Reklama

Reklama

Fotbalový tým pod vedením nového trenéra nic nemohlo zastavit... Bill Yoast je úspěšným trenérem amerického fotbalu v jižanském městečku Alexandrie. V roce 1971 chce místní tým středoškoláků pod jeho vedením vyhrát turnaj. Všechno se rázem změní v okamžiku, když na místo vrchního trenéra je jmenován mladší a nekompromisní Herman Boone. Yoastovi nezbývá, než se spokojit s místem pomocného trenéra. Pro většinu obyvatel města je Boone ale těžko přijatelný, je totiž černoch. Přitom právě Boon teď musí stmelit hráče různé barvy pleti a přivést tým k nejlepšímu výkonu a úspěšným zápasům bez porážky. Neskrývaný rasismus ohrozí už první soustředění mladých hráčů, protože předsudky jsou hluboce zakořeněny na obou stranách. Tvrdý a umíněný Boone přitom rozhodně nešetří nikoho, zajímá ho úspěch celého týmu...  Strhující, stejně jako provokativní příběh vznikl podle skutečné události. Jeho režisér Boaz Yakin staví na dobře napsaném scénáři (Gregory Allen Howard) a na vynikajícím výkonu Denzela Washingtona (Presumpce viny, Training Day, Muž v ohni) v úloze Hermana Boonea. (Česká televize)

(více)

Recenze (245)

carly 

všechny recenze uživatele

milujem tento film. každé jedno jeho políčko. každú jednu postavu. každého jedného herca. nie som fanúšikom behania po tráve za šišatou loptou, ale tento film je o niečom inom. o niečom dôležitejšom. o niečom o mnoho krajšom. o niečom, čo by malo byť samozrejmé a nie je. bol to priamy ťah na bránku, to nepopieram, ale výsledkom bol excelentný gól. nie touchdown, lebo we all should remember the Titans! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celé se to nezadržitelně line k neodvratnému konci - finále (a to musí být každýmu jasný hned na začátku). Ale to už se asi od takovejch filmů čeká. Dočkáme se pár dojemnejch momentů, u kterejch někomu může ukápnout slza - Disney produkce se pozná. Každopádně D. Washington hraje skvěle, i když jeho postava je dost tvrdohlavá. Největší frája mezi hráči je Kip Pardue, kterej fakt umí a role mu sedla. Nevěřím, že úplně všechno je přesně podle pravdy, ale nebylo to tak nejhorší. A příště můžou američani kecat něco o rasismu proti cigánům - asi mají trauma z vlastní historie... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem byla z tohoto výborného sportovního dramatu doslova nadšená... o pár let později už však na mě těch patetických, plamenných projevů bylo příliš. Přesto jde zřejmě o nejlepší film ze sportovního prostředí, jaký jsem kdy viděla. Druhý nejlepší - "Vítězové a poražení" jsou přece jen někde jinde;-). 81% ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý lidský příběh o jednom sportu, jednom městě a dvou rasách. Film je z produkce studií Disney a je také určen pro celou rodinu, takže nečekejte nějaký hlubší exkurz do rasové problematiky. Téma desegregace tak dostává ve filmu spíše více konkrétní podobu, formu partikulárních vztahů mezi jednotlivými postavami, které k sobě obtížně hledají cestu, aby ji nakonec našly. Denzel Washington znovu dokazuje, že je výborným hercem. Ostatní postavy mladých hráčů jsou velmi sympatické, zvláště "white thrash" Louie Lastik (Ethan Suplee) a přeslazený Ryan Gosling. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Příchod černého trenéra ke školnímu fotbalovému mužstvu na jihžanském maloměstě nemůže zpočátku přinést nic dobrého. Je jenom na něm, aby stmelil hráče různé barvy pleti k maximálnímu výkonu a neuvěřitelné sérii zápasů bez porážky. Film je natočen podle skutečné události a staví nejen na výkonu Denzela Washingtona, ale i výkonů mladých herců v rolích hráčů školního mužstva. Pokud máte rádi filmy ze sportovního prostředí, pak vás tenhle určitě nezklame. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Původní scénář byl plný vulgárních výrazů, ale Disney, ve snaze vytvořit dobrý rodinný film, požádalo producenta Jerryho Bruckheimera o odstranění všech nemravností ze scénáře. (freelex)
  • Ústřední píseň k filmu "Titan Spirit" od Trevora Rabina se stala natolik populární, že byla použita v závěrečných titulcích několika sportovních klání, jako jsou například Olympijské hry v Salt Lake City v roce 2002, Aténách v roce 2004 nebo v Turínu roku 2006. Zazněla také po vítězném projevu Baracka Obamy v roce 2008. (Terva)
  • Film je natočen podle skutečných událostí čerpaných ze života sportovců Gerryho Bertiera a Juliuse Campbella. (Terva)

Reklama

Reklama