Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník John Matrix opustil speciální elitní jednotku a nyní žije se svou dcerou Jenny na venkově. Na jeho usedlost přilétá generál Kirby a varuje ho, že ho chce kdosi zabít. Johnův bývalý kolega z jednotky, kapitán Bennett, kterého John kdysi vyhodil, se mu chce pomstít, a proto se spolčil s diktátorem Ariusem z latinskoamerického Valverde, který žije v exilu. Arius chce znovu své zemi vládnout a připravuje puč... Bennett nechá unést Johnovu dceru Jenny a Matrixe zajme. Pak mu sdělí, že dceru dostane zpět, jen pokud odcestuje do Valverde a zabije současného prezidenta... Než letadlo vzlétne, zabije Matrix svého hlídače Henriquese, vše nastraží, jako by Henriques spal  a vyskočí z rozjíždějícího se letadla. Na záchranu Jenny mu zbývá necelých jedenáct hodin, než letadlo doletí do Valverde a povstalci se dozvědí, že z letadla utekl. Bennet a Arius odvezou Jenny do vily na nedaleký ostrov, kde ji vězní v uzavřené místnosti. Jenny se pokouší dostat z pokoje ven a a povede se jí to. Začne z vily hledat cestu ven... Matrix mezitím s pomocí letušky Cindy, která se mu na letišti připlete do cesty, zabije nejprve Sullyho, který z letiště monitoroval jeho odlet. Najde u něj klíč od motelu a se Cindy jdou pokoj prohledat. Tam je najde zabiják Cooke, kterého však Matrix přemůže. V jeho autě najde účtenku od pumpy, kde tankují soukromá letadla. Matrix se Cindy odjedou do skladu pohonných hmot, kde zastihnou povstalce chystající se na převrat. Podle mapy zjistí, kam Bennetř s Ariusem odvezli Jenny. Matrix se vloupá do obchodu se zbraněmi, ozbrojí se a odlétá i se Cindy hydroplánem na ostrov. Pak jde hledat Jenny a Cindy se má snažit spojit s generálem Kirbym... Mezitím na letišti ve Valverde přistává letadlo s mrtvým Henriquesem a povstalci zjistí, že Matrix na palubě není. Okamžitě vyrozumí diktátora Ariuse. Matrix ale pobije celou posádku, která střeží vilu, uvnitř se střetne s diktátorem Ariusem a také ho zastřelí. Kapitán Bennett zatím hledá Jenny, která se skrývá v podzemí vily. Dostihne ji, vezme si ji jako rukojmí a postřelí Matrixe. Matrix ho žádá, aby jeho dceru pustil a vyzve Bennetta ho na souboj... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 274)

