Reklama

Reklama

Epizody(159)

Obsahy(1)

Tento francouzský sitcom volně navazuje na úspěšný seriál Helena a její chlapci. Studentská parta se rozhodne bydlet společně a pronajmou si dům. Stěhování je hned dvojí, neboť kluci navíc musejí vyměnit milovanou garáž za jinou zkušebnu. Vedlejší postavy (Bruno, Taxi, Fabrice) bez vysvětlení zmizí, hlavní členové party ale zůstávají. Tentokrát však Helena není ústřední postavou, vyskytuje se pouze v několika epizodách na začátku a uprostřed seriálu, neboť její představitelka Hélène Rolles se rozhodla více se věnovat pěvecké kariéře. V seriálu byl její odchod vyřešen tím, že Helena odletěla do Austrálie starat se o nemocnou babičku. Změny nastanou i u ostatních postav, např. Adéla se s Lindinou pomocí stane manekýnkou a začne si říkat Manuela. O vtipné situace není ani tentokrát nouze, zejména díky temperamentu Loly a Josého. Po 159 epizodách bylo natáčení ukončeno a následoval další, rovněž přímo navazující seriál Les Vacances de l'amour. (Kri-kri)

(více)

Recenze uživatele Kri-kri k tomuto seriálu (71)

Rozmary lásky (1995) 

Rozmary lásky jsou volným pokračováním známějšího a populárnějšího seriálu Helena a její chlapci. Na českých obrazovkách byl vysílán jen krátce (09. 10. 1997 - 15. 01. 1998 na Nově). Helena a její přátelé se rozhodnou bydlet společně a pronajmou si dům. V průběhu seriálu dojde k několika zásadním změnám - Helena odjede do Austrálie a brzy nato se rozejde s Mikulášem. Natálie se konečně polepší a začne prožívat lásku s Kryštofem a později s Olivierem. Protože tento seriál nebyl u nás nikdy odvysílán celý (ze 159 dílů jich Nova zakoupila jen prvních 65), mohu hodnotit jen to, jak na mě zapůsobily u nás odvysílané epizody. Rozmary lásky považuji za docela zdařilé pokračování úspěšného seriálu a i když v něm postrádám Johanu a Kristiána (jejich komičnost je nahrazena v charakterech Loly a Josého) a přibylo několik nových postav, na milostných zápletkách ani patřičné dávce humoru to nijak neubírá. Spíš mám dojem, že první polovina Rozmarů je mnohem více nabita humorem i svižnějším dějem, než Helena a její chlapci po odjezdu Johany a Kristiána. Po nějaké době jsem shlédl i u nás nikdy nevysílané díly 66-159 (mimo originál se naštěstí dají sehnat i s ruským rychlodabingem). Do 85. dílu je to skvělá podívaná, ale pak se kvalita o něco zhorší. Přestože se Helena v 73. dílu vrátí a s Mikulášem se usmíří, pár dílů nato spolu odjedou do Austrálie. Aby toho nebylo málo, ve stejné době partu opouští Kryštof, bez vysvětlení zmizí Manu a k dovršení všeho, pár dílů před koncem seriálu Sebastián kvůli nové lásce Aline definitivně opouští Lolu i kapelu. Tyto přemnožené odjezdy hlavních hrdinů druhou polovinu seriálu poněkud degradují, bez nich už to zdaleka není ono. Navíc přicházejí nové postavy, Cynthia a Jimmy, kteří se mi jeví silně nesympaticky. Jediné pozitivum pozdějších dílů je častější výskyt mé oblíbené Natálie a fakt, že se dala dohromady s Olivierem. Mé hodnocení 5* platí pouze pro první polovinu seriálu, od 87. dílu bych dal 4*. Ovšem jen kvůli méně zdařilé druhé půlce, která se beztak na české obrazovky nikdy nedostane nemám chuť seriálu uškodit, takže nechávám plný počet 100%. V Deníčku článek o seriálu a zde v češtině ukázka 1. dílu Stěhování. ()

Stěhování (1995) (E01) 

První díl seriálu navazujícího na seriál Helena a její chlapci. Z hlavních postav zůstaly všechny, časová posloupnost mezi posledním dílem Heleny a prvním dílem Rozmarů je několik týdnů. Parta opouští studentské koleje a stěhuje se do velikého domu, který si společně pronajali, tedy alespoň většina z nich - Olivier a Kryštof mají svoje garsonky. Hned v prvním dílu Lola dotáhne do domu sochu Apolona, která jí velmi přiroste k srdci. Dojde i na pár nepříjemností - veškeré nádobí rozbité a vyhozené pojistky. Vtipná je scéna, kdy kluci ujídají z nakrájeného salámu a rozčílená Lola nad hadrama ověnčeným Apolonem. Na rozjezd docela povedené. 100% ()

Výměna dívek (1995) (E02) 

Lola je opět v ráži, zase se snaží dělat druhým dohazovačku. Tentokrát se ale dost sekne. Aniž by to tušila, hodlá Adéle představit kluka, s jehož holkou pro změnu José zahýbá Benediktě.:) To spiklenecké setkání v kavárně na konci je podařené. "José, ty ses zase do něčeho zapletl!" "Lolo a kdo mi dokáže, že to bylo kvůli Adéle?" "To snad ... tak dobře, jazyk za zuby.":) A José zase perlí hláškama: "Martina a její prsa, ty jsou ...chytrý.", tenhle originální příměr mě dostal.:) Ale je fakt, že tentokrát měl José alespoň dobrý vkus, ta Martina je vskutku kost, líbila se i Kryštofovi a Olivierovi. 100% ()

Jahody (1995) (E03) 

V tomto dílu to Lola s hysterií ohledně alergie na jahody trochu přehání, ovšem vidět ji v jeptiškovském hábitu je fakt sranda.:) A sníst během pár minut plnou mísu jahod, to tedy musí být apetit, jak ostatně poznamenal i Mikuláš. Vtipná scéna, kdy Benedikta schválně zdržuje Josého v koupelně s údržbou jeho vlasů a jak se Mikuláš a Sebastián vztekají.:) Čím dál víc se přesvědčujeme, že společné bydlení přináší řadu velice humorných situací a že změna prostředí se rozhodně vyplatila. 100% ()

Malování (1995) (E04) 

Jednoznačně nejvtipnější díl celého seriálu! Co chvíli nějaká humorná scéna nebo hláška. Lola hysterčící zamčená v koupelně, sendviče s příchutí terpentýnu, několikrát vylitý kýbl barvy, z toho jednou na Josého bujnou hřívu, záměna šampónu za mořidlo a ten výsledek!:-)) A super hlášky: "Určitě to smyješ, můžeme se zeptat třeba na záchraně kulturních památek.":-D A korunu tomu nasadil Kryštof na konci, jak při pohledu na Josého pronesl "Promiňte slečno.":) Zkrátka epizoda naditá humorem a vsadím se, že herci si to při natáčení museli mimořádně užít! 100% ()

O vlásek (1995) (E05) 

Další velmi vtipná epizoda plná super hlášek. Lola k Apolonovi: "Ty můj drahoušku, když pomyslím, žes přežil starověk až do dneška a teď ti zmodraly nohy, to je strašná ostuda!" Načež Olivier dodal: "Málem jsem tu strachy zmodral!":) José: "Jste sami?" Olivier: "Je tady s námi Rudá armáda!" Sebastián: "Budeš žádat výměnu výrobku nebo vlasů?":-D Divák se ani na chvíli nebude nudit, takže v tomto dílu ani nevadí absence Mikuláše. Navíc poprvé od začátku Rozmarů se objeví i má oblíbená Natálie. A José je teď nejen blonďák, ale už i zrzek.:) 100% ()

