Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemohli vzít do svých rukou jen pořádek... museli vzít všechno. Charlie Lucky Luciano, Meyer Lansky, Benjamin Bugsy Siegel to všechno jsou jména známá z první poloviny 20-tého století, zlatého věku organizovaného zločinu. Děj filmu Gangsteři začíná v roce 1917 v italské čtvrti New Yorku a zobrazuje vývoj čtveřice mladých chlapců - Luciana, Lanského, Siegela a Frankieho Costella - od pouličních zlodějů až po obávané šéfy organizovaného zločinu. Aby se ale dostali na samý vrchol, musí se zbavit dvou nebezpečných protivníků, proti sobe stojících a věčně válku vyvolávajících donů Faranzana a Masseria. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento podarený snímok je vlastne autobiografia trojice známych gangstrov. Boli členmi zoskupenia mladých taliansko - amerických a židovských gangstrov "The Young Turks". Na filme najviac oceňujem, že je natočený pomerne podľa skutočných udalostí, aj keď čiastočne aj skreslených. Obsadenie je na film druhej kategórie veľmi dobré. Osvedčení predstavitelia typov z gangsterského podsvetia. Veľmi podarený film o mafií a skvelé obsadenie, dej je plný dynamiky a nie je to strata času. Surovým ale pravdivým spôsobom nás prevedie životom na ulici. Solídna gangsterka a tie ja môžem. Hudba pôsobivo podfarbuje dramatické scény. Anthony Quinn vo svojej pre mňa snáď najsympatickejšej životnej roli. Veľmi podarená gangsterka zo starých čias. A hlavne veľmi dobré kvalitné herecké obsadenie. Christian Slater v hlavnej úlohe odviedol dobrú prácu a skvele hrá aj Costas Mandylor. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Solidní gangsterka, ty já můžu. Hudba působivě podbarvuje dramatické scény, kulky většinou lítají tam, kam si přeju i já... Zaujal mě poučný způsob, jakým se dva kamarádi gangsteři dohodli, kdo z nich dvou bude šéf celé bandy... Klukovi z ulice nechají říct, že uvnitř je nějakej chlápek, velký zvíře, kterej má pro něho práci a uvidí se, koho z nich dvou osloví... A ten pak bude šéf. A herecky robustní Anthony Quinn ve své pro mě snad nejnesympatičtější životní roli, vystřihnuté jak jinak než jako ze života... ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle jsem se u rádoby “gangsterky” snad nikdy nenasral. Co to mělo jako bejt? Suchý jak pata, Slejtr jako “mafián” otřesný. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch zapadlých a hodně slabých mafiánských snímků, o partě kamarádů, kteří se rozhodnou postavit se opravdovým mafiánům a vládcům města. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nevím proč mi film vyzněl tak nějak uměle, zpočátku jsem měla pocit, že jsem v divadle a ještě na loutkovém představení. Nic zásadního se nedělo celý děj, zápletka mizerná, výkres charakteristik postav téměř nulový, rekvizity ubohé a opisování od jiných mafiánských perel tomu taky nepřidalo. Přehlídka fešných chlapů a jejich na míru šitých obleků byla šik, ale jen slabou útěchou pro moje očekávání v tomto žánru. Rozjelo se to až téměř k závěru, a to mi vážně k radosti nestačilo, i přes rafinovaný konec. Škoda rány, která padne vedle, plastem ryzí kov nenahradíš... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie je to síce žiadna gangsterská pecka, ale narozdiel od Lefty86 som ja našťastie od toho neočakával verný dokument o slávnej gangsterskej skvadre. Pre mňa je najväčším sklamaním, že som hercom úplne neveril tých slávnych mafiánov. Skôr to pôsobilo, že sa nejakí mladíci na mafiánov len hrajú. Ani jeden z hercov mi nepripadal ako správny mafiánsky typ. Ale samotná zápletka bola celkom zaujímavá. Pár prestreliek malo grády. Tempo to malo svižné, takže výsledkom je solídna gangsterka na jedno pozretie. 6/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nemohli vzít do svých rukou jen pořádek... museli vzít všechno. Scénář : Nicholas Kazan a Michael Mahern. Kamera : Lajos Koltai. Hudba : Michael Small. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Film, jenž milovníci gangsterek musí vidět. Děj se v podstatě opírá o skutečné události a popisuje dobu prohibice a život Luckyho Luciana. Myslím si, že většina diváků, kteří mají rádi gangsterky, si tento film za čas opět s chutí připomene. 70% ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Hodnocení nic moc, ale přeci jen mně ta skupinka tehdy ještě mladých herců docela zaujala, tak jsem si řekla proč ne a dopadlo to tak na půl na půl. Čtveřice hlavních aktérů sice na staré bardy ze slavných mafiánských filmů nemá ani náhodou, ale jsou to sympaťáci, kterým nejde nefandit, což je ale zároveň také problém, protože je to všechno podané tak idealisticky v jejich prospěch, že by jeden nabyl dojmu, jací to nebyli nakonec hodní a slušní občané, co si jen chtěli dopomoci k většímu štěstí a slušnému zajištění. Takže pokud hledáte nějaké syrové, realistické drama ze života mafiánů, ruce pryč, ale jestli ne, tak na odlehčené pobavení s celkem poutavou zápletkou o cestě jedněch z nejslavnějších gangsterů Ameriky na vrchol je to jak dělané. Trojka, ale taková hezká. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh mafiánského bosse Charliho Lucky Luciana, který se odehrává v jeho vrcholném období 20. let minulého století. Charlie a jeho přátelé se postupně z pouličních zlodějíčků vypracují na nejvyšší místa organizovaného zločinu v New Yorku. A musím říct, že hodnocení 62% tomuto filmu vůbec nesluší. Co víc si přát od mafiánskýho filmu než to, co jsem viděl zde. Krásně je zde vidět to vyhrabání ze sraček až do nebeských výšin, barové tanačnice, přestřelky se samopalem Thompson s bubnovým zásobníkem, který je znakem všech mafiánů, spiklenectví apod. Není to dokonalej film, ale jako příběh o jednom z nejznámějších gangsterů to funguje výtečně. Christian Slater byl dobrej a zbytku herců role padly. Nejvíc se mi ale líbil Richard Grieco, správný to mafián. Veliká spokojenost. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Filmový průmysl udělal z gangsterů hvězdy. Docela paradox, vezmeme-li v potaz, čím se tito lidé živili. Nebudu si ale hrát na moralistu. Tyto filmy mají bezesporu své kouzlo a ani tento není výjimkou. Nedosahuje sice takových kvalit jako třeba Tenkrát v Americe, nicméně je to film, na který se moc dobře kouká. Některé scény jsou poněkud směšné, ale není jich moc a ty dobré rozhodně převažuji. ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Aj keď je absencia majstrov gansteriek ako je De Niro,Pesci,Pacino a pod. citelná,napriek tomu si gangstri udržiavajú svoju kvalitu,atmosféru,tempo a stoja za to aby sa na nich človek pozrel. Ja osobne si tento film rád pripomínam a s nadšním si ho vždy púšťam znovu. Christian Slater sa svojej role zmocnil najlepšie ako sa dalo a jeho kumpáni boli tiž všetci uveritelní. Na 5* to nieje, to by som ukrivdil kvalitnejšie snímky,ale rozhodne film stojí za to. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Lacna a dost plana variacia Coppolovho Kmotra - zase sa nejaka miestna tlupa vypracovala na sefov zlocinu ....... tempo je priserne, dejovu liniu som jaxi neobjavil, hercke vykony o nicom - Slater ani nevie hrat poriadne. fakt, strata casu, nepochopim vznik poniektorych filmov : 25 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Pozeranie tohto filmu sa mi veľmi páčilo. Každý hovorí, že postavy boli príliš mladé, ale takí mladí Lucky a chalani skutočne boli. Christian Slater bol v čase nakrúcania filmu vlastne o pár rokov starší ako Lucky. Vek postáv zvyšuje úžasnú schopnosť detí „uspieť“ tak, ako sa im to podarilo. 6/10 ()

Estrecha 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný film. Koho baví podobné kousky z mafiánského prostředí, nebude zklamán. Sice Al Pacino ani De Niro zde nehrají. Není to ani Kmotr ani Mafiáni. Rozhodně je to ale film, který stojí za to vidět, a dokáže, že lze natočit pěkný kousek i bez zmíněných velkých hvězd. .... Rozhodně ale Joe Viterelli nechybí nikde! (ten u mě ztvárňuje mafiána asi jako Al Pacino) ()

Micro41CZ 

všechny recenze uživatele

Jedna z posledních scén - ustanovení Národní komise, jež bude předsedat Národnímu syndikátu - byla opravdu působivá. Celkově je autenticita reflexe reality rozvoje organizovaného zločinu v té době ve snímku na skvělé úrovni (snad jen občas je něco na efekt: Maranzana nevyhodili z okna, ale v reálu probodali a rozstříleli a vůbec se při tom nedostali do patové situace s členem jeho bandy, jak je to ve filmu), to film nebrzdí, ale brzdí ho především atmosféra (nijak zvlášť nebudovaná) a celkový průběh cesty na vrchol. Gangsteři tu sice stoupají stále výš a stávají se mocnějšími a mocnějšími, ale divák, který látku nezná, vcelku nechápe proč a jak atp. Dobře vykreslené jsou tu vztahy mezi ústředními mafiány, ale třeba linka Luciano - jeho žena mi vyloženě přišla na efekt. Vůbec to není špatný film, spíše povrchní, zbrklý a moc zkratkovitý (v jistých směrech). ()

Reklama

Reklama