Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezaměstnaný syn bohatého průmyslníka James Walter Wayland je obviněn z brutální vraždy mladé prostitutky. Dvojice vyšetřujících policistů je přesvědčena o jeho vině, ale přímé důkazy chybí a tak se jej snaží sérií výslechů na detektoru lži přinutit k přiznání. Začíná strhující souboj nervů, na jehož konci nebude lehké odlišit co je pravda a co lež... Kasovně úspěšné, nízkorozpočtové komorní drama z r.1997 je postavené především na hereckých výkonech ústřední trojice - Tim Roth, Michael Rooker a Chris Penn. (Vojcl)

(více)

Recenze (29)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, možná s ještě zajímavějším Tim ROTHEM. Tento zaškatulkovaný záporák kostýmových dobrodružných filmů ukázal, že je velmi nadaným hercem i v mysteriózních filmech, kde hrál nemocného, ale vysoce inteligentního syna textilního milionáře. Já jsem sledovala jenom jeho, protože ostatní herci působili na mě jen jako nutný doprovod samostatného koncertu Tima Rotha. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Psychologicky laděné kriminální drama, které spoléhá na rafinovaný scénář a herecké obsazení v čele s Timem Rothem. Není to ani tak film o jedné brutální vraždě, jako spíš hra na kočku a myš, kde se až do samého závěru neví, kdo přesně je tou myší a kdo kočkou. Souboj mezi dvěma vyšetřovateli a jedním obviněným si vystačí po drtivou většinu stopáže s jedinou místností a jedním detektorem lži. Drama je vystavené na dialozích, kameře a špičkovém herectví tří hlavních mužských postav. Díky nim chemie mezi protihráči funguje znamenitě a film je silný právě v těch momentech, kdy se střetávají jejich intelekty. Je to film o lžích a manipulaci. Ženy ve filmu nejsou podstatné, ani Renée Zellweger nemá velký prostor, je to konec konců film natočený ještě před tím, než se stala uznávanou hvězdou. Problémem je, že podobné thrillery jsou vystavené až příliš efektně, jsou zkrátka vykonstruované tak, aby diváka co nejvíc šokovaly, a celá ta složitá hra obvykle nepočítá s řadou zásadních detailů, jinými slovy logika jednání postav poněkud skřípe a sebegeniálnější plán nepočítá s tím, že by oběť mohla učinit krok stranou. Je to zkrátka hollywoodský film, nad kterým je lepší hlouběji nepřemýšlet. Schéma filmu trochu připomíná mnohem slavnější Základní instinkt s tím rozdílem, že na Sharon se holt koukalo mužskému publiku líp než na tři mračící se chlapy. Nejlepší herec na plátně pro mě byl Chris Penn, bohužel hodně nedoceňovaný herec, který dokázal svému policistovi vtisknout lidskost a naivitu zároveň. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Netradicne pojata detektivka s tuctovym pripadom vrazdy nejakej prostitutky. Takmer cely cas sa to odohrava v jednej miestnosti v ktorej sa traja chlapici rozpravaju a snazia vzajomne prechytracit. Lenze pripad, ktory vysetruju je tak nezaujimavy, ze mi bolo uplne jedno kto z nich klame a kto je vrah. A nezachrania to ani skvele obsadenie a celkom slusne hrajuci herci. Prirovnania k Usual Suspects mi pripadaju uplne mimo, pretoze to ani zdaleka nedosahuje ich kvalit. 4/10. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Komorný (miestami až divadelne pôsobiaci) neo-noirový thriller, ktorý nemôže nepripomenúť Obvykle podozrivých (1995), samozrejme, v tej najviac možnej,minimalistickej podobe. Klaustrofobická až hypnotická atmosféra, dobrá psychologizácia postáv, herecky veľmi fajn (Roth tradične presný). Náhoda tu však hraje až príliš veľkú rolu. Určite stojí za pozornosť. 3,5 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Obrovský komerční (i Oskarový) úspěch Singerových Obvyklých podezřelých zřejmě vedl k tomu, že Jonas Pate zfilmoval hodně podobnou látku - geniální a vysoce inteligentní jedinec (IQ 151) rozehraje svou složitou psychologickou HRU s policií zastupovanou dvěma detektivy (IQ 105 a 130) obsluhujícími detektor lži, kteří sami nemají čisté svědomí a jejich pozice tedy nejsou tak pevné, jak by se mohlo v schématu vyslýchající - vyslýchaný zdát... Je zajímavé sledovat, kdo všechno je v tomhle filmu lhář a jak se vyvíjí zajímavě propracované psychologie postav. Snímek funguje v daném žánru bezproblémově, nezbytností je nečekaná pointa na konci filmu a překvapením téměř komorní rámec celého dramatu, Tim Roth je tradičně herecky skvělý a Renée Zellweger coby femme fatale přitažlivá jako už nikdy... Co více si od postmoderní noir detektivky přát? Podobné filmy: Obvyklí podezřelí, Interview, Nerovná partie ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama