Reklama

Reklama

Za všechno může láska

  • Česko Za tím vším je láska (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou milenců, kteří se stále dokola pokoušejí zachránit svůj vztah, se odehrává v nedaleké budoucnosti. Země na jejich nezvratně se rozcházející osudy a vztahový chaos reaguje atmosférickou katastrofou, která naruší obvyklé počasí, a způsobí tak vážné problémy veškerému obyvatelstvu od pólu k pólu. Cestou z domova v Polsku do Kanady, kde pracuje jako učitel, přijíždí hlavní hrdina John do New Yorku, aby získal od své ženy Eleny podpis na rozvodových formulářích. Bylo to manželství dětských lásek, jejich životy se ale vyvíjely různými směry: John se pustil na akademickou dráhu, z Eleny se stala mezinárodní krasobruslařská hvězda. Země na jejich nezvratně se rozcházející osudy a vztahový chaos reaguje atmosférickou katastrofou, která naruší obvyklé počasí, a způsobí tak vážné problémy veškerému obyvatelstvu od pólu k pólu. V New Yorku se Elena dozví, že je její život v nebezpečí, ale její pokusy získat pomoc od Johna a svého bratra Michaela jsou zmařeny jejím manažerem a jeho pochopy. Když se John a Elena zase stanou svobodnými, nesnesitelné letní vedro ve městě vystřídá padající sníh. Ale jejich svoboda je nakonec jenom krátkodobou iluzí.

"Jsem hrozně rád, že Elenu hraje Claire Danesová," řekl Vinterberg časopisu Variety. "Pro mě je Claire jednou z nejlepších současných hereček. Jsem si jistý, že společně se nám podaří postavě Eleny na plátně vdechnout život." Rozpočet filmu byl 10 miliónů $. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

golfista 

všechny recenze uživatele

Atmosféra tohohle filmu je fakt výborná. Kdyby se ji podařilo zužitkovat alespoň naznačením nějakého vysvětlení děje, pak by to byl i výborný film. Takhle ve vás zůstane "pachuť" vlastní neschopnosti film pochopit - ale šlo to vůbec ? :) ... Phoenix a Danes jsou ovšem výborní ! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Claire Danes a Joaquin Phoenix je asi to nejlepší, co tento zvláštní film může nabídnout. Zvláštní proto, že se odehrává v blízké budoucnosti, ale vzhledově není rozdílnej od současnosti. Říkám schválně vzhledově, protože pak se třeba může stát, že pojedete metrem eskalátory a budete překračovat mrtvoly a dělat, jako by se vůbec nic nestalo. Film se totiž odehrává v jisté dystopii, která vůbec nic nevysvětluje…a že by sem tam něco i vysvětlit mohla. Naštěstí Joaquin je ale super herec a Claire je super hezká, takže když už nic jiného, tak budete koukat na dva super skvělý herce, kteří se tu potácí od tyče ke zdi a tak nějak jako…nic. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má něco co má asi 10 filmů z 10 tisíců. A to neskutečný vnitřní feeling. Atmosféru, která se nedá popsat. Tenhle film vás vtáhne neuvěřitelně hluboko do dění a vy jen koukáte a nechápete. Vezete se na pohledu Joaquina Phoenixe, úsměvu Claire Danes(které úsměv rychle dojde) a na hlase Sean Penna, který vám nezapomene říct co se tu vlastně děje neuvěřitelně depresivním tónem. Děj filmu je každým okamžikem více a více bizarní a vy přemýšlíte jestli nekoukáte na film Davida Lynche. Na konci filmu ve vás zůstane pocit, že jste viděli opravdu emočně dokonalý snímek. Nechte se pohltit, stojí to za to! ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Mám z toho filmu velmi rozpačitý dojem. Nějakou dobu mi trvalo, než mi došlo, že když překračují mrtvoly na ulici, tak se nejedná o mafiánku, ale o sci-fi, ale musím říct, že velmi netradiční a velmi podivné sci-fi. Celý příběh je velmi nejasný, domýšlíte si spoustu věcí, důvody, které k nim vedly, ale všechno to třeba bylo myšleno jinak. Jen nevím, je to film jen o pocitech nebo jsem to špatně pochopila? V každém případě tyhle nejasnosti a nedotaženost příběhu, to jsou důvody, proč dávám jen 3*. Protože jinak by to nebyl špatný film. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Mrazivý a znepokojivý, ne ale nekonečně negativní film. Rozhodně velmi zvláštní a očividně jen těžko stravitelný, ale ke mně zřejmě Vinterberg umí nalézt cestu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

