Reklama

Reklama

Epizody(159)

Obsahy(1)

Tento francouzský sitcom volně navazuje na úspěšný seriál Helena a její chlapci. Studentská parta se rozhodne bydlet společně a pronajmou si dům. Stěhování je hned dvojí, neboť kluci navíc musejí vyměnit milovanou garáž za jinou zkušebnu. Vedlejší postavy (Bruno, Taxi, Fabrice) bez vysvětlení zmizí, hlavní členové party ale zůstávají. Tentokrát však Helena není ústřední postavou, vyskytuje se pouze v několika epizodách na začátku a uprostřed seriálu, neboť její představitelka Hélène Rolles se rozhodla více se věnovat pěvecké kariéře. V seriálu byl její odchod vyřešen tím, že Helena odletěla do Austrálie starat se o nemocnou babičku. Změny nastanou i u ostatních postav, např. Adéla se s Lindinou pomocí stane manekýnkou a začne si říkat Manuela. O vtipné situace není ani tentokrát nouze, zejména díky temperamentu Loly a Josého. Po 159 epizodách bylo natáčení ukončeno a následoval další, rovněž přímo navazující seriál Les Vacances de l'amour. (Kri-kri)

(více)

Recenze uživatele Aquilles k tomuto seriálu (6)

Rozmary lásky (1995) 

Rozmary lásky volně navazují na předchozí seriál Helena a její chlapci. Velmi oceňuji, že na první pohled barevnější Rozmary vnáší do série nový svěží vítr. Po několika posledních dílech původního seriálu přinášejí odlehčenější atmosféru a především více humoru, který se v lecčems vyrovná i prvním dílům Heleny. Zápletky a události z jednotlivých dílů plně čerpají z nově nabytých možností společného bydlení, a tak můžeme vidět nejen stěhování a malování, ale i kuchyňské scény anebo třeba scény koupelnové, o kterých jsme v původním seriálu vždy bohužel jen slyšeli. Výhodou je, že seriál si uchovává všechny hlavní postavy (ačkoli Helena po pár dílech partu opouští). Bohužel však bez vysvětlení mizí vedlejší postavy, jako například Taxi, Fabrice či Bruno. Je to škoda, protože mnohé z nich ještě měly potenciál do budoucna. Jedinou výjimkou je naštěstí Natálie, která se v průběhu seriálu konečně plně semkne s partou a stane se jednou z hlavních postav, aby to konečně trvale dotáhla i do znělky (pomineme-li její krátkou účast v úvodních titulkách Heleny po odjezdu Katky a Štěpána). Nutno podotknout, že toto hodnocení se vztahuje především k první polovině seriálu, neboť v dabingu jsme se mohli dočkat jen 65 dílů. V těch dalších už se parta opět částečně obměňuje – někteří odcházejí a objevují se třeba na první pohled nesympatická Cynthia a Jimmy. Bez kouzla českých dialogů ale těžko říct, jak hodně bychom si nové složení party oblíbili. ()

Malování (1995) (E04) 

Jednoznačný adept na nejvtipnější díl celého seriálu, ne-li celé trilogie/tetralogie. Epizoda naplno těží ze svěžího větru, který přineslo úvodní sestěhování do jednoho domu (tohle by se prostě na kolejích nestalo), a přináší jednu vtipnou situaci za druhou. Ono taky zkuste malovat s partou, ve které jsou Lola a José, to nemůže dopadnout v klidu. Ohodnotit tenhle díl sta procenty a pěti hvězdičkami je zatraceně nedostatečné. ()

Na cestě do Německa (1995) (E31) 

Pokračování příběhu o tom, jak se Lola nechala naverbovat do armády je povedené a vtipné. Nejdříve se balí jako by Německo leželo hned vedle Sibiře, potom se jde raději utopit, než aby vydržela měsíc na vojně. Objektivně by to někomu možná mohlo připadat trochu dětinské, ale Lola už je taková. Stačí sledovat a bavit se. Povedené bylo i setkání Alexe s Alžbětou, která mu pochopitelně neskočila na jeho léčku. Mimochodem, potěšilo mě, že se v roli Alžběty mihla herečka Ingrid Chauvin. Lolu nakonec zachránila Linda, takže musím přiznat, že tohle je jeden z mála pozdějších dílů, kdy u mě Linda získává plusové body. ()

Kalhoty (1995) (E33) 

Příjemná epizoda, která se nese v poklidném tempu po návratu Sebastiána. Ovšem jen do chvíle, než Lola z jednoho telefonátu zjistí, že si Sebastian zapomněl na vojně kalhoty u nějaké Sofie. Naprosto skvělý je její následný rozhovor s Natálií po setkání v kavárně: "Jsem vzteky bez sebe, protože mi Sebastian zahnul." - "Lolo, přísahám, že to nebylo se mnou." Anebo dál: "Sebastian mě podved, tak já ho taky podvedu." - "Ale jak?" - "Natálie, ty žertuješ? Jakpak se to asi dělá?" - Jasně, že vím. Ale s kým? - "Ty jsi snad zabedněná, s nějakým klukem. S holkou ne." Mimochodem, když Lola tropí scénu před celou kavárnou, úplně mi před očima vyskakovaly staré díly, kdy takhle skvěle uměla vyvádět Johana. Vtipný je v tomhle díle samozřejmě i José, a to při šmírování před ložnicí Loly a Sebastiana, když se chce jít koupat s Lindou, anebo když závidí Alexovi, že bude hrát v kapele s pěti holkama Polkama. ()

Trest (1995) (E34) 

José dostal legionářskou nemoc. To si tedy alespoň vsugeruje Lola, když narazí na článek v novinách. Co na tom, že zatím byly popsány jen dva případy kdesi v západní Africe. A tak zatímco José statečně simuluje nachlazení, aby se mohl vidět se svým objevem, Lola se čím dál víc utvrzuje v Josého vážné nemoci. Když pak zjistí, že se u Josého objevil další z příznaků, modrofialové modřiny kolem očí, neváhá a volá sanitku. José přitom nemůže před Benediktou prozradit pravdu, tedy že modřiny má od svalovce, který ho s onou holkou nachytal. Velice vtipný díl plný nedorozumění. Navíc musím podotknout, že José má v tomhle díle neskutečnou kliku. Sice skončí potlučený jak panda, ale před Benediktou se nic neprovalí. A to ani ve chvíli, kdy mu svalovec donese až domů zapomenutou peněženku :D ()

Návrat z turné (1995) (E41) 

Lola vyšiluje kvůli návratu kluků z turné a holky s ní mají (opět) svatou trpělivost. Kluci se vrátí bez Josého, který (opět) zůstal s novým objevem, a nevědí, jak to zaonačit před Benediktou.  Plusem téhle epizody je originální začátek vztahu Kryštofa a Natálie, která sice přinese informace od Josého a Manuela výměnou za polibek od Mikuláše, ale nakonec odchází i se "spropitným" od Kryštofa. Takové netradiční začátky vztahů mám hodně rád. V součtu tedy příjemný díl s vtipnými hláškami ("Vždycky jsi byla pěkná, Natálie. Škoda, že jen na povrchu.") i dojemným vyznáním Benedikty ("Když má člověk někoho rád, jsou chvíle, kdy předstírá, že něčemu věří, jen aby všechno neztratil. To patří k lásce."). ()

Reklama

Reklama