Vstupenka (1995) (E06) 

Tento díl bohužel k mým nejoblíbenějším nepatří, což je dáno tím, že hlavní příběhová linie je mi poněkud cizí. Lola až chorobnou posedlostí v jednom kuse básní o jakémsi populárním zpěvákovi Princovi (o němž jsem nikdy předtím neměl ani tušení, že existuje, neboť se o modernu nezajímám) a dost dopodrobna s ostatními rozebírá komerční hudební scénu 90. let. Ani to nedorozumění, že použitou vstupenku, kterou Olivier poslal po Sebastiánovi Lole na památku, načež ona si pak domýšlí, že na tom koncertě byl tajně Sebastián mi nepřijde zrovna originální. Ale co už, tak jako jsou výborné díly, tak jsou i ty, co jsou jen nadprůměrné. 85% ()

Bělejší než bílé (1995) (E07) 

Benedikta po dvouletém soužití s Josém se jako obvykle chystá vyprat mu oblečení. Lola jí doporučí nový prášek Zero, který dle reklamy bílou ještě víc bělí a barvy po něm září. Jenže všechna trička vyprané v Zeru pustí barvu a Josého oblíbená košile je plná barevných fleků. Děvčata obejdou několik obchodů, ale marně, až v kavárně natrefí na kluka s naprosto totožnou košilí. Přivedou jej domů a domluví se s ním na výměně za jinou košili. Mezitím José přinese do zkušebny nový velký zesilovač, který ale nejprve vyhodí pojistky a napodruhé dokonce začne hořet. Holky klukům vynadají, když zjistí, jak jsou ušmudlaní, ti je ale uklidní, vše si sami vyperou v Zeru.:) Zajímavá a vtipná epizoda o běžných problémech společného bydlení. 100% ()

Čumáček milovaný (1995) (E08) 

Benedikta i José mají po ránu špatnou náladu. José o důvodu mlčí, Benedikta se ale později v kavárně svěří Heleně, že psala tajné vyznání Josému, které on našel, což ale ona nechtěla. Proto mu neřekla, že dopis byl pro něj. Helena Bendiktu přesvědčí, aby Josému raději řekla pravdu, než se to ještě víc zamotá, jenže dopis zapomenou v kavárně. Bene a José se usmíří a José ostatním přizná, o co šlo. Zvlášť hrdý je na přezdívku, kterou ho Benedikta v dopise oslovuje - "Čumáček milovaný". Jenže právě v tu chvíli si onen dopis čte parta kluků u jiného stolu. José začne vidět rudě a nastane velká bitka. Docela povedená a vtipná epizoda. 100% ()

Rodinné drama (1995) (E09) 

Lola má hned po ránu nerudnou náladu. Celou noc se převalovala a Sebastián si ustlal na zemi. Po delší rozmluvě s Benediktou se uklidní. José uděluje Sebastiánovi rady, jak by měl Lolu vycvičit. V kavárně José sbalí neznámou dívku a má v plánu s ní jít na večeři. Potřebuje se ale vymluvit Benediktě, za kterou přijede sestřenice Laurence a proto si vymyslí, že musí odjet za umírající tetou do Vierzonu. José je v šoku, když večer spatří Laurence ve dveřích, neboť je to ta, s níž se seznámil u Alfréda. Docela vydařený díl, zvlášť vtipná je poslední scéna a Sebastián se záchvatem smíchu, když José musí zbytečně předstírat odjezd. 100% ()

Drahá sestřenice (1995) (E10) 

Pokračování z dílu Rodinné drama, kdy se José seznámil s Laurence, netušíc, že jde o sestřenici Benedikty. Jeho sehraný odjezd do Vierzonu za nemocnou tetou neměl chybu, zvlášť když poznal, že na celou noc mizí zbytečně.:) Ráno navíc zmizí Benedikta a ostatní se to před Josém snaží zatajit. Velmi vtipná scéna, kdy Adéla předstírá že omdlí a v ten moment vchází do dveří Benedikta s Olivierem a Kryštofem.:) A Sebastiána pak na konci popadne záchvat smíchu, když přijde řeč na Josého tetu.:) Trochu tu chybí Helena s Mikulášem, přesto velmi povedený díl. 100% ()

