Reklama

Reklama

Za všechno může láska

  • Česko Za tím vším je láska (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh dvou milenců, kteří se stále dokola pokoušejí zachránit svůj vztah, se odehrává v nedaleké budoucnosti. Země na jejich nezvratně se rozcházející osudy a vztahový chaos reaguje atmosférickou katastrofou, která naruší obvyklé počasí, a způsobí tak vážné problémy veškerému obyvatelstvu od pólu k pólu. Cestou z domova v Polsku do Kanady, kde pracuje jako učitel, přijíždí hlavní hrdina John do New Yorku, aby získal od své ženy Eleny podpis na rozvodových formulářích. Bylo to manželství dětských lásek, jejich životy se ale vyvíjely různými směry: John se pustil na akademickou dráhu, z Eleny se stala mezinárodní krasobruslařská hvězda. Země na jejich nezvratně se rozcházející osudy a vztahový chaos reaguje atmosférickou katastrofou, která naruší obvyklé počasí, a způsobí tak vážné problémy veškerému obyvatelstvu od pólu k pólu. V New Yorku se Elena dozví, že je její život v nebezpečí, ale její pokusy získat pomoc od Johna a svého bratra Michaela jsou zmařeny jejím manažerem a jeho pochopy. Když se John a Elena zase stanou svobodnými, nesnesitelné letní vedro ve městě vystřídá padající sníh. Ale jejich svoboda je nakonec jenom krátkodobou iluzí.

"Jsem hrozně rád, že Elenu hraje Claire Danesová," řekl Vinterberg časopisu Variety. "Pro mě je Claire jednou z nejlepších současných hereček. Jsem si jistý, že společně se nám podaří postavě Eleny na plátně vdechnout život." Rozpočet filmu byl 10 miliónů $. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (76)

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní slibně se rozvíjející dějové uzlinky se kapku nekontrolovatelně přelijí do prapodivného spletence, ve kterém se (nedostudovaná psycholožka z Yaleské univerzity) Claire Danes ocitá na prahu bizarních událostí. Rozpačitost navíc posiluje stále nesrozumitelnější děj i vývoj postav a o to víc to celé zabolí, když na režisérské stoličce seděl Dogmatik, milující "rodinné oslavy", Thomas Vinterberg. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sice mi chvíli trvalo, než jsem se do toho dostal, ale pak mě ten film svojí zvláštní atmosférou dost zaujal. Navíc to mělo hodně zajímavý příběh, který zde asi nemá cenu vypisovat, jelikož alespoň základ zápletky pochopil asi každý, každopádně i když se mi to zdálo celkem chytře vymyšlené, některé drobnosti jsem buď nepochopil, nebo mi utekly. Třeba jsem nepobral, proč se lidé v Ugandě vznášeli. To měla být předzvěst apokalypsy nebo něco jiného? A od jisté chvíle už bylo jasné, SPOILER že apokalypsa bude a že se s tím nedá nic dělat, takže už vlastně nebylo o co hrát, i když se ti dva marně snažili zachránit. KONEC SPOILERU. Jako, je to skvěle natočené a má to fakt zvláštně podmanivou atmosféru, ale nějak nevím, přijde mi, že buď Vinterberg nechal hodně odpovědí na divákovi nebo tam jsou a já to vše na první zhlédnutí nepobral. Každopádně líbilo se mi to, klidně bych se na to podíval znova, takže to po druhém zhlédnutí možná docením víc. Slabé 4* ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pocitovo veľmi fajn. Nič pozitívne ten film neponúkol, a to ja mám niekedy veľmi rada. Ešte aj Elenin úsmev bol taký cez slzy. Príbeh síce nie je strhujúci, a miestami je to riadna divočina, ale myšlienka slušná. Za všetko môže láska ... čím viac lásky, tým väčšia katastrofa. Ešteže to skončilo tak, ako skončilo. Hudba vynikajúca. 3,5* ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Všechno o lásce. A když se spojí Amričany s Japonci, Švédy a Velkou Británií, tak je z toho drama, napětí, romantika a jako bonus sci-fi. Není se tedy třeba divit, že divák v USA i na celém světě si cestu k němu nenašel, tak ho zkouší vysílat aspoň v menších televizích, aby se ten rozpočet trochu zaplatil. Film za 1 a půl miliardy českých korun si zaslouží důstojnější příběh o lásce mezi mužem a ženou. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem opravdu nepobral. Byl jsem šíleně utahanej, dávali to do půl druhý ráno a mě na to nalákal S. Penn ... Divnej film s neobjasněnýma pasážema snažící se o atmosféru. Radši už nebudu nic psát, abych nepropadl u intelektuálskýho publika :-) A kdyby mi někdo osvětlil třeba právě Pennovu úlohu, byl bych vděčnej! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Napsání scénáře trvalo Thomas Vinterbergovi dva a půl roku. (Cheeker)

Reklama

Reklama