Reklama

Reklama

Lovec démonů

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Agenta FBI Wesleyho Doylea (Powers Boothe) během vyšetřování série vražd v Texasu vyhledá mladík (Matthew McConaughey), který se představí jako Fenton Meiks a který tvrdí, že zná identitu hledaného sériového vraha nazývaného "Ruka boží". Byl jím jeho bratr Adam, který zavraždil řadu lidí a potom sám sebe. Sebevrahův tragický osud je však jen částí příběhu navenek obyčejné rodiny Meiksových, který se začal dramaticky měnit před více než dvaceti lety.

Ovdovělý, hluboce věřící otec Meiks (Bill Paxton) láskyplně vychovává své dva syny - dvanáctiletého Fentona (Matthew O'Leary) a devítiletého Adama (Jeremy Sumpter). Jednoho dne jim však oznámí, že ho navštívil anděl a uložil mu zničit "démony" - konkrétní, navenek obyčejné muže a ženy, kteří chodí po světě, aby šířili smrtící zlo. Adam se ochotně připojuje k otcově tajnému "božímu dílu" a pokračuje v něm i po jeho smrti. Fenton však pochybuje o otcově příčetnosti a začíná váhat, zda nemá zradit ty, které miluje, a pokusit se zastavit je v naplňování jejich vražedného plánu. Agent Doyle se rozhodne ověřit mladíkovu výpověď a vydává se po stopách pravdy a lži skryté v osudech rodiny Meiksových. Na konci jeho pátrání však na něj (a především na diváka) čeká šokující odhalení

Nevšední thriller s hororovými prvky je režijním debutem herce Billa Paxtona (Apollo 13, Twister, Titanic). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

