Reklama

Reklama

Úsměvně trpký příběh dvou malých bratrů, kteří útěkem z domu chtějí dosáhnout lepší život. Dvanáctiletý Josh a desetiletý Sam prožívají neradostné období. Jejich rodiče se právě rozvedli, což znamená s největší pravděpodobností život v oddělených rodinách. To se chlapcům, samozřejmě, vůbec nelíbí. Josh přesvědčí mladšího bratra, že je "strategický proměněný mutant", čili bionický dětský bojovník, zkonstruovaný Pentagonem pro nadcházející globální válku. Oba sourozenci se tak ocitají v krkolomném dobrodružství, čímž se naplní Samův osud. (Intersonic)

(více)

Recenze (8)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V podstate sa jedná o vydarenú snímku, ale celkovo nič, čo by presahovalo priemer. V 90.tych rokoch to mohlo byť určite ešte lepšie a zábavnejšie, ale dokázalo to celkom potešiť aj mňa, ktorý som to videl prvý krát len nedávno. Na 90te roky celkom vydarená road movie. Komédia to rozhodne nieje. Je to dosť deprimujúce. Bratia sa vydajú na cestu, pretože si myslia, že niekoho zabili. Veľmi dobre vyobrazené bratské puto. Nedá sa veľmi uveriť tomu, že starší z bratov dokáže bez pomoci jazdiť na aute a hlavne že dočiahne na pedále. Ale to sú detaily a ja na snímkach nehľadám chyby tohto typu. Je to taká jednohubka, na ktorú si už asi po týždni ani nespomeniete, ale rozhodne to nieje na zahodenie. Pre road movie nadšencov uspokojujúce. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pokud je v žánru uvedeno "rodinný", obvykle to u mě vyvolá dávicí reflex. Ale tenhle film překvapivě úplnej průser neni. Starší bratr přesvědčí mladšího, že je robot a společně zdrhnou od rodičů. Když jsem byl zhruba ve věku toho staršího ze dvojice bratrů, tak jsem ten film měl hodně rád. Hlavně jsem jim záviděl ten červenej Pontiac, ve kterym se vydali na útěk. No po letech mě nadšení opustilo, ale v rámci tzv. rodinnejch komedií je to vysokej nadprůměr. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to temný film. Otázka je proč utéci z domova? Všechno co dělal bylo říkal jiným dětem, že jsou homosexuálové. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Harry Caesar zemřel půl roku po premiéře. (Terva)
  • Natáčení probíhalo na mnoha místech USA a Kanady. Ve Spojených Státech se například točilo v Národním parku Arches v Utahu, v Kanadě pak v Calgary. (Terva)

Reklama

Reklama