Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rázovitých obyvatel pražské Kampy se vyloupne několik postaviček, svérázných starých mládenců, svárlivých i přejícných, na jejichž osudy se tvůrci blíže zaměřují. V centru vyprávění ovšem stojí milostný románek sympatické lékařky. Na scénáři a námětu se podílel Eman Fiala, současně představitel jedné z hlavních rolí. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

tento film nebol zrovna moj salok kavy a bol taky zvlasny, niekedy prilis pomaly vyvoj deja niekedy prilis rychly, pekny konec Lida vo vedlajsej ulohe velmi dobry vykon, filmy kde hrala hlavnu ulohu v tom roku snad lepsi vykon len v Lelíčkovi, Rovenského a jeho herecký prejav mimiku a podobne nemusim ale v tomto filme mi nevadil, celkom pekny film ale 3* by boli prilis vela, 2 zase malo ale 2,5* sa bohuzial dat neda ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dobové nenáročné dílko s velkou dávkou lidového humoru, doplněné o poněkud mdlou milostnou zápletku. Pro komerční účely byla do filmu obsazena Lída Baarová, tehdy ještě začínající herečka průměrných kvalit. Za zmínku stojí snad jen účast Jiřiny Šejbalové a vkusné dobové šlágry z pera Emana Fialy. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Ještě před titul si tento film vytkl charakteristiku „výborná komedie“, ve skutečnosti jde ale spíše o reflexi zuřící hospodářské krize (řeči půjčovatele loděk o sebevraždách utopením) a předvádění se E.Fialy, který si to pro sebe celé napsal. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

"pane domaci, vite co znamena doktorka v dome? baciliiii, baciciciliii..." :))) Zajimavosti je mlada barova zpevacka Jirina Sejbalova. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Po žánrové stránce poněkud míchanice, čímž má příběh tendenci se rozpadat, ale snaží se stůj co stůj udržet. Z počátku se děj line kolem tří chlapíků snažící se vypudit novou mladou lékařku a dají si k tomu mušketýrskou přísahu, což vede především ke komediálnosti. Když se lékařka vlivem toho dostane do dluhů, koncept děje se mění v drama, aby se to nakonec přelilo do romance se skladatelem hudby, pochopitelně se šťastným koncem. Během vyprávění také kupodivu v rámci dialogů  zazní těžkosti doby a vyrovnání se s nimi. Takže občas nějaká ta moralizační fráze. Snímek také, mimo jiného, obsahuje několik dobových filmových záběrů Karlova mostu, Kampy s Karlovým mostem a pobřeží Vltavy s domy. Při dnešní pohledu historická nádhera. Příběh v jádru věci sice má nějakou tu myšlenku, ale v žánrové nepřehlednosti spíše zaniká. Snímek tedy snad už jen pro diváky klasického filmu. ()

alonsanfan 

všechny recenze uživatele

Mladinká emancipovaná lékařka v podání 18 leté Lídy Baarovési otevře praxi v domě majitele Pohřebního ústavu Theodora Pištěka a je hned trnem v oku jeho kumpánům, kteří si na pronajatý byt mysleli. Zpočátku se jí snaží všemožně ztrpčit život a vyhnat ji pryč. Když ale poznají její laskavost a dobrotu, i to, že má problémy a je zadlužená, snaží se jí všemožně pomoci. Film je prokládán spoustou zajímavých téměř dokumentárních záběrů na pražskou Malou Stranu.___Ve druhé linii filmu zakřiknutý, nesmělý sirotek Eman Fiala, vychovávaný partou “malostranských mušketýrů”, složí pro potěchu doktorky melodii, kterou mu trochu omylem ukradne muzikant z divadla a představí ji jako svůj šlágr. V netradiční roli zpěvačky s hvězdnými manýry se představí Jiřina Šejbalová. Skutečný autor je však nakonec odhalen a končí v náručí mladé doktorky. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Innemann se s tím nepáral, před název filmu dal titulek VÝBORNÁ VESELOHRA. Výsledek je ovšem všechno možné dohromady: hraný dokument o obyvatelích Kampy, kamarádech-holubářích, drama o hospodářské krizi, truchlohra s (nedokonale) utopenou a na závěr komediální divadelně kabaretní výstupy s happyendem. Kvůli té snaze snad 70%. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Výborná veselohra? Uff, tak to se tento film dost chvástá. Nudný film který by nezaujal ani lékaře. Pod výbornou veselohrou si představuji Pokušení paní Antonie nebo Děvče za výkladem což tento film má do takové úrovně hodně daleko. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Koukám, že hodnocení zde létá od jedné hvězdičky až k pěti, já volím zlatý střed, protože film to není špatný, ale ani nijak výtečný. Zaujmou záběry Vltavy a Prahy vůbec a také mladé kočky Lída Baarová a Jiřina Šejbalová. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Těch několik málo komediálních okamžiků popravuje naprosto stupidní scénář, který v závěru spadne na úplné dno. Posledních deset minut totiž sledujeme jakýsi pofiderní program někde v kavárně, s jekotem a hopsáním. Ale i celkově bych to tipl spíše na drama. Ono je to jedno, v jakémkoli žánru to nestálo za nic. ()

Reklama

Reklama