitele do druhého. Filmaři dvojky hodně čerpali z jedničky, tak nás ve dvojce skoro nic nového nečeká. Úvod do dvojky tvoří většinu záběrů použitých z jedničky, takže režisér tím zaplnil lehce úvodní část filmu a vlastně si hodně usnadnil práci. No pane režisére, že se tedy nestydíte? Ale, že se jedná o béčkový film, tak Vám to tedy odpustíme, alespoň já. Co se tedy, ale nedá odpustit, jsou herecké výkony. Většina herců hodně přehrává a některé z nich, se nesnaží ani o žádný herecký výkon. Je vidět, že režisér to s herci moc neumí. Jinak se filmařům na dvojce Zla, asi povedli pouze ty některé gore efekty, hlavně když parazit vylézá z jednoho hostitele do druhého. Když to tak celkově vezmu, tak The Hidden 2 je prostě nenáročné béčko s docela dobrým slizkým parazitem, ale které bohužel nesahá ani po paty jedničce. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

"Budeš někdo jiný?" "Jen v krajním případě." První díl byl docela slušné béčko s několika nezapomenutelnýma scénama. Druhý díl je neoriginální už od začátku, kdy je nám znovu puštěna poslední půlhodina filmu minulého. A na ni navazuje zvláštní, nezáživný "film" o ničem plný neuvěřitelně hloupých nesmyslných dialogů, kde řeč jedné postavy jakoby neměla souvislost s tím, co říká postava druhá. Herecké výkony tomu odpovídají. Plusem je, že občas je to (úmyslně i neúmyslně) docela slušná sranda. ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Kristova noho, proč jsem na to koukal? Jednička byla skvělá podívaná, plná humoru, akce a správné porce násilí. Dvojka začíná čtvrthodinovou scénou z prvního dílu, poté se potkají dcera poldy z jedničky a nový lovec a začnou vést nudné dialogy. A ty vedou až do konce filmu. K zaplácnutí místa poslouží i diskotéka, kde si režisér splní sen a pustí do filmu zhruba dvacetiminutový rave-set, přičemž se během těch 20 minut neděje nic jiného. Žádná zábava, žádná akce (pokud nepočítáte pár trapných bitek a jednu 3minutovou přestřelku na konci) a ten mimozemšťan je totální suchar a mamlas (až na jednu dobou scénu s hoperama). Je to tak laciné, nudné a zoufalé, že jsem u toho málem usnul a dávám bez milosti odpad, protože tohle si první díl nezasloužil. To už radši totálně debilní, ale aspoň akční béčko než tohleto. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Parazitujúce pokračovanie, ktoré nie je ani originálne, ani dobre spracované ani dobre zahrané. Dokonca natoľko parazitujúce, že si dovolilo vziať aj zábery z konca prvej časti a tie boli paradoxne samozrejme na filme najlepšie. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Už slabší pokračování poměrně zajímavého Sci-Fi hororu Tajemné zlo. I když byl vetřelec v závěru prvního filmu zničen, bylo to jen zdánlivé. Kousek přežil a navíc se rozmnožil. Bojovat proti němu musí dcera detektiva z prvního dílu. ()

Fuckmaker odpad!

všechny recenze uživatele

Tajemné zlo 2 je opravdo zlo. Hrozní herci, dialogy a vůbec logika celého filmu je více než trapná. Chvílema jsem neveděl jestli se mám smát, nebo brečet. ()

Reklama

Reklama