Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva newyorští travestité, urostlá černoška Noxeema a elegantní dáma Vida, se rozhodnou zúčastnit soutěže krásy. Noxeema a Vida se spolu dělí o první místo a obě získávají zájezd do Kalifornie, kde se zúčastní celostátní soutěže krásy homosexuálních travestitů. Další ze soutěžících, hispánka Chi-Chi, je nešťastná, že neuspěla. Noxeema a Vida prodají své letenky, koupí starý cadillac a pojedou společně i s Chi-Chi do Kalifornie. Cestou projíždějí Vidiným rodným městečkem a ona se odhodlá a zajede k domu svých bohatých rodičů. Když ale matka vidí svého syna v ženských šatech, otočí se k němu zády. Uprostřed noci narazí trojice cestovatelek na opuštěné cestě na venkovského šerifa Dollarda. Zvrhlý šerif netuší, že v autě nejsou ženy. Rád by si s Vidou užil, ta se brání a srazí šerifa k zemi. Vida se domnívá, že je mrtvý. Rychle nasednou do auta a po pár kilometrech vypoví jejich "koráb silnic" službu a travestité se ocitají v zapadlém městečku Snydersville. Místní automechanik nemá na starý cadillac náhradní díly, a tak s hrůzou zjišťují, že budou muset v městečku na konci světa strávit ještě několik dalších dní. Travestité předvedou místním ženám, jak vypadá pravá dámská jízda. Zatímco se všichni skvěle baví, šerif Dollard se probral z bezvědomí a rozjel rozsáhlou policejní akci... (Nova Cinema)

(více)

Recenze (59)

ElizabethBay 

všechny recenze uživatele

Komedie to byla více než průměrná. On nadprůměr dělají hlavně tři protagonisti - jeden vedle druhého předvedli vynikající výkon (až do momentu shlédnutí jsem netušila, že by mohl Snipes úžasně excelovat v roli tranvestity), ale suverénně nejlepším byl Patrick Swayze (nejen, že jako ženská vypadá nádherně, ale zároveň ženskou přesvědčivě zahrál). Samotný příběh je jednoduchý a předvídatelný, ale co? Je to v podstatě pohádka v rouše road movie. Opravdu jedinečný filmový zážitek! ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Tou svou upřímností natolik miloučký, že se na to člověk ani za tu cukrkandlovou naivitu fakt nemůže zlobit. Tumor do dneška sice kvalitativně moc nepřežil, zato těžko hledat výstižnější komentář pro moderní dobu než zbrocenýho Chrise Penna, jak osamocen v báru drmolí bez vyzvání do prázdna, že vzájemně se prcající muži a objetí jejich mužných chlupatých paží jsou ale z principu jako fakt hnusný a nezaměnitelně heterosexuálnímu kádrovi jeho typu to vůbec nic neříká. Plus furt poslouchám, jak mám mít víc kamarádek, tož asi taky vypisuju konkurz na nějakou tu s Adamovým jablkem. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma a dobrý příběh***** zpracovaný bohužel tím nejpitomějším americkým přehraným komediálním způsobem* - dává průměr ***. Zrovna tyto tři herce si představit jako transvestity je téměř nemožné... ale ve filmu to jde. Nedávno jsem v TV zahlídla cosi ze soutěže o asijského transvestitu roku - ale to byly skutečně šikmooké holčiny (tady je to spíš parodie). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Film na večer setkání přátel SPD. Rád bych při projekci na tom večeru byl. Vždycky jsem si myslel, že herectví je o schopnosti představit, zahrát "něco jiného". O tomhle přesně herectví je, schopně předstírat. Proto nemám problém když hrají ženy muže, muži ženy, černoši bělochy, běloši černochy, heterosexuálové homosexuály a opačně atd. Protože je to o herectví a dobré herectví je o tom, podat to tak, že vám to lidi sežerou. A tady jsem to Swayzemu a Leguizamovi žral i s navijákem. Patrick Swayze je úchvatný a kouzelný, Leguizamo skvělý. 3,5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatická a vydarená komédia, ktorej ozdobou je ústredné transvesti trio. Tieto postavy patria vo filmografiách týchto hercov jednoznačne na špicu. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

To bylo ujeté i na mě. Vidět Swayzíka anebo Snipese v ženských šatech by se mělo leda pod lékařským dohledem. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Hlavním tahákem jsou 3 hlavní protagonisté, kteří se do rolí nehodí, ale zároveň jsou vynikající. Hlavně Swayze byl skvělý. A kecy jako "na transky se nemůžu ani koukat" si odpusťte, protože jde o příjemnou, oddechovkou a téměř ničím nerušící podívanou. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Vyloženě mi film sedl. Pomíjím naivitu a nereálné situace. U komedie to celkem není podstatné. Co pokládám za důležité je, že to bylo příjemně strávených 109 minut zábavy. Hlavní hrdinové působily úsměvně, někdy komicky, ale ne trapně. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Možná lacinej, jednoduchej, nereálnej, naivní a místy hloupej příběh, ale mě tenhle film zahřál (ne kvůli transvestitům, ale díky Patrickovi, kterej uměl tak krásně a důstojně zahrát dámu, která myslí hlavně na ostatní). Prostě hezkej vtipnej neobyvklej film na nedělní večer. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě slabost pro filmy o transvestitech. Většinou jsou naprosto dojemné a i oni jsou dojemní. Ale pozor ,nepleťme si to s filmy, ve kterých se chlap převléká za ženu, tady jde většinou o čistou komedii, zatímco transvestité jsou vlastně ženy ve své podstatě, nic nemusí předstírat a humor tedy vychází úplně odjinud. Samozřejmě na Priscillu, královnu pouště, kterou se film asi zřejmě inspiroval to nemá, nemá to na Almódovara, ale John Leguizamo je tak krásná holka, vypadá jako mladá Gena Davis a Patrick Swayze je doopravdy noblesní, hodná a skvělá žena, jakých je i mezi ženami málo. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

odpad nemám nic proti Swayzemu ani Snipesovi, kterým to docela v ženských šatech seklo ;-), ale podobný scénaristický paskvil jsem už dlooouho neviděl a doufám, že se mu budu zase na dlouho vyhýbat. Bylo to tak úchylný, že jsem se ani nedokázal ubránit to nedodívat do konce - ano stydím se, ale na moji obranu musím říct, že s přetáčením :-) A za trest to dostává odpad a raděj si pusťte Dobrodružství Priscilly, královny pouště, z kterého stejně tento vycházel. [ PŘÍBĚH: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Pohľad na dvojicu Swayze/Snipes v ženských šatách s make-upom mi skoro vypálilo zrak.Do trojky chýbal už len John Travolta a dielo skazy by bolo dokonané. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

53. Zlatý Glóbus za rok 1995 - nominace (2) - Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Patrick Swayze, Nejlepší herec ve vedlejší roli - John Leguizamo ()

carly 

všechny recenze uživatele

taký trochu iný road movie. do naozaj štýlového auta sa posadili 3 veľmi zaujímavé osobnosti a osud ich zavial do malého mestečka. ony do neho priniesli farbu a na oplátku sa im dostalo priateľstvo. herecké výkony jednoznačne za 5*, hlavne ústredné trio a Stockard Channing ()

Reklama

Reklama