Reklama

Reklama

Král síly: Příběh Rickyho

(festivalový název)
  • Hongkong Li wang (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý Ricky je za vraždu poslán do vězení. Zde vládne sadistický boss a řada gangů. Téměř okamžitě po příchodu do věznice se Ricky dostává do konfrontace s místními kápy, kteří zjišťují, že Ricky není žádný otloukánek. Naopak, Ricky je mistr kung fu s nadlidskou silou. Svoje protivníky doslova cupuje na kusy a proráží pěstmi. Je absolutně neporazitelný, nebo šéf věznice skrývá esa, která Rickyho řádění utnou tipec? A jaký je vlastně skutečný důvod Rickyho uvěznění? (Flipnic)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (79)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

KUNG-FU SPLATTER. Rád sa pohrávam s myšlienkou vytváraním nových filmových žánrov miešaním do subžánrov do svojich komentárov to často pridávam akoby filozofickú tézu. No tu som si na 100% istý že sa nepletiem. Pretože The Story of Ricky tieto dve spomínané subžánre absolútne vystihujú. Toto je niečo šialené. Od začiatku sa tu bojovníci vo väzení tlčú hlava nehlava pričom si trhajú údy, vyberajú vnútornosti, lámu kosti, niektorý sa doslova rozpučia. V prívaloch hektolitrov krvi a bolesti zo stratených častí tela však cítiť komediálne prvky ako v Braindead a Evil Dead. Jedinú slabosť ktorú tu evidentne cítiť je absencia dobrého príbehu. Ono to sú gore scénky pozliepané jedna na druhú. O nejakom príbehu tu nemôže byť reč ale že by to nejako rušilo vytrhávanie čriev z obetí sa mi nezdalo. Hlavná postava Ricky je drsný chlap ktorému sa hlboké rany zahoja v priebehu niekoľkých hodín, nemá problém s prerážaním železobetónových stien je to jednoducho charakter ako stvorený do Kung-Fu filmu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Proč jste si nenechal vyndat kulky z těla?" ,,Suvenýry." Zábavný masakr plný skvělého gore (lítají ruce, nohy, hlavy, kusy hlav, střeva...), na kterém je současně vidět, že tvůrci chtěli, aby divák poznal - je to jen jako. Rozličné souboje, kdy hlavní hrdina dělá rukou díry do svých nepřátel a jeho protivníci používají jehly, řetězy, žiletky, nože, ozubené mačety nebo kusy zdí, nejsou jedinou náplní filmu. Postupně se divák dozví i řadu zajímavostí ze života Rickyho. Závěr se posune do roviny fantastického žánru a dojde i na sekanou... ()

Reklama

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Pokud máte zvrácený smysl pro humor, rozhodně se s Rickym nebudete nudit, hlavně nesmíte čekat zbytečnosti jako ucelený příběh, cokoliv reálného nebo snad že američtí dabéři rozuměli aspoň jednomu slovu v původním znění. Místo toho dostanete to nejšílenější kung-fu, kde protivníci používají mistrné bojové taktiky, při kterých si nožem rozříznou vlastní břicho a Rickyho zkoušejí uškrtit svými střevy nebo se z ničeho nic promění v horu svalů. A celou dobu nechápete, jak se do vězení dostane chlápek, který dokáže proběhnout ocelovou mříží a pěstí rozbít zeď. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý film. Nevěřil jsem na co se to vlastně koukám. První věc je humor ať už je chtěný nebo nechtěný tak jsem se dobře zasmál, hlavně taky ale u gore scén které jsou často groteskní a šílené. A konec prostě nemohly myslet vážně. Gore jak jsem zmínil je dost často spíše humoné a naprosto over the top. Některé scény jsou fakt parádní třeba boj mezi těma bossama byly bez chyby. Nicméně je i tak divné že se film bere v mnoha scénách zatraceně vážně. Je to zábava která neurazí a mě se dost líbila. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Riki Oh!, vek: 21, krvná skupina: AB, hrá na flautu a po večeroch trénuje kung fu s náhrobnými kameňmi. Zlom prichádza, keď sa jeho dievča celkom vtipným spôsobom zosype zo strechy a Riki narkomanovi, čo ju mal na svedomí prerazí nohu a päsťou ocejchuje tvár. A ak sa tu niečo myslí doslova, potom tomu tak je. Riki putuje do väzenia, kde aj Shawshank pripomína iba škôlku, ale netreba sa o ňho báť. Tržné rany si zašíva vlastnými šľachami, nerobí mu problém požuvať poltucet žiletiek a fľusnúť ich správcovi do ksichtu, či mať omotané okolo krku hrubé črevo chlapíka, ktorému to v zápale boja prišlo ako dobrý nápad. A verte, že ide iba o zlomok bizarností. Vybuchujú tu hlavy aj celí ľudia, rany päsťou prerážajú lebky ako sadrokartón, nehovoriac o finále, kde sa správca väznice premení v Gora z Mortal kombat. To, že skončí ako fašírka pomletý vo vandli je už iba detail, rovnako, že dialógy museli byť napísané dvanásťročným dieťaťom a hercov vyberali snáď z kláštora, kde nikdy nepočuli o filme. Radosť pohľadieť. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (7)

  • Ve finálním souboji bylo použito tak moc falešné krve, že představitel Rickyho Siu-Wong Fan nemohl červenou barvu smýt ještě 3 dny. (Caelos)
  • Mei Sheng Fan, který hraje postavu Wardena, je otcem Siu-Wong Fana, který ztvárnil Rickyho. (Caelos)
  • Film bol zakázaný v Írsku, Malajzii a Západnom Nemecku. (Paldiny)

Reklama

Reklama