Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Krakowski (Bill Paxton) je spokojený mladý muž, který má dobrou práci a právě si pořídil nový dům. Jenže v jeho domě se objeví nezvaný host, tulák (Marshall Bell), který začíná negativně ovlivňovat Grahamovu mysl. Po sérii vražd v sousedství začíná boj o život i zdravý rozum. (contrastic)

Recenze (8)

movie 

všechny recenze uživatele

Na začátku devadesátých let zažíval Bill Paxton vrcholy herecké nespoutanosti. Mimo THE VAGRANT doporučuji ještě THE DARK BACKWARD. Čistá euforie. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Sympatická oddechovka, u níž se sice sešla řada hollywoodských tvůrců, přesto nad ní hýří spousta prachu. Bill Paxton tu bojuje s vandrákem, který mu nabořil soukromí v novém domě. Co začíná sežraným sendvičem, končí paranoiou a několika mrtvými. Pěkné masky (vždyť Walas je schopnější maskér než režisér, což dokázal u Mouchy a jejího sequelu), komediální nadhled (nejlepší je Paxton, když se snaží mluvit česky) a místy příjemné napětí pramenící z toho, jestli je vtíravý vandrák skutečný, nebo pouhou představou. A tam, kde hrozí ztráta pozornosti, tam už tradičně provokuje Youngova skvělá hudba. Žádná bomba tedy, ale spokojenost převládá. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Horor ani omylem nebylo tam nic co by mělo být, bezďák je sice odporný ale že by viděsil nebo aspoň atmosféra nic. Celou dobu se sice něco děje ale nic zajímavého ono herec až moc kouká na horory, nuda celkem velká ani sem se nepobavil. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Hodně zapomenutá, moc dobrá, černá komedie. Vtipná, špinavá záležitost s vynikajícím hereckým obsazením, v čele trojice Paxton, Bell a Ironside ( tihle tři byli vždy zárukou kvality ve své době ). Jemně úchylná zábava příjemně střídá horor a thriller, ale hlavně spoléhá na tu černě-humornou stránku příběhu, do které se Bill Paxton, coby uťápnutý, přitroublí ,,paranoik", hodí náramně. Film mi sedl víc než dobře, jen se divím, že jsem na něj narazil až teď. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Výborná hororová komedie, která dala velký prostor nejen komediálnímu talentu Billa Paxtona. Výborní jsou i jeho spoluhráči M. Ironside jako podezřívavý detektiv a M. Bell, jako vražedný Tulák. Celkově výborně úchylná zábava, ve které Bill Paxton dokonce mluví česky. Je zvláštní, že tenhle film skoro nikdo nezná. Na vhskách vyšel od Bontonu v roce 1996 pod názvem Tulák. ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Nejvíce to na mě působilo jako komedie. Přišlo mi, že se dívám na Maléry pana účetního s poněkud drsnějším černým humorem:-) ale geniální myšlenkou v závěru, kdy vrah své kořisti řekne, že to v podstatě vše dělal pro něj, aby vybočil ze stereotypu a začal žít naplno! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nepovedená hororová komedie s jakýmsi sociálním podtextem: přízemní úředník ("hudsonovsky" vyšilující Bill Paxton) versus nechutný vandrák, svou přítomností znehodnocující spořádané sousedství; nebo je bezdomovec (zdeformovaný jak radioaktivní mutant) pouhým halucinačním výplodem paranoidního, náměsíčného (a vraždícího) mozku? Nápodoba 'Lidí z předměstí' se ještě neuměle zhlédla v pokřivené "burtonovské" estetice 'Beetlejuice' (a opravdu neposlouchatelná hudba v "elfmanovských" tóninách), naštěstí se vytasila se zapadajícím vysvětlením a konfrontačním závěrem, které ji vyzvedly aspoň na podprůměr. ()

Reklama

Reklama