Reklama

Reklama

THEビッグオー

(seriál)
  • angličtina The Big O
Trailer 2
Japonsko, (1999–2003), 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

Tvůrci:

Hadžime Jatate

Hrají:

Micuru Mijamoto, Teššó Genda, Akiko Jadžima, Motomu Kijokawa, Emi Šinohara, Unšó Išizuka, Ken'iči Ogata, Šin'ičiró Miki, Takeši Aono, Tošiko Sawada (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Před 40 lety došlo k jisté katastrofě. Nikdo neví, co se stalo, jelikož kromě zničení velké části světa bylo jejím výsledkem též vymazání většiny paměti všech přeživších. Část z nich nyní žije ve městě Paradigm City, pro nějž jsou typické obrovské dómy obývané především vyššími vrstvami. Město ovládá společnost Paradigm a pořádek v něm udržuje vojenská policie. Jejím členem byl dříve i Roger Smith, dnes známý též jako Vyjednavač. Ten s pomocí věrného sluhy Normana, mnoha technických vymožeností a velkého robota Big O řeší případy, na něž je najat. (yenn)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (3)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tak tohle anime mě zpočátku zaskočilo svým výtvarným zpracováním, neboť odkazuje spíše do světa amerických, než japonských komiksů. Nejen díky tomu je trochu jiné a originální. Svět Big O si bere něco z Batmana, sérií o bondovi a nebojí se je občas trochu parodovat. Roger je správný týpek, který jako by vypadal částečně z detektivek Raymonda Chandlera(ten duch Phila Marlowa tam prsotě trochu je) a výše uvedených sérií. Je to však výborná postava, která má v sobě džentlemana. Roger by se neobešel bez svého pomocníka Normana. Hlavně je tu však Dorothy -androidka, který je někdy značně ironická, vtipná a dodává seriálu další plusové body, anvíc kdo by nechtěl asitenta , který umí nadlidsky rychle běžet a odrovnat každého člověka jendím pohybem ruky. První polovina série je epizodická, ale to neznamená nudu. Navíc od dílu dvanáct nastupuje celsitvý příběh a ty epizody předtím mají svoji roli nejsou zbytečné. Dočkáme se nějakých zvvratů, překvapivých odhalení, závěr mi trochu zamotal hlavu, než jsem se dobral, cože kdo byl a co se to vlastně dělo. Další velké plus je OST. Toshihiko Sahashi je machr, namíchal motivy z klasiky, jazzu, rocku/popu. opening jak kdyby vypadl od Queen. spoustu skaldeb a melodií mi zůstala v hlavě. Jestli hledáte zajímavou směs více žánru, The Big O je skvělá volba. 9/10 za originalitu, nebo spíše umění použít známé věci a přetvořit je v něco nového. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Anime bratranec Batmana (keby Bruce Wayne ostával permanentne v smokingu). :-D Žarty bokom, Sunrise táto téma nie je cudzia, svojho času vypomáhali s výtvarnou stránkou oficiálneho animovaného Batmana z produkcie WB. Úvodná zvučka síce znie trochu ako karaoke verzia motívu z Flash Gordona, ale charakterizácia postáv je skvelá, záhadné historické pozadie Paradigm City je viac ako adekvátna zápletka tiahnuca sa celým seriálom a samotné Veľké Ó-čko je obrí mech ako sa patrí. Môj verdikt k seriálu: "Cast in the name of God, ye not guilty !" ;-) ()

Reklama

yenn 

všechny recenze uživatele

První série The Big O (tj. prvních 13 epizod) je epizodická (oproti tomu druhá by měla mít jeden hlavní příběh), a byť jsou některé zápletky povědomé, alespoň na ně nedopadl Damoklův meč jednotvárnosti. To už se úplně nedá říct o závěrech, jelikož každá epizoda končí výstupem Big O. Velkou zbraní seriálu je jeho styl. Kombinací prostředí 60./70. let, Jamese Bonda, detektivky, mecha a dalšího vznikla poměrně osobitá a zábavná podívaná, navíc i vizuálně hodně hezká. Snad ještě větším kladem je však úžasná androidka R. Dorothy Wayneright; její téměř permanentně lehce naštvaný výraz a chladné vystupování zbožňuji:-P (Vůbec bych se nezlobil, kdyby se v seriálu vyskytovala o trochu častěji.) 7/10 ()

Reklama

Reklama