Reklama

Reklama

Lovec démonů

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží". Byl jím jeho bratr Adam, který zavraždil řadu lidí a potom sám sebe. Sebevrahův tragický osud je však jen částí příběhu navenek obyčejné rodiny Meiksových, který se začal dramaticky měnit před více než dvaceti lety.

Ovdovělý, hluboce věřící otec Meiks (Bill Paxton) láskyplně vychovává své dva syny - dvanáctiletého Fentona (Matthew O'Leary) a devítiletého Adama (Jeremy Sumpter). Jednoho dne jim však oznámí, že ho navštívil anděl a uložil mu zničit "démony" - konkrétní, navenek obyčejné muže a ženy, kteří chodí po světě, aby šířili smrtící zlo. Adam se ochotně připojuje k otcově tajnému "božímu dílu" a pokračuje v něm i po jeho smrti. Fenton však pochybuje o otcově příčetnosti a začíná váhat, zda nemá zradit ty, které miluje, a pokusit se zastavit je v naplňování jejich vražedného plánu. Agent Doyle se rozhodne ověřit mladíkovu výpověď a vydává se po stopách pravdy a lži skryté v osudech rodiny Meiksových. Na konci jeho pátrání však na něj (a především na diváka) čeká šokující odhalení

Nevšední thriller s hororovými prvky je režijním debutem herce Billa Paxtona (Apollo 13, Twister, Titanic). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bill Paxton si vyskúšal aj réžiu a výsledkom je priemerný mystery thriller so slušnou atmosférou a dobrými hercami. V dobe, kedy sme ale v každom thrilleri očakávali pointu, ktorá nás posadí na zadok, tak trochu sklamal. Tu to ale bude aj otázka očakávaní a vkusu, tých poínt v závere je tu hneď viacero, ale v týchto časoch patrili skôr k iba mierne prekvapivým. No a aj otázka toho, nakoľko vám bude Paxton sympatický ako herec v pre neho netradičnej úlohe, čo sa týka aj McConaugheyho. Na neskorý sobotný večer ale solídna voľba. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tuctový thriller s nezvládnutým tempem a stereotypní epizodností, který se přímo vyžívá v opakování, přičemž samotné motivy rozvíjí více než pomalu. Řemeslný standard, u nějž bije do očí snad jen jakási vážně míněná podobizna anděla hodící se spíše do německého televizního sci-fi, nepřináší absolutně nic nového. Ona „šokující“ pointa je ostřílenému divákovi jasná po deseti minutách a zbytek času je vyplněn pouze útrpným čekáním na jakoukoliv zajímavou pasáž. Bohužel se však nedá ustát závěr, který v zásadě velebí onen křesťanský fanatismus a ospravedlňuje jej. Něco tak odporného se jen tak nevidí. Bill Paxton si může potřást rukou s Mel Gibsonem. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý debut herce Billa Paxtona, který se podle mě nemá za co stydět jelikož příběh mi přijde velice zajímavý a herecké výkony také nejsou špatné. Jak se ze začátku zdá, že ten otec má zaděláno na masového vraha roku tak nakonec z toho vyplyne velice roztodivný závěr a ke konci to nenechá v návalu informací vydechnout. Spíš než horor bych to přiřadil k thrilleru a to velice temném thrilleru s pointou, která nenechá jentak na pochybách. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Celý film je prolnutý pěkně drsnou atmosférou, za kterou by se nemusel stydět žádný jiný thriller nebo horor. Celkově film funguje celý jeho čas, až do závěrečného rozuzlení na hřbitově, kde si film vykopal vlastní hrob. Rozuzlení by na jednu stranu nebylo tak špatné, svým způsobem by dávalo smysl, ale chybí tam něco, co by to dotáhlo do úplné logičnosti, aby každý kousek příběhu zapadl a vyprávění, tak mohlo bez problémů fungovat. Samotný závěr se šerifem, je solidní a podle mě vcelku dobrý. Jenom to rozuzlení na hřbitově funkčnost celého vyprávění trochu pokazilo. Víceméně má film dva konce, z nichž mi jeden úplně nedocvakl a druhý mě příjemně překvapil. Co se mi, ale líbilo bylo, jak byl celý děj podán. Formou výpovědi v současnosti, a flashbacky do minulosti, o Meiksově vraždění. První půlka filmu mě sundala drsnou atmosférou a hodně dobře seskládaným soundtrackem, který ten vážný tón jenom podtrhoval a samotným vyprávěním McConaugheyho s detektivem. Sice to místy bylo už přes čáru, s tou zfanatizovanou vírou (místy to mohlo působit už směšně, když se to opakovalo pořád dokola), ale jinak to byl vcelku solidní thriller, u kterého by stačilo tu zápletku dotáhnout do úplné dokonalosti. Mohlo být líp, ale i hůř. McConaughey dokazuje, že dokáže zahrát vážně jakoukoliv roli, od právníků, přes komediální role, až po filozofující detektivy s existenciálními problémy. Kdyby se Paxton pustil do něčeho podobného, protože tady mu to šlo, jak před kamerou v roli otce (kterého zahrál výborně), tak i za kamerou, kde to jako režisér taky zvládal, tak bych se vůbec nezlobil a rád bych se na jeho další film (nejlíp další thriller) podíval. S tím zmršením na hřbitově je to lehký nadprůměr, protože i přes tady tak trochu předimenzovaný závěr, je to film, který dokáže zaujmout temnou atmosférou a zajímavým dějem. 72% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film plný rozporov. Na jednej strane slušné napätie a réžia, na strane druhej až príliš domotaný scenár, hlavne na konci. Film sa snažil ponúknuť bombastické pointy, ale žiaľ zamotal sa do vlastnej siete pavučín. A hlavne, nosná myšlienka bola ľahko prekuknuteľná a predvídateľná. Film na jedno použitie a už nikdy viac. 60/100 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (5)

  • Bill Paxton během natáčení použil jen jednu plechovku piva, protože získali jedinou plechovku šunky z roku 1979. (Chatterer)
  • Jeremy Sumpter, který hrál Adama, se původně ucházel o roli Feltona. (Chatterer)

Reklama

Reklama