Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek ve stylu Bonnie a Clyde o dvou mladících, kteří opouštějí ubíjející práci v pensylvánských dolech a odjíždějí do slunečné Kalifornie. Na cestě svezou atraktivní stopařku a brzy se všichni tři vrhají do zběsilého víru zločinu.

Dva mladíci (Chris Penn a Adrian Pasdar) žijí v hornickém městečku Centralia v Pensylvánii, kterému dominuje chudoba a nezaměstnanost. Nevidí zde pro sebe budoucnost, proto se rozhodnou odjet do Kalifornie. Na cestě svezou stopařku (Lori Singer), neodolají svodům zločinu a v Novém Mexiku se dostávají do potíží. Zároveň se smutkem sledují různé ekologické pohromy; snímku celkově dominuje post-industriální pesimismus, který je typický pro mnohá díla z této doby. Vyznačuje se nadprůměrným soundtrackem od věhlasných Sonic Youth, World Party a Timbuk 3, za zmínku stojí také působivá kamera a vynikající herecké výkony, které značně umocňují celkové depresivní ladění filmu. Film by neměl být zaměňován se stejnojmenným snímkem Jeana-Luca Godarda z roku 1966. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Slušně pošahaná naivní ekologická agitka s naprosto nesmyslným koncem. Kdyby to nemělo žádný děj ani smysl (skoro se povedlo) nebo "poselství", asi by to byl jeden z těch zaměnitelných pohodových nezávisláků. Ale to vlastně může být prakticky jakýkoli trip s kamerou po prašných silnicích ú es á, žejo. ... Tak jsem si akorát tak přemejšlela, jak je možný, že Lori Singer vypadá jako kříženec Daryl Hannah a Felixe Kubina. ()

Reklama

Reklama