Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prozaička Božena Benešová, patří k předním autorkám psychologické prózy na začátku 20. století. Ve svém díle zachycuje tragické osudy mladých lidí, zvláštní předností autorčiných povídek i románů je psychologicky jemně propracovaná malba životního prostředí malých měst a kritika sociálních problémů.
Televizní film Povídka s dobrým koncem podle stejnojmenné povídky Boženy Benešové vznikl v brněnském studiu v roce 1988. Zachycuje příběh mladého idealisty, který nedokáže zlomit pouta svého společenského postavení a své vysněné představy o životě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Johgas 

všechny recenze uživatele

Povídka z 20. let 20.století o prolínání života bohatých a chudých. Nebo to snad nelze? Nejsou to snad dva neslučitelné světy? Pěkné kostýmy a výborný herecký výkon Anny K.! škoda, že nesetrvala u herectví, tohle bylo opravdu vynikající a uvěřitelné. Její chladnou postavu jsem jí věřila více, než uťápnutou trafikantku v podání Ivany Chýlkové. Jinak kdo sháněl Jaroslava Duška - podle titulků to nebyl on, ale Jiří Dušek v roli lékaře. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Že prej s dobrým koncem. Humanistickými ideály prodchnutý továrnický synek a chudé děvče, to přece nemůže dobře skončit. S výraznou vsuvkou o dělnickém hnutí (opravdu to takhle Božena Benešová myslela?). Nějak se nemůžu srovnat s Ivanou Chýlkovou coby uťápnutou trafikantkou, na druhou stranu příjemné překvapení s Annou K. Zpívá výborně, ale i u herectví mohla setrvat. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Povídka s dobrým koncem? Už samotný název zavadí, protože dobrý konce mají jenom pohádky a né psychologické dramata. Samotný příběh zachycuje rozdílné žití dvou různorodých rodin. Je to stejný příběh jako ze současnosti. Bohatí a chudí vždycky byli, jsou a budou! 40% ()

Nerd4Dreaming 

všechny recenze uživatele

Hmm dobrej konec :D Jinak poměrně zajímavý a povedený drama, i když lehce poplatný době vzniku. Akorát by tvůrci měli pochopit, že k atmosféře první republiky občas nestačí jenom auta a kostýmy, zvlášť když se pohybujou v zástavbě 70. let. Jo a někde se tam mihnul Dušek ve svý první filmový roli, ale netušim kde, zmetek unikl mému bystrému zraku :)) ()

Sekel 

všechny recenze uživatele

Poctive tri hvezdy za vysokou koukatelnost, prevysujici i zapory roku vyroby a komunisticke umelosti prostredi prvni republiky. David Matasek vystihl hlavni postavu moralisty a idealisty, ponekud arogantniho a diky rozsafnemu panu otci (tovarnik Bronislava Poloczka) i velmi bohateho, snaziciho se presvedcit svet o nutnosti myslenkove revoluce, ale ani jeho obdivovatelka (Ivana Chylkova) ani divka, jenz mu da kosem (vynikajici Luciana Krecarova-dnes popularni Anna K.-mimochodem, po tomto vykonu nechapu, proc neni dnes hereckou hvezdou na urovni Chylkove) a nakonec ani okoli nerozumi jeho snaze, takze si radeji vezme zivot. Samotny nazev filmu je pak stejnym cynismem, jakym oplaci svet hlavnimu hrdinovi. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Solidní příběh, solidní obsazení, solidní režie. Matásek přesvědčivě ztvárnil přemoudřelého narcise, kterého svět zbaví iluzí, ideálů a dosebezahleděnosti natolik, že pak raději svět zbaví sebe. Pravý opak svého žoviálního, pragmatického a sympatického otce v podání Broni Poloczka. ()

Reklama

Reklama