Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bez dozoru překypuje elánem, oslnivými tanečními čísly a elektrizující hudbou. Znázorňuje nadčasový souboj mezi nevinným potěšením a přísnou morálkou. Přestěhování z Chicaga na vesnickou periférii, kde je místním knězem zakázáno hrát rockovou muziku a tancovat, znamená pro mladého Rena (Kevin Bacon) doslova šok. Jelikož už ale poznal svět, nehodlá se s bigotností a zapšklostí nového maloměstského domova jen tak smířit. V boji za svobodu vyjádření a vyznání se k němu připojí mnoho nových přátel... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Blbí teenageři a reaganovský rebel bez příčiny zde reprezentují generační konflikt. 1) Hlavním kladem typicky osmdesátkového snímku (hudba, móda, tanec, chování) je horda pěkných kluků v dobově těsných džínách._____ 2) Je tu 26letý Kevin Bacon s nepříjemným (vždy) úsměvem, ale velice sexy postavou, dále pak 28letý Jim Youngs (Chuck), 19letý Christopher Penn (Willard), 28letý John Laughlin (Woody) či 25letý Brian Wimmer (Bit Part). Za ně všechny dávám hvězdičku navíc. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Z tanečního a hudebního hlediska teda nic extra, ale Footloose neskutečně táhne John Lithgow jako pastor, co se musí smířit s tím, že nemůže kontrolovat každou vteřinu života celého města a především své dcery. Bez něj by šlo jen o další 80's teenagerskou komedií o dospívání, i když překvapivě drsnou a s jedním sakra odvážným kaskadérským kouskem. Jo a Sarah Jessica Parker byla zamlada docela roztomilá :-) ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jako tu již několikrát zaznělo - přemýšlím, zdali znám nějaký "taneční" film, kde se tancuje tak málo jako tady :D :D Píseň Footloose je dobrá - chytlavá - ok..ale jako že byste na ni museli vidět tancovat lidi na začátku a na konci filmu...Tak jako tím si film nahrabal dalších 10minut k dobru :D :D :D Film mi přijde stejně "vydlákovskej" jako samotné městečko...Ten film je pro mě neskutečná fraška a ani herecké výkony to nezachraňují...Vlastně - ten film - safra...lepší by bylo, kdyby nebyl :D :D :D A jeho předělávka? Radši ani nechci vidět - to by byla další ztráta času :) ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Bejkn ako fešný nebojácny tanečník? Prečo nie?! Jeho vábivé pohyby lahodili mojim očiam a parádna hudbička, na ktorú sa vlnil, potešila zase moje uši. Párkrát som si u toho aj dupla nožkou a luskla prstami. Na chvílu som si aj predstavila, aké by to bolo, byť v jeho náručí. Len pastorova dcéra nemusela vyzerať ako transvestita. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdy hlavně z nostalgie k filmům 80. let. Na plátně se toho totiž moc neděje. Kluk z města přijede do silně nábožensky založené vesnice. Má problémy, spíš kvůli ostatním, protože se nechová nijak vyzývavě nebo drsně, snaží se místní radnici přesvědčit, že tanec není hřích a nakonec... ale, nebudu prozrazovat pointu, i když je asi každému jasná. Hodně se tam tančí a konflikty nevygradují do nijak ostrých střetů. Více méně je to idyla, kde je nejzajímavější postava rigidního pastora, protože není napsaná jako nějaký zaslepený náboženský fanatik, ale jako přemýšlivý muž, který má své důvody, proč se snaží mládež držet na uzdě. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Film je volně inspirován životem farmářské komunity v Elmore City v Oklahomě. Ještě v roce 1978 byl v tomto městečku zakázaný tanec. Zákaz trval už skoro 90 let a skupině středoškolských studentů se podařilo situaci změnit. (FilmFan24)
  • Režisér chtěl pro Kevina Bacona radikální sestřih. Plánoval mu nechat udělat punkové číro, ale producenti to zatrhli. Ale dovolili najmout extravagantního a jednoho z nejdražších kadeřníků. Před začátekm natáčení došlo na střih a Kevin Bacon musel mít na žádost kadeřníka zavřené oči. V jeden moment se ale Baconovi podařilo otevřít jedno oko a podívat se a byl v šoku z toho, že i sám kadeřník měl oči zavřené a tvořil účes jen pomocí hmatu. (SpaceOdyseus)
  • Dianne Wiest (28.3.1948), která hrála Vi, matku Ariel, byla ve skutečnosti jen o 9 let staší než Lori Singer (6.11.1957). (FilmFan24)

Reklama

Reklama