Reklama

Reklama

Recenze (5)

yenn 

všechny recenze uživatele

Miju je mladá dívka, jejímž posláním je stíhat stvoření nazývaná Šinma, která jsou čímsi mezi démony a bohy, a posílat je zpátky tam, kam patří - do Temnoty. Sama Miju přitom nemůže žít bez lidské krve. Děj tohoto čtyřdílného OVA se zabývá jednak Šinma a jednak přítomností a minulostí Miju, o niž se kromě diváka zajímá taktéž spiritualistka Himiko. Jednotlivé příběhy o Šinma jsou vážně zajímavé a dost různorodé, ale každý má na prezentaci a vykreslení postav jen méně než půlhodinovou epizodu, což mi přišlo málo (zvlášť když si část většinou „ukradne“ Miju). 10-15 minut navíc by dle mého jen prospělo. Ve vizuálním zpracování vynikají obzvláště některá nádherná (a nádherně nakreslená) prostředí. 7+/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tahle hororová manga vznikla podle stejnojmenného komiksu, který se dočkal docela velké oblibě, o čemž svědčí fakt, že se vydával ž do roku 2002. Kromě tohoto video filmu, který má čtyři epizody, existuje i seriál (ten jsem zatím neviděl). Osobně bych doporučoval se na tento kousek podívat nejprve od čtvrté epizody, která nás zavede na úplný začátek a odpoví nám na různé otázky. Protože když jsem se díval od začátku, tak ta první mě moc nebavila a ledasco jsem nechápal. Až od poloviny druhé se konečně dostaví to, co má zdobit tento příběh především a to temná atmosféra. Souboje jsou pestré, nenudí a i samotná animace je celkem vydařená. Škoda jen té nevyváženosti jednotlivých epizod. ()

Kicune 

všechny recenze uživatele

Vampire Princess Miyu je 26. dílná anime série a její předlohou se stala stejnojmenná manga od tvůrců Narumi Kakinouchi a Toshiki Hirano. Hlavní postavou (jak to můžeme poznat i z názvu) je Miyu, která sice vypadá na 14 let, díky svému klidnému chování a rozvážné myslí však tušíme, že je mnohem starší, než se zdá být. Je upírka. Jenže není jenom krvelačným tvorem, ale hlavně je tzv. Strážkyni, která vyhledává Shinmy (zbloudilé démony v lidském světě) a posílá je zpátky do Tmy. Miyu doprovází Larva, bytost zahalená v plášti a s maskou na obličeji. Později se dozvídáme, že je to Shinma ze Západního světa a jsou s Miyu spjatí zvláštním poutem. Další zajímavou figurkou a pomocníkem Miyu je Shiina, též Shinma vypadající jako růžový králiček. Miyiným soupeřem se záhy stává i Reiha, vládnoucí sněhem a větrem, která si myslí, že Miyu není hodná svých „povinností“. Také stojí za zmínku další vedlejší postava Miyiny kamarádky ze školy, které na konci hrají klíčovou roli. Příběh, až na několik dílů, které nás zavádí do minulosti, je zasazen do moderního Japonska a struktura jednotlivých dílů se od sebe moc neliší. Obyčejně lze každý díl popsat jednoduše „Shinma of the day“, kde se každým dílem objevuje nový démon, u kterého Miyu plní svou povinnost. Několik dílů je též věnováno původu Larvy. Vampire Princess Miyu se řadí mezi hororové anime, dalo by se také zaškatulkovat jako drama či shoujo. Opravdu nic pozitivního zde nehledejte, celý děj je protknut sentimentální a melancholickou linkou, líne se pomalu a rozvážně (až na bojové scény, které jsou dost dynamické) a jen čekáte, čím to všechno skončí. Na to, že se jedná o anime z let 1997/1998, tak kresba je podle mě na střední až nízké úrovni, však díl od dílu se zlepšuje. Co se týče hudebního doprovodu, tak ten je zajímavý tím, že spojuje prvky tradičních japonských nástrojů a moderny a tvoří dynamickou, místy znepokojující či melancholickou melodií. Je ale na rozdíl od spousty jiných anime dost chudý. Vampire Princess Miyu Vás možná prvními díly vůbec nezaujme, jenže tím se nenechte odradit a zkuste vydržet až do konce, ten je velmi zdařilý a s nejedním zvratem. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Aj keď prihliadnem na dobu vzniku tak musím povedať, že až na posledný diel to bola slabota, nesúca tu pravú pachuť OVAčiek. A práve posledný diel ukázal, že nádej to malo. Nudné, dlhé momenty čo sa snažia navodiť akože atmosféru nefungujú a akýsi odbyty náznak hĺbky pôsobí na jeden diel fádne. Postava špiritualistky - detektívky ako spojovateľa vyznieva do prázdna. Čo už, neskoršia séria bude na tom snáď lepšie. 4,5 bodu. ()

Reklama

Reklama