No to byl zase nářez. Máme tu červen 2021 a v Ugandě sněží, pak sněží taky v New Yorku, v Paříži, prostě asi úplně všude. Ale zajímavý je, že v noci nasněží aspoň 20 čísel a ráno po sněhu neni ani památky. Jinak s tim, že by se měl film odehrávat v roce 2021, si nikdo moc hlavu nelámal. Lidi maj prostě normální hadry, co se nosily v roce 2003, účesy, co se nosily v roce 2003, na ulicích jezděj auta, co jezdily v roce 2003, hlavní postava dokonce používá starej telefonní automat na mince... No ale to jen tak na okraj. Ono totiž to ve filmu nehraje vůbec roli, že se má odehrávat v budoucnosti. Je to jen jakási podivná love story s krasobruslenim, je to šmrncnutý lehce sci-fi, taky je to trochu "zamyšlený" a do toho je občas nějakej prostřih na to, jak někde lítá pár nebohejch černochů v Ugandě na lanech, protože kromě toho, že jim tam nasněžilo, tak jim tam taky přestala fungovat gravitace. Někdo si možná na tomhle filmu "něco" najde, ale já jsem na něm nenašel nic. Zbytečně promrhaný 2 hodiny... Jedinej důvod, proč nedávám odpad, je výkon Joaquina Phoenixe. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní slibně se rozvíjející dějové uzlinky se kapku nekontrolovatelně přelijí do prapodivného spletence, ve kterém se (nedostudovaná psycholožka z Yaleské univerzity) Claire Danes ocitá na prahu bizarních událostí. Rozpačitost navíc posiluje stále nesrozumitelnější děj i vývoj postav a o to víc to celé zabolí, když na režisérské stoličce seděl Dogmatik, milující "rodinné oslavy", Thomas Vinterberg. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Velmi křehká lovestory na pozadí zasněžené červencové budoucnosti roku 2021. Vinterberg se nerozptyloval vysvětlováním svého světa a spoustu věcí jen naťukl. Neustále se vynořují v pozadí příběhu, a je jen na vás, jestli se budete snažit je na základě náznaků napříč filmem pochopit, nebo jen přihlížet jak děj nerušeně plyne k neodvratnému konci. Film díky nim budí dojem opravdového světa a ne jen prázdné skořápky. Duo Danes - Phoenix funguje skvěle, Preisnerova hudba se bezchybně nese dlouhými záběry a dokresluje atmosféru místy mrazivého New Yorku. Nakonec z toho vznikl evidentně pro většinu nestravitelný film s neuchopitelnou atmosférou s příchutí noiru, nad jehož intelektuálním rozborem můžete patrně strávit hodiny a hodiny. Ale proč se tím vlastně zatěžovat - it's all about love ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

- "Před námi leží mrtvola." - "Vy ji snad znáte?" - "To ne." - "No tak jí překročte." A já vážně oceňuju atmosféru, která by se v tomhle originálním kousku (nevím, proč jsem furt měla tendenci přirovnávat ke Gattace) dala krájet, ale samotná zápletka málem umrtvila i mě. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neviem čo si mám o tomto filme myslieť. Na jednu stranu dobrý námet, slušná, znepokojujúca atmosféra a na druhú stranu scenár totálny úlet. Približne do polky sa to dá zvládať aj po obsahovej stránke, potom sa však v dejovej linke začnú kopiť rôzne nelogické nezmysly a hlúposti, výsledkom čoho je len chaos a znechutenie. Už samotná pointa, že všetko čo sa odohráva v našom srdci sa odohráva aj na "oblohe" je dosť čudná. Nehovorím o tých kópiách hlavnej hrdinky. Koniec je už absolútna otravná hlúposť, proste párik sa vyberie v treskúcej zime niekam do lesa, cieľ je pritom nejasný (pokochať sa výhľadom na hory cestou na letisko?) a nakoniec zistia, že si asi mali vziať čižmy a nie štokerlíkové topánočky. Keby nie tak plochého, tupého scenára, mohol to byť dobrý film, pretože atmosféra naozaj bavila. S odretými ušami, zavretými očami a zlomenými prstami slabučký priemer. 50/100 ()

k212 

všechny recenze uživatele

Nebýt semknuté a tajuplné atmosféry, nedokoukala bych ten film dokonce, já ani vlastně neumím racionálně vysvětlit o co se v něm jedná, protože děj plyne jakoby náhodně bez příčin, důsledky přicházejí znenadání, a prostřihy pouště, létajících lidí apod. matou. Každopádně film působí v emocionální rovině. Obzvlášť pokud je na scéně Phoenix a osamělé město, a mrtvoly, a večírek, ty záběry jsou perfektně stylizovány a nemají chybu, také Penn -ač má zoufale málo prostoru- září. Problém je jen v tom, že člověk čeká osvětletní záhady a to se nekoná, zůstává jen love story a zčásti načatá blade-runnerovká atmosféra, která je umocňována rozevlátou kamerou a roztřeseným obrazem. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Podivnost dříve formálně umírněného Dogmatika Thomase Vinterberga. Doba ledová roku 2021, Uganďané bez gravitace, krasobruslařské vraždění, létající Sean Penn, tři dvojnice a město poseté mrtvolami. Klimatický kolaps se snoubí s kolapsem lidského organismu a kolapsem morálním. Ústřední dvojice se snaží utéct z takto maligního světa a přitom znovu nachází svoji lásku. Je to koneckonců všechno „about love“. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

To, že súčasní artoví režiséri nevedia poriadne, čo chcú povedať a mierne zaostávajú za predchádzajúcimi generáciami, je zrejme fakt vychádzajúci z celkovej urýchlenej spoločenskej atmosféry, kde má každý človek problém s vlastnou identifikáciou. Vinterberg točí ani nevie čo, ale vie ako a niektorým scénam dodáva neopakovateľnú atmosféru. Takže si povedzme, že posolstvo filmu je obsiahnuté v jeho názve a môžme byť nakoniec všetci relatívne spokojní. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které nikdy nepochopíte.. Deprese a beznaděj z tohohle kousku přímo sálá. Jedinečná tragická atmosféra, která by v jiném filmu vypadala pateticky, tady vytváří dojem takový, že na něj asi nikdy nezapomenete. Jen se dívejte a nepřemýšlejte. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Všechno o lásce. A když se spojí Amričany s Japonci, Švédy a Velkou Británií, tak je z toho drama, napětí, romantika a jako bonus sci-fi. Není se tedy třeba divit, že divák v USA i na celém světě si cestu k němu nenašel, tak ho zkouší vysílat aspoň v menších televizích, aby se ten rozpočet trochu zaplatil. Film za 1 a půl miliardy českých korun si zaslouží důstojnější příběh o lásce mezi mužem a ženou. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pocitovo veľmi fajn. Nič pozitívne ten film neponúkol, a to ja mám niekedy veľmi rada. Ešte aj Elenin úsmev bol taký cez slzy. Príbeh síce nie je strhujúci, a miestami je to riadna divočina, ale myšlienka slušná. Za všetko môže láska ... čím viac lásky, tým väčšia katastrofa. Ešteže to skončilo tak, ako skončilo. Hudba vynikajúca. 3,5* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku matoucí a podivné, později už docela pochopitelné, ale bohužel příšerně utahané a nudné. Z daného tématu mohl vzniknout zajímavý spletenec žánrů, ale tato podoba zajímavá opravdu není. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Za všechno může Vintenberg - za hluboké nedorozumění v katastrofické pohromě, při touze být originální i za cenu zesměšnění. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

I got to be a white bride after all... 58%, really? Imdb, 5,4. Are you shitting me? Tento film na jednej strane pôsobí, ako by sa nebránil tomu byť "malým", no na strane druhej, má dušu ako slon. A to je pre mňa podstatnejšie. Je to presne ten prípad, kedy pomohla prítomnosť európskeho režiséra. A domnievam sa, že práve preto tu funguje aspekt tajomna aj po odhalení celej zápletky, čo nebýva moc zvykom. Nie každý je schopný točiť takto dokonale minimalisticky. Takže nenadávajte nabudúce na zástancov Dogmy 95, lebo neviete čoho všetkého sú schopní. ;) V dobrom slova zmysle samozrejme. A ďalej môžem tiež menovať len pozitíva. Herci (kvôli ktorým som sa vlastne k filmu dostal) boli výborní ako som aj očakával. Hudba bola tak krásna, až som mal pocit, že sa mi snaží systematicky vytrhnúť srdce z hrude. Kamera excelovala - hlavne v interiéroch. A scenár mi tak "sadol", ako keby som ho písal sám (tým nechcem povedať, že píšem ako scenárista, ale že som sa s ním stotožnil). A napokon, milujem vo filmoch ktoré majú poetický názov, keď je vo vhodnej chvíli vyslovený. No hádajte či to bolo tak aj tu... Pre ilustráciu: podobné filmy - Perfect Sense. ()

Reklama

Reklama