Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Dawson je laskavý, ale jeho duševní vývoj je zhruba na úrovni sedmiletého dítěte. Pracuje v kavárně a miluje písničky Beatles. Když tulačka Rebecca, která u něj krátce bydlela, porodí holčičku a uteče, stává se nečekaně otcem. Začne se o Lucy Diamond neobratně starat. Pomáhají mu přátelé, především laskavá sousedka Annie Cassellová. Dívenka roste a Sam, který se cítí být nejšťastnější na světě, ji bezmezně miluje. Zvládá všechny překážky, dokud si ho nevšimne až příliš aktivní sociální pracovnice Margaret Calgroveová. Když se chytrá Lucy přestane učit, protože nechce být chytřejší než tatínek a Sam na oslavě jejích narozenin ztropí výtržnost, tak Margaret zakročí a holčička je svěřena do ústavní péče. Sam na radu kamarádů hledá nejlepšího právníka, aby mu pomohl získat dceru zpět. (TV Nova)

(více)

Recenze (367)

golfista 

všechny recenze uživatele

Je to takových ***1/2. Sean Penn je fakt úžasnej, ale nebylo to tak silný, jaký to mohlo být. Jestli to bylo "roztěkanou" kamerou v nevhodných záběrech kdy ji režisér použil, možná je to delší než by mělo - nevím. Abych ale jenom nehaněl, tak film určitě stojí za to vidět. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Je to sice moc dlouhé, ale Sean Penn i jeho dětská herecká partnerka předvádějí obdivuhodné herecké výkony, na kterých film stojí. Potom rádi přehlédneme i některá klišé, nereálné situace a spoustu patosu a protahování. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Od začátku mě bylo jasný, že film se bude velmi vehementně domáhat mých slziček. Nicméně a ač bych se vůbec nebránil je nakonec vůbec nedostal. Přemýšlel jsem, proč taková předloha na mě nezbrala a dospěl jsem k názoru, že na vině jsou dva faktory. Jedním z nich je, že film nedávala, žádná luxusnější stanice typu HBO nebo Cinemaxu, ale klasickej kanál pro socky Nova Cinema, čili reklam bylo jak našich peněz na Kalouskově učtu a to fakt na emocích nepřidá, ale především mě přišlo spousty situací naprosto nevěrohodných, například jak Sam zvládal výchovu miminka, proboha vždyť to není prdel ani pro dva svépravný a finančně zabezpečený rodiče, natož pro chudýho nekojícího retarda a tak dále, a tak dále. Nicméně fajn, přistoupil jsem že ve filmu jde především o něco jiného a v tu chvíli už to šlo na trošku vyšší level, především díky vyníkajícím hereckým výkonům. Malá Dakota zahrála moc dobře a přirozeně, Michelle opakovaně potvrzuje že ač je přenádherná do filmů nechodí dělat jen okrasu a i když má ve filmech za partnery ty nejlepší mužský protějšky (Al Pacino Clooney, Sean Penn ) rozhodně v nich nehraje druhé housle no a Sean Penn, to je prostě borec, umí dát každé postavě jedinečný a neopakvatelný styl a kdyby si herecký talent moh stoupat na váhu, tak ten Seanův by jí strhnul. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám Seana Penna moc rád. Nebojí se jít do hodně vážných rolí totálně na plno. A většinou není chyba u něj, jako spíše u celého filmu. Třeba zrovna tento kousek s názvem Jmenuji se Sam vůbec není špatným filmem. Jenom s vážným tématem nezachází do krajností, nic nevysvětluje. Prostě Seana Penna hodil do role mentálně zaostalého, ten jede herecky o sto šest, ale to, co se děje kolem něj, to divák musí víceméně přehlížet. No a abych tu nechválil jenom Seana, tak musím říct, že i Dakota Fanning a Michelle Pfeiffer byly ve svých rolích výborné. Jen tam na dvě hodiny a 12 minut bylo na můj vkus moc soudů a také mi přišlo, že se to všechno ohledně sociálky začalo řešit až nějak moc pozdě. Vždyť pokud se byl Sam schopný postarat o své dítě do jeho osmi let, tak proč by to nedokázal i potom? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $40,311,852Tržby Celosvetovo $97,818,139║ rozbeh troška krkolomnejší ale potom to naberá na grádoch /60%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Forrest Gump, Rain Man, Sam jsou jiní, možná naivní, možná dětsky nezákeřní, možná jim jen chybí podlost dospělého světa. Krásný film, úžasný herecký výkon Seana Penna, nádherná otázka malé Lucy: "Tati, Bůh chtěl, abys byl takový nebo to byla nehoda?" ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla normální vyděračka, nic víc. Sean Penn ale vypadá opravdu jako dement, to se mu musí nechat. Pfeiffer tady byla strašně otravná. Za Dakotu 3 *, víc ani ťuk. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Od filmu s takovým hercem, jako je Sean Penn, bych čekala mnohem víc. Velice průměrný příběh, hodně velké citové vydírání, nepřesvědčilo mě to, abych Samovi fandila, prostě je to celé špatně. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Na konci zapomněli dodat: "Lucy zemřela po šest měsících kvůi nedbalosti otce. Utonula ve vaně, Sam se tomu smál." ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý v človekovi vyvolá neskutočné množstvo rôznych pocitov. Pre každého však môžu byť úplne iné... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Výkon Seana Penna zatienil aj negatívne stránky filmu, našťastie ich nebolo veľa a tak môžem povedať, že som sa dávno poddajne nepoddal tak viditeľnému citovému vydieraniu. Veľmi pekný filmík. 80%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Retardovaný Forrest si vydobil cestu do srdca miliónov divákov, Sam na úrovni sedemročného dieťaťa by si s ním mohol podať ruku. Sean Penn totiž predvádza strhujúci herecký výkon, Dustin Hoffman sa musí krčiť kdesi v kúte od zlosti. Sam sa chcel silou mocou prebiť tam, kde sú ľudia najcitlivejší a ja mu nemôžem zazlievať, že skrz neho režisér poukazuje na úkazy chladnej a nemilosrdnej spoločnosti. ,,Pomohol si mi viac, ako som ja dokázala pomôcť tebe." Kto tvrdil, že patetizmus vylučuje hodnotové podobenstvo? ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se vážně těšila a nakonec to dopadlo tak, že mi trvalo celé odpoledne jej dokoukat. Rozhodně se jedná o nadprůměrný kousek, ale přeci jen jsem podobných filmů už viděla dost a tady mě zážitek a dojetí vážně minulo. Sean Penn se mi ve své roli nelíbil a přestože to nerada přiznávám, jeho postava mi skutečně brnkala na nervy. Malá Dakota zde ještě neuměla vůbec hrát, v každém jejím výrazu jsem prostě viděla, že to hraje, že to skutečně necítí. Ale co chtít od sedmileté holčičky..Michelle Pfeiffer však byla naprosto výborná. Ale na větší hodnocení to u mně nestačí. Možná někdy jindy, v jiné náladě..... ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kouzelný film, který mi v mezičase pomohl nezapomenout na Michelle a seznámila jsem se tehdy poprvé s Dakotou. Ačkoli jde o koncert Pennův. ()

Reklama

Reklama