Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bernardýn Beethoven se zamiloval! Dámou jeho srdce se stala chlupatá fenka Missy, která je obětí rozvodových tahanic svého pána Brilla s jeho zištnou a protivnou manželkou Reginou. Missy bude mít s Beethovenem štěňátka. O několik týdnů později se jim narodí čtyři krásní a zdraví potomci. Regina se je nejdříve snaží zabít, pak zjistí, že by je mohla výhodně prodat. Malé pejsky zachrání Newtonovy děti a odnesou je na půdu jejich domu, což ovšem před tatínkem úzkostlivě tají. Daří se jim to až do okamžiku, kdy otec rozhodne, že si rodina vyjede na čtyři dny do hor. Děti musí s pravdou ven. Nakonec se jim podaří otce přesvědčit a do chaty v horách se rodina vydá s celou psí smečkou... (TV Nova)

(více)

Recenze (125)

castor 

všechny recenze uživatele

Stejná rodina, stejný bernardýn, ale druhé kolo zmatků. Rodinná zábava měla vždycky své zákonitosti, nedokážu posoudit, proč třeba takový Kevin McCallister tolik táhl a tahle rodinka se čtyřnohým kamarádem nikoliv. Ač je mezi nimi samozřejmě rozdíl třídy, ale kupříkladu právě dvojka Beethovena je tady v už dosti nelichotivých číslech. Přitom zase takový průšvih to není. Samozřejmě nabízí mizernou zápletku a přináší otravně ohrané rodinné hodnoty, ale na poli rodinných filmů jsme poznali už řadu otřesnějších zastávek. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Všeho je tu více než-li v ještě obstojně průměrném prvním dílu. Více psů, více lidí, více lokací, více trapných vtipů, více divákova zoufalství a výrazně více nudy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Edelman: 1. Day I Fall in Love - James Ingram/Dolly Parton [4:08] ,2. Opening (Snoozing with Beethoven) [3:31] ,3. Chance Meeting at the Park [3:47] ,4. Burger Binge [1:52] ,5. First Kiss [1:47] ,6. Feeding Time [3:15] ,7. Discovering the Pups [2:59] ,8. Two-Dog Walk [2:44] ,9. Facts of Life [3:38] ,10. New Day [1:55] ,11. Rhyce and Seth [1:13] ,12. Finding Missy [1:13] ,13. Over the Cliff [2:54] ,14. In the Moonlight [2:27] ,15. Going up the Mountain [2:08] ,16. Raging Water/Home Again [1:21] ,17. Finale [1:12], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Želáte si?“ – HAV HAV! – „Budete si k hamburgeru želať aj hranolčeky?“ – HAV HAV! – „Ďakujeme.“ Čo čakať od pokračovania rodinnej snímky o bernardínovi? Asi viac bernardínov a nižšie hodnotenie, nie? Beztak nenápaditá jednotka dostala na vlhký ňufák zrolovanými novinami a slabým scenárom, do ktorého sa motajú také otravné príšernosti, ako je s neverným priateľom alebo hlúpymi zločincami. Psíkovia sú stále zlatí a herecké obsadenie fajn (Grodin, Hunt a spol.), ale výsledkom je biedny rodinný film. "Klasický" sequel. A už jednotka nebola žiadnym zázrakom, malým, ani veľkým. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Čokel ťahajúci za sebou trojmetrovú slinu a okrem toho zaľubenú čoklicu a ku koncu bandu čoklíčat. Všetci sú zlatí, huňatí a je ich akurát tak dosť. Malý 5-ročný Jojo sa baví, tatkovci s kávičkou si dávajú druhú, aby nezaspali a ja sa nenudím. A je nedeľa poobede a po titulkoch chce pokračovanie, už len malý Jojo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V titulcích je několikrát uveden Ivan Reitman, který ve filmových databázích vůbec není zmíněn. Jeho účast vysvětluje zřejmě to, proč je dvojka alespoň pro mě stejná rodinná pecka jako jednička. Zejména pozdější sequely naznačily, jak to může být i hrozné. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Už jednička se mi moc nelíbila a tedy dvojka taky ne. Ale zase podle mě není o nic horší. Pravda že je to na jedno brdo, ale poměrně slušné byly ty souboje v pojídání hamburgerů. Jestli chcete vidět kvalitní film o bernardýnovi, podívejte se na "Bohouše". ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jednička je opravdu dobrý rodinný film,u kterého se pobaví snad všichni.Ale dvojka je už opravdu jen pro děti ( čím menší,tím lépe )... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvý film o psovi s honosným menom "Beethoven" bol natočený v roku 1992. Mal divácky a tým pádom aj komerčný úspech. A ako je v USA dobrým zvykom, bolo vyprodukované pokračovanie. Už v roku 1993 bol natočený snímok "Beethoven 2". Svoj účel to splnilo. Ľudia prišli do kina a statný, sympatický bernardín zarobil ešte celkom solídnu kopu dolárov. Avšak oproti pôvodnému filmu tomu už chýbala sviežosť, nápad a spontánnosť. Ale veď tak už to väčšinou pri pokračovaniach býva. Málo kedy prekonajú svojho predchodcu. Tak tomu bolo i v tomto prípade. ** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl Beethovena, tak i ten druhý díl mě provázel celým dětstvím a stal se pro mě stejnou klasikou. I když samozřejmě toto pokračování už není tak dobré jako jednotka (což jsem pociťoval už když jsem na tenhle film koukal v dětství), tak přesto se na to dalo pokaždé podívat, aniž bych měl pocit, že koukám na špatný film, rodinka Newtonových je stále nesmírně sympatická, otec v podání Charlese Grodina je pořád stejně zajímavou postavou a Beethoven je pořád stejně pozoruhodný rošťák, který se však tentokrát zamiluje a stane se otcem. Některé scénky jsou docela vyvedené (Beethoven a jeho láska v letním kině), některé scénky už jsou vyvedené méně, ale mám pocit, že to pořád dobře funguje a pořád je, na co se dívat. Ale asi je dobře, že už nebyl žádný pokus o další díl s Newtonovými, řekl bych že tohle je parádní zakončení celého příběhu (ty další díly Beethovena už nepovažuji za plnohodnotné pokračování). Co se týče mého hodnocení, tak asi cítím, že je potřeba oproti prvnímu dílu jít o jednu hvězdu dolů, což také činím, ale pořád to vystačí na ten průměr. Tohle je prostě nostalgie, a ať chci nebo ne, jsem ovlivněn svým vztahem k prvnímu i k tomuto druhému dílu, a tak nemohu být zkrátka a dobře objektivní, takže filmu, který bych za jiných okolností označil jako podprůměrný nyní uděluji tři hvězdy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

jednotka sa mi páčila ale toto je len klasické pokračovanie úpešného filmu.Ale mohlo to byť oveľa horšie ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ještě únosné pokračování se stejnými herci. Pro rodinu celkem dobrá nenásilná zábava, vhodné i pro mladší dospívající. 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak špatný, ale jak vyrostete, tak už to není ono a člověk se občas nudí. Více romantiky, méně zábavy. Ale nostalgie funguje stále. ()

Související novinky

Zemřel herec Charles Grodin

Zemřel herec Charles Grodin

19.05.2021

Ve věku 86 let zemřel včera v americkém Connecticutu herec Charles Grodin. Mnozí diváci si ho jistě vybaví hlavně jako otce rodiny Newtonových z komedií o sympatickém bernardýnovi Beethoven a… (více)

Reklama

Reklama