Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Graham Marshall (Michael Caine) pracuje v korporátnej firme a netrpezlivo očakáva blížiace sa povýšenie na šéfa oddelenia. Predstavenstvo si ale na tú pozíciu vyberie jeho podriadeného a nahnevaný Graham cestou domov nechcene sotí pod vlak bezdomovca. Na jeho veľké prekvapenie mu ale toto zabitie prejde, vďaka čomu sa začne cítiť neohrozene a povzbudí ho to na plánovanie ďalších "nehôd". Prvá na rane je jeho manželka Leslie (Swoosie Kurtz), ktorá mu už dlho žerie nervy a problémy s elektrinou v ich starom dome sa k tomu veľmi hodia. No vyšetrovateľ (Will Patton) aj Grahamova kolegyňa Stella (Elizabeth McGovern) čoskoro začnú tušiť, že tu niečo nehrá... (Dale)

(více)

Recenze (8)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nenáročný a snad i tak nějak zvráceně pohodový snímek, v němž jsem postavě Michaela Caina opět fandil, ačkoliv tentokrát rozhodně není klaďasem. Hraje totiž muže, který se, znechucen tím, že v práci místo něj povýšili kolegu, a že jeho manželka je otravná čarodějnice, rozhodne tyto problémy řešit. Nutno podotknout, že vcelku radikálně. Černě komediální podívaná, která se začne odvíjet, sice není bůhvíjak objevná (kdyby se ze scénáře stal díl seriálu Columbo, patřil by k těm průměrným), ale v mnoha momentech (k většině z nich dojde během první poloviny - k rozptýlení popela z urny například) je opravdu zábavná, za což samozřejmě vděčí hlavnímu představiteli. Ať už má Caine poťouchlou radost, prozpěvuje si, nebo právě velice vztekle (a nutno podotknout, že i děsivě) vrčí na kolegu / nadřízeného, všechno mu věříte. Řadu šedých filmů tenhle mistr rozsvítil svojí přítomností... A Shock to the System je jedním z nich. Tři a půl. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Vydarený thriller s prvkami čierneho humoru, ktorému dominuje démonický Michael Caine v tej najlepšej forme. Možno to chcelo skúsenejšieho režiséra, aby film neostal zabudnutý mimo záujem divákov. Je to škoda, lebo určite stojí za videnie. 70% ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Je to ode mně trošku hnusné, ale já jsem přes všechno držela palce právě Michaelu Caineovi. Jakožto film to velký přínos pro svět kinematografie zřejmě nebude, ale je to geniální ukázka nesmírně dokonalého herectví Michaela Cainea. Každý kdo má toho člověka rád, by se měl podívat na tenhle, na první pohled obyčejně vzhlížející snímek, ve kterém ovšem hraje jako o závod. A je to právě zábavné jak se v něm mění prvky nesympatické, smutné, naštvané, i úplně zlé osoby. To je vlastně velké plus celého filmu, za který bych klidně dala i pět hvězdiček. Ale jelikož hodnotíme film jako celek, a s tím že příběh to má úplně přiblblý a přitažený za vlasy, je moje hodnocení celkem nízké. Sice některé prvky černého humoru, a radikálních řešení hlavní postavy nebyli tak zlé, ale na to tam toho bylo příliš málo. Ale Caine si ode mně zaslouží hlubokou poklonu. ()

Filmjunkie 

všechny recenze uživatele

Nespravedlivě podhodnocený film. Řemeslně poctivě udělané drama. Nejdůležitější je ale vedoucí myšlenka : - co nám brání, abychom nezačali vládnout světem, teď a tady ? Co je za potřebí, aby člověk přestal akceptovat nastavená pravidla ? Pravé drama tkví v momentu změny. V otřesu systému. A spouštění svobodné vůle z řetězu. Démonské moci, která je v každém z nás. Alister Crawley zdraví. ()

Reklama

Reklama