POMO 

všechny recenze uživatele

Frailty je drsný thriller a nechcená sebaparódia súčasne. Bill Paxton nie je ani tak zlý, ako naivný režisér. Keby film realizoval Sam Raimi (ktorý má "special thanks" v záverečných titulkoch), mohol byť solídnym thrillerom. Takto je iba fackou tomu, kto Shyamalanove Signs podceňuje čoby báchorku o viere. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nepochybně nápaditý a značně tísnivý (i když ne příliš originální) thriller, kterému by neškodila poloviční stopáž. Věčný odpor syna a pokusy otce dostat ho na "víru" je motiv několikrát zbytečně protahovaný a s každým dalším svázaným návštěvníkem kůlny Paxton nechtěně skoluzává do dlouhého, přestože stále mrazivě šokujícího stereotypu. Závěr trpí přemíru point, přičemž jedna druho přebíjí, aniž by byla předchozí divákem vstřebána. Andělský motiv je pak přímo hrůzný! Skoro jako kdyby Gilliam požil opravdu velké množství marihuany a použil svého anděla z Brazilu pro taneční videoklip... ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tuctový thriller s nezvládnutým tempem a stereotypní epizodností, který se přímo vyžívá v opakování, přičemž samotné motivy rozvíjí více než pomalu. Řemeslný standard, u nějž bije do očí snad jen jakási vážně míněná podobizna anděla hodící se spíše do německého televizního sci-fi, nepřináší absolutně nic nového. Ona „šokující“ pointa je ostřílenému divákovi jasná po deseti minutách a zbytek času je vyplněn pouze útrpným čekáním na jakoukoliv zajímavou pasáž. Bohužel se však nedá ustát závěr, který v zásadě velebí onen křesťanský fanatismus a ospravedlňuje jej. Něco tak odporného se jen tak nevidí. Bill Paxton si může potřást rukou s Mel Gibsonem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně předvídatelný film. Když uhádnu všechny zvraty s velkým předstihem, než se skutečně stanou, je něco špatně. Nejvíc mě zklamal ten poslední, u kterého jsem doufal, že jsem se v odhadu zmýlil. Bohužel jsem se nezmýlil a ten konec ničí všechno dobré, co se přetím podařilo vybudovat. Mluvím hlavně o obstojné atmosféře a zajímavém příběhu. Nakonec je z Frailty jen tuctová blbůstka, kterých z Ameriky chodí spousta. Fuj tomu závěru, tři hvězdy za pěknou předzvratovou část. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Fanoušky Matta může film krapet zklamat v tom, že Matthew McConaughey tu sice má jednu z hlavních rolí, leč většinu času procmrdá vyprávěním o svém idylickém vztahu s taťuldou, který patřil mezi velké fanoušky práce se sekyrou. Upřimně řečeno mě ten film velkou část přišel jak z jinýho autobusu, tolik mrtvých že by nikomu nescházeli, ale noooo tak, amíci moji milování, trošku brzdičky na ten váš plyn by fakt neškodilo. Spíš než o napětí šlo o psychologii i když tam byla snaha naroubovat mystično, tak to se moc nedařilo. Co se naopak zadařilo velmi dobře, byl Billův herecký výkon. Konec nám udělá několik zajímavých obratů s níž jeden mě k filmu seděl a druhej ne. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavý debut herce Billa Paxtona, který se podle mě nemá za co stydět jelikož příběh mi přijde velice zajímavý a herecké výkony také nejsou špatné. Jak se ze začátku zdá, že ten otec má zaděláno na masového vraha roku tak nakonec z toho vyplyne velice roztodivný závěr a ke konci to nenechá v návalu informací vydechnout. Spíš než horor bych to přiřadil k thrilleru a to velice temném thrilleru s pointou, která nenechá jentak na pochybách. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $11miliónovTržby USA $13,110,448Tržby Celosvetovo $17,423,030Bill Paxton to vie aj pred kamerou a aj za kamerou, dusná atmsoféra a vygradovaný dej tu veru nechýba. /75%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pekelne drsnej a smrtelne vazne branej thriller, kterej se Billu Paxtonovi coby zacinajicimu reziserovi fakt poved. Dej snimku je originalni a samotnej napad je hodne dobrej, takze trosku zamrzi, ze situace otec-Fenton-obet se parkrat opakujou. Rozhodne by to chtelo snimku pridat na tempu. Jinak hudba je hodne husta a pomaha spravne tizive atmosfere. Z hercu je bezchybnej Paxton, jeho milujici otec je fakt skvele zahranej. Ostatni, at uz deti nebo McConaughey, sice nehrajou nejhur, ale jsou ve stinu Billa Paxtona. A zaverecna pointa je fakt hodne dobra, neni to nic ve stylu Shyamalana, kterej da jedno zasadni odhaleni a ceka, jak budou divaci sokovany, tady to je celej sled necekanejch zvratu, ktery sice ve vysledku vyzni trosku prekombinovane, ale to nic nemeni na faktu, ze zaver byl perfektni. Jelikoz ale Bill Paxton coby reziser debutuje, nedalo se cekat, ze film bude bez chyby, ale i tak to jsou hezky 4*. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Powers Booth, člověk s největším čelem na světě a obstojně režírující i hrající Bill Paxton ve filmu, u kterého zamrzí to, že měl na mnohem víc než na pointu a lá VĚŘTE NEVĚŘTE. Zábava dobrá, ale doufal sem v lepší skóre. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Mně se natolik líbila ta zápletka a tak mě překvapil ten konec, že mi ani slabší režie a křesťanský fanatismus nezkazily zážitek z filmu. První půlka filmu byl opravdu velmi slušný horor, ani ne tak atmosférou, jako dějem a pak už to jen nabíralo zajímavé obraty. Jen mohli vynechat úplný konec se šerifem, ten mi přišel už hodně zbytečný. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Šílená epizodnost narušuje už tak dost rozmělněné tempo. Řemeslně nepříliš zvládnutý thriller, který více než cokoliv jiného zachraňuje povedený - byť neustále se opakující - hudební doprovod. Příjemný začátek oscilující někde mezi kriminálním thrillerem a dramatem však trvá jen pár sekund, atmosféra brzy vyprchá a snímek se začně znaveně sunout k šokující pointě, která je ovšem už tolikrát omletá, že ji budete znát již pár minut po začátku. Zapomenu-li na nepříliš chytrou linii pana detektiva, zbývá zpočátku slušně vykreslené drama jedné rodiny, jejíž hlava není zrovna v pořádku. Boží znamení jsou vcelku povedená, protože neustále zachovávají onu spekulativní linii, ve které se dá váhat zda se jedná o skutečné boží znamení (OMG) nebo nad duševním zdravím otce. Utrpení diváka se prohlubuje šokujícím zjištěním, že zhruba po dvaceti minutách docházejí veškeré nápady a až na pár výjimek se děj neustále hloupě opakuje a nemá co nabídnout. SPOILER! Závěrečné fanatické vyústění je pak něco tak strašného, až se mi málem udělalo zle. Jedinou záchranou by bylo překopání konce - odproštění od té šílené démonizace náboženství a vůbec odklon od mysteriózní linii směrem k duševnímu zdraví (Fenton by byl Fenton - jeho chování by bylo mnohem uvěřitelnější než přechod lovce démonů na Adama). Přesto by i tak zůstal film v pouhém průměru - ale nebyl by tak trapný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej Americe a ostří sekery protínající krční tepnu bezvěrců.. Táta roku Paxton je Boží ruka, soud i trest a ve své nově zřízené krvavé ordinaci v růžové zahradě zbavuje za pomocí potomků a sekyry s nápisem OTIS (Only The Innocent Survive?) svět démonů. Ucházející napětí a na nováčka řemeslně zručnou režii sráží závěrečný dýchavičný twist modrookého McConaugheyho, který by měl radši zůstat už jen u předvádění břišních destiček v romantických komediích a věrtel nelogičností (neznámý člověk vpuštěn do kanceláře agenta FBI, ten pak jede s podezřelým na místo činu sám, žádní svědci únosů démonů atd.), ale ty lze všechny vlastně vysvětlit tím, že to tak Bůh chtěl, tak co se vzrušuju. Teď už konečně vím, čím se po večerech baví se synkama Ned Flanders.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Napriek istému príklonu k fanaticky náboženskej mystike, je možné pointu a vlastne celý film vnímať aj ako umelecké dielo, ktoré bezo zvyšku naplňuje heslo A. C. A. B., čo je anglická skratka výrazu All Cops Are Bastards = Všetci policajti sú hajzli. Poznámka: Uvedená ikonická a na uliciach často sprejovaná skratka/značka ,bola pôvodne vlastná všetkým protitotalitným a anti autoritárskym hnutiam. V posledných dekádach si však značku A. C.A. B. osvojili prevažne nazi spolky či združenia (na Slovensku mal toto heslo vytetované napríklad herec a spevák Rastislav Rogel, prejavujúci sa príklonosťou k strane Ľudová strana Naše Slovensko - Kotlebovci (kandidoval za nich do parlamentu), spevák skupín Krátky proces a Juden Mord, zadržaný po útoku na alternatívny a punkový klub Intergalaktická obluda. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Wesley ja agentom FBI pracujúcim na prípade sériového vraha s prezývkou "Božia ruka". Jedného večera ho v úrade navštívi mladík menom Fenton, ktorý ho presviedča o tom, že pozná identitu zabijaka. Vysvetlenie dôvodov, prečo si myslí, že vrahom je konkrétna osoba, sú však zamotanejšie ako sa na prvý pohľad môže zdať. Film plynie ako dobrá kniha. Čas Vám vďaka dobre spracovanému príbehu a občasnému napätiu plynie ako voda. Miestami som mal pocit, že by si tento thriller zaslúžil aj 4 hviezdy, no to by musel ponúknuť omnoho viac. Zo žánru hororu tu bolo ukázané pramálo. Vlastne nič. Za pozornosť tento snímok ale stojí, záver Vám ponúkne (pre niekoho) prekvapivé rozuzlenie. My ostatný sme len zívli - 65%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý scénář se solidním zvratem, senzační dětští herci, standardní Bill Paxton u něhož mi chybělo větší "šílenství", a zajímavé napětí ve scénách s Matthewem McConaugheym a Powersem Boothem. Lovec démonů není za čtyři čisté hvězdy, ale několika opravdu ošklivými scénami na mě zapůsobil tak silně, že ty tři a půl nahoru zaokrouhlím. Plusový bod je určitě i to, že se na tenhle film rád (za nějaký čas) podívám znovu. A bude to opět kvůli jeho scénáři. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle thriller jsem viděl nyní podruhé. Poprvé to bylo v kině v roce 2003, nyní po sedmi letech jsem se na to podíval znovu. A můžu říct, že vzhledem k tomu, že už jsem znal závěrečné rozuzlení celého příběhu, tak ten závěr pro mě nebyl tak efektní jako před těmi sedmi lety v kině. Ale i tak jsem si opět vychutnal příběh o otci dvou chlapců, jenž začne vyražďovat démony, kteří ale vypadají jako normální lidé. A ani po těch letech neměním svůj názor. Film je to svým námětem i zpracováním velmi zajímavý, napínavý, atraktivní a dokázal mě opravdu zaujmout a přikovat jak do sedačky kinosálu, tak do křesla u mě doma. Zkrátka tohle je film, který stojí a padá se svým příběhem, a naštěstí ten příběh je podařený a závěrečné rozuzlení na konci bylo pro mě při prvním sledování filmu docela šokující, takový konec jsem opravdu nečekal. Kladem filmu je bezesporu herecký výkon Billa Paxtona a Matthewa McConaugheyho. Obzvláště druhému jmenovanému jsem jeho výkon bez jakýchkoliv problémů uvěřil a jeho chladný až netečný pohled byl naprosto dokonalý. Takhle má vypadat záporná postava. Takže závěrem snad jen tolik, že si stojím za svým rozhodnutím po zhlédnutí filmu v kině udělit čtyři hvězdy. Po sedmi letech je to pořád stejně zajímavé, stejně atraktivní, stejně povedené, a navíc jsem během těch sedmi let mnohokrát zatoužil tento film znovu vidět, mnohokrát jsem si na ten film vzpomněl (což je pro mě známkou kvality, pokud člověk ani po sedmi letech na nějaký film nemůže zapomenout, tak to beru jako potvrzení kvalit toho filmu), ale až nyní to vyšlo. Takže zůstávám u čtyř hvězd. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Přípomíná staré horory ze 70. let,ale k dokonalosti k tomu hodně chybí.Tím nechci říct že je to špatný film,ale hororvý zázrak to taky neni.Ale Bill Paxton za to určitě nemuže ()

Reklama

Reklama