Reklama

Reklama

Výtah

(festivalový název)
  • Rumunsko Elevator

Komediální drama na minimálním prostoru: chlapec s dívkou touží být aspoň na chvíli spolu sami, a tak se ukryjí před světem do opuštěné továrny v okrajové části města. Ale nákladní výtah, kterým se touží jen kousek svézt, se pro ně stane pastí. A tak jsou konečně spolu – ale poněkud jinak, než jak si plánovali. A po každém dalším marném pokusu o únik vzrůstá vzájemné napětí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Scylla 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších zážitků FreshFilmFestu 2008. Klaustrofobické prostředí, pocit beznaděje, bezmoc... Skvěle natočený film, který by se tak snadno mohl zvrtnout v nudu (na kterou naštěstí vůbec není prostor). Film dostal (na FFF '08) zcela po zásluze ocenění v kategorii Fresh Generation. Jízda výtahem už nikdy nebude stejná. .... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Keď si predstavím, že som to zháňal 6 rokov a potom som sa pri projekcii nudil... megasklamanie. Strih síce neotřelý, ale rušivý, hudba otravne monotónna. (20. 6. 2015 - 73 hodnotení = 79% Tak určitéé!) ()

Reklama

lena60 

všechny recenze uživatele

Komediální tento rumunský nízkorozpočtový film (tvůrcům stačilo k natočení snímku pouhopouhých 200€) teda určitě není... ()

achaja 

všechny recenze uživatele

Film, který se skoro celý odehrává ve výtahu může být buď hodně dobrý, nebo hodně blbý.. V případě Elevatoru se přikláním k té první variantě. Dva madí herci utáhnou celý film a vy se při těch 85 minutách nebudete vůbec nudit. Na Elevator si vzpomenu pokaždé, když jedu výtahem a nějak divně cukne..... a navíc si každý divák z filmu odnese jedno velice užitečné a ve filmu často zvolávané slovíčko, které se mu při návštěve Rumunska může třeba hodit....ažutor(foneticky) znamená pomoc... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V oblíbené souteži posledních let - totiž "natočím film na co nejmenším prostoru a s co nejmenším počtem herců" - obsazuje rumunský režisér George Dorobantu jednu z předních příček. Povedený a velmi intenzivní nízkorozpočťák. (7.3. Cinema Mundi 2011) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Snímek se v loňském roce úspěšně promítal na Fresh Film Festu v Karlových Varech, kde také získal cenu za režii. (POMO)

Související novinky

Příboj rumunské nové vlny

Příboj rumunské nové vlny

11.02.2009

...zažijete v kině Ořechovka od 20. do 24. 2. 2009. Přehlídka ambiciózní kinematografie otevře kultovní titul mladého rumunského tvůrce Cristiana Mungiu 4 měsíce, 3 týdny, 2 dny. Uvedení tohoto… (více)

Reklama

Reklama