golfista 

všechny recenze uživatele

Akční filmy nemiluju a ani je nevyhledávám, ale tohle byla vážně klasika osmdesátých let a Arnold do ní přesně zapadl. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jako malýmu klukovi mi to za komančů, v době pokoutně kolujících simultánně dabovaných VHS kopií, přišlo jako dost veliká trapárna. Jako starej cyp se naopak bavím, poněvadž tahle ´arnoldovka´zraje jako víno. Komando je sice taková dost tupá maskulinní zábava, s velikou přemírou násilí (viz. "čištění" ostrova, tady to už prostě tvůrci pořádně přehnali :o) ) směšně schovaném za otcovsky pozitivní motivaci zachránit své dítě. Jenže bráno jako velmi svižná akční komedie a dokonalý modelový příklad "osmdesátkových" akčňáren Commando určitě za zhlédnutí stojí. A hledat tady logiku? Pche! K čertu s ní protentokrát! A je nesporné, že některé Arnoldovy hlášky, pronášené v kontrastu s jeho typicky kamennou tváří, jsou neodolatelné - "You are funny guy, Sully. I like you. Thats´ why I´m going to kill you last." ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch nezapomenutelných akčních béček s ještě mladým Arnoldem Schwarzeneggerem, ve kterém je spousta klišé, chyb, nelogičnosti a ROFL hlášek. Teď, když jej opět vidím, si vlastně uvědomuji, že tu Arnie paroduje i samotného Terminátora, viz "I'll be back, Bennett.". Finální párty na ostrově je pak unikát sám o sobě, Arnie zde se zapnutým GOD módem a notně vybaven arzenálem celé jednotky, pokropí vše, co mu přijde pod hlaveň M78. Zajímavé však je, že i přes všechny negativní aspekty, které snímek předvádí, se na něj dá dívat i po třiadvaceti letech. (6/10) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika mezi béčkovými akčňáky, která kromě ukázkově nadupaného Arnolda, hafo výborných hlášek a hudby Jamese Hornera (!!!) obsahuje i spoustu neodolatelně zmršených trikových scén (viz dnes už klasické Porsche se zázračným vyrovnávačem karosérie, scénu od scény se prodlužující nábojový pás a jiné:)) Se slovenským dabingem o hvězdičku víc:))) 70% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem se Komanda nemohl nabažit. Vůbec mi nevadilo, jak je dementní, dementní a ještě jednou dementní. A vlastně mi to nevadí ani teď :). 60% Zajímavé komentáře: Melies, Vesman, Kubaso, Flipnic ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Násilnická osmdesátá léta, která stála za...nestála za nic. Arnold Schwarzenegger, který je symbolem tohoto údobí, ztělesňuje vše, kvůli čemu tento věk zatracujeme i (obdivujeme.) Hlavní herec je prostě kulturista a ne (herec) a...celý film a tenhle styl a "Arnie" jsou pozůstatkem éry, která bude doufám zapomenuta... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už jenom pro tu úvodní titulkovou scénu, v níž Arnold s dceruškou krmí srnečka, stojí za to Komando vidět :-D Bezmyšlenkovité akční filmy osmdesátých let sice nejsou ničím, co bych si rád a často dopřával, ale tohle zkrátka pobavilo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nechte si dovézt kaviár a dejte si chladit třeba Dom Perignon, protože tahle brutální oslava čistokrevné akce Made in 80’s si zaslouží skutečnej luxus. A úplně ze všeho nejvíc miluju závěrečnou čtvrthodinku, ve který Arnie začne akčnit, jak kdyby ho někdo kousnul do koulí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Když nepočítáme Arnoldovy velkofilmy, tak se jedná asi o jeho nejvydařenější čistokrevnou akčňárnu. A že té krve ve filmu proteče ! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $35,100,000Tržby Celosvetovo $57,491,000"Najzábavnejšie a najakčnejšie Béčko!" Arnold to tam pekne masakruje a to ja moc rád. Tendencia hlášok voči streľbe na rovnakej úrovni, fakt rachot. /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tenhle film zabíjí i po letech, protože jeho nábojnicový pás debility je nekonečný a zupácká kapota nepromáčknutelná. Je fascinující pozorovat, jak dementní hlášky ve spojení s dementním přednesem Arnieho vytvářejí jakýsi magický kult braku. Stejně tak mě pořád tankuje, jak je film naranžovaný podle toho, aby se Arnold mohl v pravou chvíli svléknout a předvést nějaké to kulturistické pózování – vlastně se tomu podřizuje úplně všechno. Kdo chce pochopit, v čem dříve odporná svůdnost 80. let, musí pochopit Commando. A pochopíte ho jen tehdy, když máte v živé paměti to strašné trauma, že všichni spolužáci ho už viděli a vám to máma zatrhla. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Komando je film plný klišé napojených naprosto primitivně na sebe, pouze pro potěchu diváka z akce a Arnolda samotného a tak vznikl další film typu "jeden proti všem" (u Arnolda nečekané !!!). Snímání scén, při kterých jsou vidět spousty chyb (at uz nezničitelné auto, vyskakující lidé apod.).Kdokoliv nepochopí a filmu nepromine nastavenou notu lehké sebe parodie a zároveň velkého množství vystřílených nábojů a zabitých "neznámých tváří", bude na komando nadávat. Tohle je prostě klasický film 80. let se vším, co k tomu patří. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Existují dvě možné interpretace Komanda - buď je to vážně míněný akční film, nebo nadnesená parodie na tento žánr. Pokud bych jako divák přistoupil na prvý rastr, film bych nedokoukal, jelikož pak by vyzníval jako počin tak tupý, že by široko daleko neměl konkurenci, pokud bych věřil interpretaci druhé, vyloudil bych na tváři leda velmi zdrženlivý úsměv. Komedie (ne)pěkná... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Vaše dcera je v nebezpečí plukovníku a jestli ji chcete zpátky, tak musíte spolupracovat. Jasný? NE!…. Arnieho svalstvo společně s akcí a keci o síle jedince v této ,,béčkové“ klasice. A když na závěr (ano je to trapný) použije k likvidaci soukromé armády všechny druhy zbraní, pilové listy a sekeru, mám ještě dnes spolu s ním pocit z poctivě odvedené práce. ,,NECHAL JSI NĚCO PRO NÁS JOHNE?“ ,,JEN MRTVOLY!!“ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Půdorysem standardní rodinné drama o otci zachraňující svou dcerušku (opoBauer), kdyby to nebylo tak easy a cheesy. Vystřihnout závěrečnou půlhodinku, od vylodění na ostrově /parodie na Ursulu Andress coby Mr. Olympia vylézá v plavkách v moře fuj), mohl to být hláškoidní mix Mortal Kombatu, Tarzana a NÁBOROVÉ reklamy U.S. army, takhle zůstanou hlášky velké ráže, nakupování bagrem a roztomilé honičky sportáků. Arnie je boží, dokud mluví svou rakušáckou angličtinou. Když začne promlouvat olovem, klesá u mě dolů a připomíná mi, proč se osmdesátkovým akčním flákům vyhýbám jako nemocnému s leprou. Jako parodie bránicolomivé, až do střelnice v botanické zahradě:) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Prologue/Main Title [3:56] ,2. Ambush and Kidnapping [2:36] ,3. Captured [2:14] ,4. Surprise [8:20] ,5. Sully Runs [4:34] ,6. Moving Jenny [3:42] ,7. Matrix Breaks In [3:30] ,8. Infiltration/Showdown/Finale [14:32] ()

Související novinky

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

Arnolda nám seslalo nebe. Doslova.

02.01.2012

Je zpátky. První teaser na The Expendables 2 nám dokázal, že se mu tentokrát bude kouřit nejen z cigára, ale i z bouchačky. A jen tak se vůně střelného prachu kolem něj nerozplyne. Už od října natáčí… (více)

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Reklama

Reklama