Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Spojených státech probíhají přípravy na prestižní utkání v karate s favorizovaným mužstvem Jižní Koreje. Mezi těmi, kdo prošli přísným výběrem do pětičlenného reprezentačního týmu, jsou také Alex Grady a Tommy Lee. Vedle obrovské tréninkové zátěže se budou muset vyrovnat i s osobními problémy. Alex je vdovec, sám se stará o pětiletého syna. Chlapec právě leží v nemocnici v kómatu, pro ustaraného otce tedy nebude zrovna lehké soustředit se na sportovní klání. Tommy má zase nastoupit proti soupeři, který při podobném zápasu zabil jeho bratra... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dílům ubylo skvělých soubojů. Abych byl přesnější, žádný z tohoto dílu se nedá srovnávat s nějakým z dílů předchozích a přitom právě skvělé souboje bylo to, co drželo tuto sérii u mne tak vysoko. Bohužel. Navíc závěrečná scéna, kterou si pamatuji z již opravdu dávných dob a kterou jsem považoval za obrovský klad celého filmu, mi dnes přišla velmi přehnaná a hlavně nevěryhodná, takže lepší to nebude. 50 % ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Keď som bol menší, mal som Best of the Best veľmi rád, taekwondová reprezentácia USA vedená "správňákmi“ Ericom Robertsom a Phillipom Rhee v heroickom zápase proti nekalé praktiky používajúcim, silne favorizovaným Juhokórejcom, spomedzi ktorých dominuje jednooký bijec, to človeka nemohlo vo svojej dobe nechať chladným... A hoci dnes už pri záverečných titulkoch tohto akčného béčka zrovna neziapem Júesej!, Júesej! a zlovestne nemávam zovretou päsťou, vždy na mňa doľahne istá nostalgia. ()

Reklama

MacGyver 

všechny recenze uživatele

Originálny nápad? Nie. Originálne spracovanie? Nie. Originálne čokoľvek? Nie. Príbeh karate tímu USA, ktorý na ceste za víťazstvom musí prekonať nielen na prvý pohľad neporaziteľných súperov, ale aj obvyklé klišé ako milovaný syn na nemocničnom lôžku či temná trauma z minulosti zakorenená hlboko v hrdinovej efektne dotlčenej hlave. Záverčné turnajové scény, keď zranený Alex Grady so slzami v očiach no nezlomným odhodlaním získava pre svoj tím jeden bod za druhým, keď Tommy Lee podľahne návalu ľudskosti a nechá pomstu pomstou, keď kórejskí súperi pod váhou športovej spravodlivosti odovzdajú víťazné medaily porazeným, keď americký pátos je rovanko zreteľný ako vyrysované svalstvo hlavných hrdinov... No nie je to ,,žánrová“ pohoda?:) ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Nejde o klasický akční bitkařský film, z americkýho pohledu jde o film ze sportovního prostředí se skrytým odkazem na rodinný hodnoty (dítě v nemocnici, trénink malých karatistů). Samozřejmě, že jsem fandil Korejcům. Jsou disciplinovanější, mají skvělý tréninky a neunavujou je ženský, protože věděj, kde mají doma svoje místo. Proč fandit Amíkům v tomhle složení? Vyžranej Chris Penn musel nasrat všechny fanoušky bojových umění a i ty malý špunty ve škole Tommyho Lee s barevnejma páskama, kteří se ještě šťouraj v nose. Buddhista by dostal přes držku i od Sally Kirland (které to mimochodem docela slušelo, což je co říct, protože jak vypadá dneska, no hrůza), která vmetla do filmu trochu toho spirituality a ženskosti. Italoameričana Sonnyho (tvl, to je jméno pro Itala) jsem si užil v Policejní akademii. Pro Erica Robertse je role Alexe snad jeho nejlepší v životě (díky, zasloužíš si to). Nejvyšší ocenění si zaslouží Phillip Rhee se svým bráchou, protože alespoň předvedli, že se něco ve svém životě z taekwonda naučili. Dvě dojemné scény. Jedna menší, se zmrzlinou, a druhá velká, předání vítězných medailí poraženým ;-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten ultradojemný typicky americký konec (na němž je nejzábavnější to, že Amíci by tohle zřejmě nikdy neudělali). Tak je to sport, že... jenže chyba, tohle právě není sport, je to (jen) film. Oproti třem předešlým kouskům z Tiger série je tohle nejfilmovější, sice klasická klišé dojárna, kterou dost táhne charismatický Eric Roberts, ale je to tak nějak ucelené. Byť na souboje chudé, a to i ty závěrečné. Takový typický americký karate mainstream, na kterém je nejzajímavější to, že postrádá jakoukoliv romantickou linii, tu blondýnu (ani Erica) tam prostě nikdo neobtáhne. On tam vlastně nikdo nikoho neobtáhne. Ani se nezamiluje. To mi přijde dost drzé a provokativní na film podobné kategorie a ražení. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Herec Phillip Rhee stvárnil postavu amerického reprezentanta Tommyho Leea, ktorý musí čeliť obávanému kórejskému bojovníkovi Dae Han Parkovi. Toho si zahral jeho starší brat, herec a kaskadér, Simon Rhee. (MM_Ramone)
  • Postava Waltera Gradyho je pojmenována po otci Erica Robertse, Walteru Gradym Robertsovi. (Monco)

Reklama

Reklama