Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý jednorožec Unico má magický roh, ktorý má moc urobiť všetkých okolo seba šťastnými. To sa však nepáči všemocným bohom, ktorí sa rozhodnú malého Unica zbaviť a prikážu Západnému vetru, aby ho odniesol na koniec sveta, kde leží Hora zabudnutia. Vietor sa však nad ním zľutuje a vyloží ho cestou na pustom ostrove. Na ňom nájde malý Unico svojho prvého kamaráta, pre koho je ochotný urobiť čokoľvek; dokonca mu prenechá aj svoj magický roh...
Príbeh o dobre a nesebeckosti je svojim spracovaním určený najmä pre najmenších, avšak svojím posolstvom je nadčasový a má všetkým čo ponúknuť aj v dnešnej dobe. (matkoulko)

(více)

Recenze (5)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Je to v podstatě docela povedená pohádka pro děti, ale je to zároveň i sympaticky temné. Animace se mi líbila, hudba se mi líbila včetně toho zpívání (nejvíce asi ta "kočičí" píseň Katy), charaktery byly sympatické, atmosféra povedená. Sice mě to nenechalo s takovým tím pocitem, že jsem viděl něco jedinečného, ale velmi dobrá podívaná to rozhodně je. 8/10 ()

Braddy

všechny recenze uživatele

Tak toto je ten "Poslední jednorožec", který jsem kdysi viděl se školou v kině a byl jsem tenkrát totálně unešen. Bohužel jsem ho od té doby neviděl, tak nemůžu hodnotit podle vzpomínek z dětství. Snad se mi ho někde podaří sehnat. ()

Expozituror 

všechny recenze uživatele

Vzpomínky na tehle film, který jsem viděl v raném dětství v kině někdy na sklonku osmdesátých let, ve mně zůstali až dodnes, kdy jsem konečně náhodou film dohledal. Paradoxně je spolutvůrcem Tezuka Osamu, můj velký oblíbenec, ale i přesto mi původ a jméno filmu zůstalo utajeno. Až do teď! Takže možná se tímto vysvětluje má podvědomá fascinace japonským anime a samotným Tezukou. Tohle určitě muselo být první anime, co jsem viděl a které připravilo půdu pro vše další, co přišlo po něm. Kdo by to byl řek. Jsem dost překvapen! Jo a musím se na to ještě jednou podívat v originále. ()

Artass 

všechny recenze uživatele

Mal som asi sedem alebo osem rokov, keď sme na to boli pravdepodobne so školou v kine. Odvtedy som neprestal myslieť na tu temnú atmosféru, na temného hradného pána, ktorému svietili oči v temnom lese. Skrátka, niečo čo vás ovplyvní na celý život. Zrejme pôvod fascinácie Trierom, Priceom, Poeom atď. Dodnes som sa nedokázal dopátrať za tých skoro 25 rokov k názvu filmu. Ďakujem (mOnkey) ()

Reklama

Reklama