Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rázovitých obyvatel pražské Kampy se vyloupne několik postaviček, svérázných starých mládenců, svárlivých i přejícných, na jejichž osudy se tvůrci blíže zaměřují. V centru vyprávění ovšem stojí milostný románek sympatické lékařky. Na scénáři a námětu se podílel Eman Fiala, současně představitel jedné z hlavních rolí. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

alonsanfan 

všechny recenze uživatele

Mladinká emancipovaná lékařka v podání 18 leté Lídy Baarovési otevře praxi v domě majitele Pohřebního ústavu Theodora Pištěka a je hned trnem v oku jeho kumpánům, kteří si na pronajatý byt mysleli. Zpočátku se jí snaží všemožně ztrpčit život a vyhnat ji pryč. Když ale poznají její laskavost a dobrotu, i to, že má problémy a je zadlužená, snaží se jí všemožně pomoci. Film je prokládán spoustou zajímavých téměř dokumentárních záběrů na pražskou Malou Stranu.___Ve druhé linii filmu zakřiknutý, nesmělý sirotek Eman Fiala, vychovávaný partou “malostranských mušketýrů”, složí pro potěchu doktorky melodii, kterou mu trochu omylem ukradne muzikant z divadla a představí ji jako svůj šlágr. V netradiční roli zpěvačky s hvězdnými manýry se představí Jiřina Šejbalová. Skutečný autor je však nakonec odhalen a končí v náručí mladé doktorky. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Těch několik málo komediálních okamžiků popravuje naprosto stupidní scénář, který v závěru spadne na úplné dno. Posledních deset minut totiž sledujeme jakýsi pofiderní program někde v kavárně, s jekotem a hopsáním. Ale i celkově bych to tipl spíše na drama. Ono je to jedno, v jakémkoli žánru to nestálo za nic. ()

Reklama

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

tento film nebol zrovna moj salok kavy a bol taky zvlasny, niekedy prilis pomaly vyvoj deja niekedy prilis rychly, pekny konec Lida vo vedlajsej ulohe velmi dobry vykon, filmy kde hrala hlavnu ulohu v tom roku snad lepsi vykon len v Lelíčkovi, Rovenského a jeho herecký prejav mimiku a podobne nemusim ale v tomto filme mi nevadil, celkom pekny film ale 3* by boli prilis vela, 2 zase malo ale 2,5* sa bohuzial dat neda ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Innemann se s tím nepáral, před název filmu dal titulek VÝBORNÁ VESELOHRA. Výsledek je ovšem všechno možné dohromady: hraný dokument o obyvatelích Kampy, kamarádech-holubářích, drama o hospodářské krizi, truchlohra s (nedokonale) utopenou a na závěr komediální divadelně kabaretní výstupy s happyendem. Kvůli té snaze snad 70%. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po žánrové stránce poněkud míchanice, čímž má příběh tendenci se rozpadat, ale snaží se stůj co stůj udržet. Z počátku se děj line kolem tří chlapíků snažící se vypudit novou mladou lékařku a dají si k tomu mušketýrskou přísahu, což vede především ke komediálnosti. Když se lékařka vlivem toho dostane do dluhů, koncept děje se mění v drama, aby se to nakonec přelilo do romance se skladatelem hudby, pochopitelně se šťastným koncem. Během vyprávění také kupodivu v rámci dialogů  zazní těžkosti doby a vyrovnání se s nimi. Takže občas nějaká ta moralizační fráze. Snímek také, mimo jiného, obsahuje několik dobových filmových záběrů Karlova mostu, Kampy s Karlovým mostem a pobřeží Vltavy s domy. Při dnešní pohledu historická nádhera. Příběh v jádru věci sice má nějakou tu myšlenku, ale v žánrové nepřehlednosti spíše zaniká. Snímek tedy snad už jen pro diváky klasického filmu. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Premiéra proběhla 17. června 1932 v kinech Lucerna a Kotva. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama