Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V MegaTokyu jsou v roce 2027 Boomeři (umělí lidé) a lidé s kybernetickými částmi těla stále relativní novinkou, která s sebou nese řadu problémů. Jejich řešení má na starosti speciální AD policie, která - na rozdíl od normální policie - disponuje mnohem silnějšími a ničivějšími zbraněmi. Dvojice AD policistů (zkušená Gina Marceau a nováček Leon McNichol) se ve třech krátkých příbězích setkává s důsledky interakce živého a kybernetického v rámci jednoho těla a s filozofickými otázkami hranice mezi člověkem a strojem. Připravte se na brutální násilí, vraždy a zkažený svět plný prostituce, sexu a drog. (bergenia)

(více)

Recenze (6)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že se tam ty první dva díly skoro nic nedělo a všechno nechali až na poslední kapitolu, ale to už tu nudu předtim nezachrání. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tyhle starší japonský animáky fakt můžu!! Oldschoolová kresba, akce, brutalita, sex ... Prostě paráda!! ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

A.D. Police se vrací do světa Bubblegum Crisis, v jehož Mega-Tokiu se stále vyskytují boomers, androidé plnící různé úkoly, ale i řada lidských kyborgů. Hlavními hrdiny však tentokrát nejsou členky samozvaných strážců pořádku Knight Sabers, nýbrž zcela oficiální příslušníci AD Police, specializovaného útvaru, jenž má na starosti všechny problémy s boomers, od vyšetřování ilegálních úprav až po jejich fyzickou likvidaci, utrhnou-li se ze řetězu. +++++ Směs akčního, policejního a sci-fi žánru dostala dle mého názoru vyspělejší postavy, snad jakoby zestárly s divákem původnějšího Bubblegum Crisis. Mega-Tokyo stále zůstává nádhernou všeobklopující kulisou plnou světel, rychlostních silnic, potemnělých barů, pokoutních kyberdílniček, mrakodrapů a tunelů, po kterém se prohání stroje vrcholně osmdesátkových představ o budoucnosti za zvuků dokonale vhodných, stejně starých diskotékových hitů. Výrazný vizuální styl, prostředí, témata a snad i odtržení (nebo jen nezobrazení) většiny postav od těla společnosti posouvají AD Police někam k hranici, ba možná hluboko do území neo-noiru. +++++ AD Police sestává ze třech kratičkých povídek, z nichž každá se svým způsobem zabývá podstatou vědomého bytí, ne nutně lidského. Osobně mezi nimi vidím velmi malé, až mizivé rozdíly v kvalitě, ale přesto... první díl se mi líbil o něco méně než zbylé dva, které z obou stran ohmatávají hranici lidství (a "strojství"). ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Flipnicem. Tohle jsem si hodně užil (jen bych ještě přidal tu starou muziku:). A hlavně si to nespleťte s A.D. Police Files - To protect and serve. Amíci totiž (s inteligencí sobě vlastní) přejmenovali A.D. Police na A.D. Police Files a A.D. Police Files na A.D. Police Files - To protect and serve. Takže se v tom skvěle dá vyznat. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Oldschoolové cyberscifíčko s noirovou atmoškou, rozdělené do tří psychologických povídek točících se okolo zkoumání hranic mezi člověkem a strojem. Rozhodně to má něco do sebe a na své si příjdou jak milovníci přemýšlivějších scifíček, tak i ti co vyžadují akci. Možná jsem byl naladěný na jinou frekvenci, ale měl jsem pocit, že je to místy kapku nečitelně sestříhané a občas divák jakoby neví kde je (blbě se to popisuje...je to takový ten jev, kdy scéna jede, záběr, záběr, záběr a teprve až po chvilce divákovi docvakne, že už je to nějákou dobu jiná scéna na jiném místě....ale možná to bylo fakt jen mé rozpoložení) ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama