Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Recenze (64)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Z tanečního a hudebního hlediska teda nic extra, ale Footloose neskutečně táhne John Lithgow jako pastor, co se musí smířit s tím, že nemůže kontrolovat každou vteřinu života celého města a především své dcery. Bez něj by šlo jen o další 80's teenagerskou komedií o dospívání, i když překvapivě drsnou a s jedním sakra odvážným kaskadérským kouskem. Jo a Sarah Jessica Parker byla zamlada docela roztomilá :-) ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli znám nějaký taneční film, v němž se tancuje méně, než tady. Protože tady toho dancu opravdu moc nenajdete. Určitě tu ale najdete Bacona rebelujícího na maloměstě pro holku, která by mu snad jednou mohla roztáhnout nohy, aby zjistil, zda tam má taky takový nafoukaný háro jako na hlavě. A celý film je vlastně o tom, jak se kvůli tomu snaží okouzlit jejího puritánskýho fotříka a srazit na kolena jejího namyšlenýho "já jsem ale alfa samec" fráju, Nic víc, nic míň. Ale koukat se na to dalo. A docela to i odsýpalo. Páč Bacon bejval zamlada celkem sympaťák a trvalá Lori Singer je fakt neoblomná! ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Svému názvu film zrovna nedostojí. Dočkáte se sice jedné tanečně vyšperkované scény ze strany Kevina Bacona, ale zbytek filmu se prakticky prokecá na provařené téma o rodičích nechápajíc své děti. 80. léta toho v tomhle žánru nabídly mnohem víc. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve své době neskutečně úspěšný snímek o rebelovi z velkého města, (mladičký K. Bacon) který se po přestěhování na venkov, pokouší svým temperamentem rozpohybovat konzervativní vesničany. Nechybí dobová hudba, povedené taneční kreace a rebelující mládež. Překvapivě i v dnešní době dokáže film zabavit. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdy hlavně z nostalgie k filmům 80. let. Na plátně se toho totiž moc neděje. Kluk z města přijede do silně nábožensky založené vesnice. Má problémy, spíš kvůli ostatním, protože se nechová nijak vyzývavě nebo drsně, snaží se místní radnici přesvědčit, že tanec není hřích a nakonec... ale, nebudu prozrazovat pointu, i když je asi každému jasná. Hodně se tam tančí a konflikty nevygradují do nijak ostrých střetů. Více méně je to idyla, kde je nejzajímavější postava rigidního pastora, protože není napsaná jako nějaký zaslepený náboženský fanatik, ale jako přemýšlivý muž, který má své důvody, proč se snaží mládež držet na uzdě. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Kevin je borec a hudba je skvělá a místo natáčení nejlepší ale zbytek herců je zlá a film nabízí jen scénky nejlepších momentů, a bohužel jich není hodně, na svojí stopáž si nedokáže film udržet pozornost celou dobu. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tohle Footloose bylo úplně stejné jako novější zpracování (Footloose: Tanec zakázán). Dějově jsem z toho měla stejný pocit. Akorát tady v tom případě to hodně zachraňoval Kevin Bacon. 55%. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Mamma Mia, proč je na světě tolik prostopášnosti, tolik neúcty k Pánu a jeho Zákonu? Viděli jste to také? Řeknu Vám, taková zhůvěřilost, to je ale taková zhůvěřilost ten tanec! Ptáte se, bratří a sestry, jak budeme postupovat dál, jaký zaujmeme postoj? Vězte a buďte poslušní, dávám Vám za úkol vyhnout se Hříšnému tanci, vyvarovat se Horečky sobotní noci, zakazuji Vám vstoupit Na parket. Rock'n'roll ve Vás akorát probouzí chlípné myšlenky, činí z Vás Maniacy, kteří jen řvou, rvou se, opíjí se, drogují a smilní. Ano, nezoufejme již, spása je nám všem blíž, než se může na první pohled zdát. Budete-li dbát mých rad, budeme úspěšní! S láskou na mne pak budou vzpomínat všichni ti, jenž budou s anděly na nebesích pět Hosanna, navěky s úctou, bratr K, váš neselhávající morální kompas. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Film si mě získal během opening credits. Bombová hudba 80.let, geniální "feel good" tanečky a ucházející příběh. Stopro někdy pustím znovu :) 4* ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jestli to skutečně odtančil Kevin Bacon, tak před ním musím smeknout. Já bych totiž dopadla jako ten jeho kámoš, co neuměl tancovat. Nejsem teda žádný hrom do police, ale spíše se stane, že záhadným způsobem vypadnu z rytmu. Ovšem tento záhadný způsob by nevyřešil ani slovutný belgický detektiv. Asi to bude něčím mezi nebem a zemí. Když tancoval Kevin Bacon,tak z něho vyzařovala neskutečná energie a vypadal, že si každý pohyb jednoduše užíval. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nejsem si ani jistý proč, ale prostě mě dostalo zachycení doby, místa, tance, stejně jako uvědomění si, že fanatismus ve víře je nesmyslný. Kevin Bacon je tu jako rebel, ale takový milý, stejně jako je milý celý film. Trochu to v sobě má něco z "Horečky sobotní noci", ale bez těch vyloženě temných odstínů. Škoda, že tanečních scén není mnoho. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Bejkn ako fešný nebojácny tanečník? Prečo nie?! Jeho vábivé pohyby lahodili mojim očiam a parádna hudbička, na ktorú sa vlnil, potešila zase moje uši. Párkrát som si u toho aj dupla nožkou a luskla prstami. Na chvílu som si aj predstavila, aké by to bolo, byť v jeho náručí. Len pastorova dcéra nemusela vyzerať ako transvestita. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak jako zákazazem zpěvu v půlnočním království, se snaží tenhle osmdesátkový brak, prezentovat svůj zákaz tance. Tak jako královský výběrčí daní, působil spíš jako bandita, tak i zde stejně působili zástupci zákona zabavující hlasitě vyhrávající kontraband v podobě popových audiokazet. A to vše ve jménu fanatického pánbíčkáře, kterému zjevně při snaze ochránit své stádečko, přeskočilo. Jednoduchý děj, 3 songy hrající pořád dokola, že bych je zakázal sám a tancující tlupa pubošů, která se v závěrečném finále, proměnila z bandy prkených vidláků v mistry break dance. A ještě jedna věc. Travolta k Pomádě tak něják patří, ale vidět tady Bacona vlnit se jak žížala Jůlie :-) no pro mne už to bylo asi moc. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Blbí teenageři a reaganovský rebel bez příčiny zde reprezentují generační konflikt. 1) Hlavním kladem typicky osmdesátkového snímku (hudba, móda, tanec, chování) je horda pěkných kluků v dobově těsných džínách._____ 2) Je tu 26letý Kevin Bacon s nepříjemným (vždy) úsměvem, ale velice sexy postavou, dále pak 28letý Jim Youngs (Chuck), 19letý Christopher Penn (Willard), 28letý John Laughlin (Woody) či 25letý Brian Wimmer (Bit Part). Za ně všechny dávám hvězdičku navíc. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

nie som nejaky echt obrovsky fanusik muzikalov a celkovo filmov o tancovani, ale sem tam sa mi nieco paci (klasiky typu dirty dancing, grease...). footloose je celkom pohodicka film s prijemnymi pesnickami z ktorych vsak len par nezostarlo (napriklad v porovnani s grease v ktorej co piesen to kultovy hit), so slusnym baconom a hlavne lithgowom ktory dokazuje ze psychopati mu idu najlepsie (aj ked tu hra pastora:-) ) ()

Reklama

Reklama