Kohoutí zápas (1995) (E11) 

Rozespalá Helena si na chvíli myslí, že si spletla dům, když v koupelně potká Laurence. Sebastián vypráví Mikulášovi, jak José musel přečkat noc na ulici během předstírané cesty do Vierzonu. Po snídani José zůstane sám s Laurence a zopakuje jí pozvání na večeři, ona ale odmítne. José na Oliviera žárlí, že před zkouškou zašel za Laurence a chytnou se, kdo ji získá. Po obědě si Laurence zdřímne na pohovce v salonu a José, který ji tam najde samotnou ji začne líbat. Laurence se vzbudí a vlepí mu facku. Benediktě namluví, že se jí něco ošklivého zdálo. Korunu nasadí Lola posměškem "Ty její sny, to je fakt bomba." 100% ()

O myších a chlapcích (1995) (E12) 

Opět originální a velmi vydařený díl. Lola zachraňuje bílé laboratorní myšky před "sadistickým" studentem farmacie a proto o pořádný povyk rozhodně není nouze. Nejprve vyplašená Adéla ječící na židli a pak ten cirkus v kavárně.:) Lola zase perlí hláškama: "Vezme je na popravu, ten jeden saďour!" "Najděte si na pokusy něco jiného, třeba kameny!" Olivier a dokonce i José se pro trochu přízně u Benediktiny sestřenice Laurence mohou pro myši přetrhnout, zato ony jim na oplátku přehryžou kabel od kytary a kůži na bubnech. Potěší krátká vzpomínka (zřejmě i poslední) na Texase, krysu a maskota party, kterou dříve chovali v garáži. 100% ()

Dobrý obchod (1995) (E13) 

Epizoda postavená na nedorozumění. José se rozhodne koupit auto z peněz, které si s Benediktou dali stranou na prázdniny, ale před holkama to chce utajit. Lola vyslechne část rozhovoru kluků a nabude přesvědčení, že José má novou známost a dokonce si ji s klukama budou půjčovat. A když José zvolá: "Už jdu, Isabelo!", pojme podezření i Benedikta. Holky pak z pomsty v bazénu sbalí Cyrila, jenž v jednom kuse opakuje "To je fakt.":) V této epizodě se poprvé objeví garáž na auto jakožto součást domu a taky je tu jedna exteriérová scéna. 100% ()

Nečekaný nájemník (1995) (E14) 

Tato epizoda je ještě o chloupek vtipnější, než předchozí. José hned zrána pečuje o své nové auto, které se ovšem opět porouchá a tak musí přiklusat nový mechanik Cyril. Do toho Lola občas něco vyvede (utírá se do kůží na okna, do motoru jí spadne sendvič). Vtipná je Josého hláška o nárazníkách.:-) Ale to nejlepší přijde teprve pak. Cyril se nechá sbalit Natálií, aniž by tušil, jak si tím zavaří. Natálie totiž hodlá Cyrila svázat a když odmítne, popadne ji amok a on musí utéct z ubytovny. Nakonec ho Helenina parta ubytuje u nich doma. 100% ()

Něžné loučení (1995) (E15) 

Velmi pěkný díl, i když z hlediska humoru ne moc vtipný. Ale vzhledem k tomu, že Helena na dlouhou dobu opouští partu se to dá pochopit. Z česky dabovaných epizod je tato vlastně definitivně poslední s Helenou a o to více je působivější. I těch vtipných okamžiků se tu přece jen dá pár najít, třeba když Lola hodí Natálii do ksichtu moučník.:) Pár záběrů Heleny a Mikuláše procházející se po Paříži a do toho hrající titulní píseň s retrospektivními záběry z předchozího seriálu. Na chvíli se objeví i Heleniny rodiče, sestřenice a také Annette, nejlepší kamarádka Heleniny sestry, tudíž známé postavy z Prvních polibků. Rovněž se mi líbí závěrečná scéna s rozlučkovým večírkem. Tato epizoda si plný počet rozhodně zaslouží. 100% ()

Otravné plyny (1995) (E16) 

Helena odletěla do Austrálie a José Mikulášovi hned po jeho návratu z letiště radí, aby se po dobu její nepřítomnosti pobavil s jinými dívkami. Na zkoušku José přivede Bernadettu, kterou sbalil v obchodě. Aby se jí kluci zbavili, nakukají jí, že do zkušebny pronikají otravné plyny na hubení krys v kanalizaci. Bernadetta všemu uvěří, i tomu, že José přišel o čtvrtinu mozku a uteče. Ve fitcentru se José s Bernadettou těsně mine s děvčaty. Bernadetta se ale jen tak nevzdá, Josého vyhledá i u něj doma. Vyplašený José se jí opět zbaví historkou o otravných plynech. Natálie v kavárně před děvčaty sehraje scénu, prý ji pronásleduje cizí kluk, brzy však vyjde najevo, že s ním strávila noc a nepamatuje si to. Docela vtipná a originální epizoda. 95% ()

Naléhání (1995) (E17) 

Hned ráno, sotva všichni odejdou do školy a doma zůstane jen Benedikta u domu zazvoní Bernadetta a zoufale hledá Josého. Navykládá Benediktě, jak ji José včera sbalil a Benedikta se začne vydávat za Josého kamarádku. Její plán ji vyjde, Bernadetta jí na to skočí a obě pak jdou do garáže. Bernadetta skočí Josému kolem krku a Benedikta vše vyslechne za dveřmi. Bernadetta Josému dá facku a vyčte mu, že ji neměl balit, když už má snoubenku. Benedikta vypadá klidně, José je přesvědčen, že mu odpustila, ovšem jen do chvíle, než Josému ustele v salonu. Vtipný díl, zvlášť ksichtění Benedikty, když Bernadetta básní o Josém.:) 95% ()

Nesváry (1995) (E18) 

José si ráno opět namlouvá, že mu Benedikta odpustí, ta mu však při snídani dá jasně najevo, že je mezi nimi konec. Když se Barnadetta od kluků dozví o rozchodu, pokusí se s Benediktou promluvit a uklidnit ji. To se nakonec podaří a Benedikta Josému odpustí, jenže on si domů přivede novou přítelkyni, načež mu Bernadetta vlepí facku. Mezi Kryštofem a Bernadettou to mírně zajiskří. Natálie se mezitím dozvěděla o Helenině odjezdu a rozhodne se dostat Mikuláše. Děvčata jí pomoc odmítnou, i když jim na oplátku slíbí nové auto. V garáži to pak zkouší na Mikuláše, vyzná mu lásku, on ji odmítne s tím, že jsou jen přátelé. 95% ()

Rozchod (1995) (E19) 

Adéla ráno utěšuje Benediktu snídaní do postele jako náplast na bolest, kterou ji José večer způsobil, když si domů přivedl novou holku. José se rozhodl užívat si každý den s jinou holkou. Bernadetta se jde informovat za děvčaty a pak jde do zkušebny opět promluvit Josému do duše, ovšem bezvýsledně. Když jí kluci sdělí, že José chce denně střídat holky, Bernadetta se ještě víc rozčílí a slíbí, že v tom něco podnikne. A měla úspěch, všechny holky, které José začal balit ho rázem mají za chlíváka a některé ho i zfackují. Třebaže to vypadá, že by mezi Bernadettou a Kryštofem něco mohlo být, po tomto dílu Bernadetta ze seriálu bez vysvětlení zmizí. 95% ()

Reklama

Reklama