Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prozaička Božena Benešová, patří k předním autorkám psychologické prózy na začátku 20. století. Ve svém díle zachycuje tragické osudy mladých lidí, zvláštní předností autorčiných povídek i románů je psychologicky jemně propracovaná malba životního prostředí malých měst a kritika sociálních problémů.
Televizní film Povídka s dobrým koncem podle stejnojmenné povídky Boženy Benešové vznikl v brněnském studiu v roce 1988. Zachycuje příběh mladého idealisty, který nedokáže zlomit pouta svého společenského postavení a své vysněné představy o životě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Hmm dobrej konec :D Jinak poměrně zajímavý a povedený drama, i když lehce poplatný době vzniku. Akorát by tvůrci měli pochopit, že k atmosféře první republiky občas nestačí jenom auta a kostýmy, zvlášť když se pohybujou v zástavbě 70. let. Jo a někde se tam mihnul Dušek ve svý první filmový roli, ale netušim kde, zmetek unikl mému bystrému zraku :)) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Že prej s dobrým koncem. Humanistickými ideály prodchnutý továrnický synek a chudé děvče, to přece nemůže dobře skončit. S výraznou vsuvkou o dělnickém hnutí (opravdu to takhle Božena Benešová myslela?). Nějak se nemůžu srovnat s Ivanou Chýlkovou coby uťápnutou trafikantkou, na druhou stranu příjemné překvapení s Annou K. Zpívá výborně, ale i u herectví mohla setrvat. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Povídka s dobrým koncem? Už samotný název zavadí, protože dobrý konce mají jenom pohádky a né psychologické dramata. Samotný příběh zachycuje rozdílné žití dvou různorodých rodin. Je to stejný příběh jako ze současnosti. Bohatí a chudí vždycky byli, jsou a budou! 40% ()

Sekel 

všechny recenze uživatele

Poctive tri hvezdy za vysokou koukatelnost, prevysujici i zapory roku vyroby a komunisticke umelosti prostredi prvni republiky. David Matasek vystihl hlavni postavu moralisty a idealisty, ponekud arogantniho a diky rozsafnemu panu otci (tovarnik Bronislava Poloczka) i velmi bohateho, snaziciho se presvedcit svet o nutnosti myslenkove revoluce, ale ani jeho obdivovatelka (Ivana Chylkova) ani divka, jenz mu da kosem (vynikajici Luciana Krecarova-dnes popularni Anna K.-mimochodem, po tomto vykonu nechapu, proc neni dnes hereckou hvezdou na urovni Chylkove) a nakonec ani okoli nerozumi jeho snaze, takze si radeji vezme zivot. Samotny nazev filmu je pak stejnym cynismem, jakym oplaci svet hlavnimu hrdinovi. ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

Povídka z 20. let 20.století o prolínání života bohatých a chudých. Nebo to snad nelze? Nejsou to snad dva neslučitelné světy? Pěkné kostýmy a výborný herecký výkon Anny K.! škoda, že nesetrvala u herectví, tohle bylo opravdu vynikající a uvěřitelné. Její chladnou postavu jsem jí věřila více, než uťápnutou trafikantku v podání Ivany Chýlkové. Jinak kdo sháněl Jaroslava Duška - podle titulků to nebyl on, ale Jiří Dušek v roli lékaře. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Solidní příběh, solidní obsazení, solidní režie. Matásek přesvědčivě ztvárnil přemoudřelého narcise, kterého svět zbaví iluzí, ideálů a dosebezahleděnosti natolik, že pak raději svět zbaví sebe. Pravý opak svého žoviálního, pragmatického a sympatického otce v podání Broni Poloczka. ()

Reklama

Reklama