Reklama

Reklama

Černá díra

  • USA The Black Hole (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Posádka cestujúca naprieč vesmírom objaví stratenú loď blízko čiernej diery. Lodi velí doktor Hans Reinhardt (Maximilian Schell). Počas stretnutia s Reinhardtom astronauti zistia, že je šialený a myslí si, že práve oni mu bránia v jeho úsilí cestovať cez neďalekú čiernu dieru, priepasť, z ktorej nikto nemôže uniknúť. Vyhliadky na ich prežitie sa zhoršia, keď zistia, že Reinhardt drží v zajatí bývalé členky a bývalých členov posádky lode po tom, čo si uvedomil, že mu môžu pomôcť dosiahnuť svoj cieľ. Posádka musí nájsť spôsob, ako utiecť z lode, než bude príliš neskoro... (fefee)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

choze 

všechny recenze uživatele

Horizont události podle Disneyho. Po Hvězdných válkách byl vesmír v kurzu a v roce 1979 jste si do kina mohli zajít na realistického a zatraceně nepříjemného Vetřelce nebo na tuhle roztomile zastaralou a naivní sci-fi od Disneyho se zadními projekcemi, dobrou hudbou, mudrujícími legračními robůtky, laserovými přestřelkami, parádní kosmickou lodí a... černou dírou. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Dnes už velmi nekoukatelná sci-fi, které působí notně zastarale (vyjadřování herců, zpracování, děj), připomínající spíše 50. léta. Alien ze stejného roku působí několikanásobně moderněji. Zajímavý je ale na filmu ten aspekt, že vlastně Black Hole byl inspirací pro Event Horizon, jehož tvůrce Paul Anderson šlohl, co měl, a zanechal, co měl zanechat. Viděl jsem poprvé včera, tudíž žádné nostalgické hodnoty u něj ohodnotit nemůžu. ()

Reklama

LeoH 

všechny recenze uživatele

Těch filmů inzerovaných jako „tak nepovedené, až jsou zábavné“, je letos na LFŠ nějak hodně; tenhle za mě ale jenom nepovedený, snůška opsaných nápadů a klišé, která by chtěla být komerční, ale je toliko otravná; v pár momentech (hlavně závěrečné pekelně-nebeské výjevy) absurdita překročila kritickou hranici a dalo se přece jen od srdce zasmát, ale většinu času člověku zbývaly jenom ironické škleby a oči v sloup. Pozor, nezaměňovat s Carpenterovou Temnou hvězdou, to je navzdory podobnému názvu, popisům i hodnocení nedoceněná perla. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Černá díra je Velký sci-fi úlet od Disney studia pro celou rodinu, který si dnes už naštěstí nikdo nepamatuje. Rozhodně ne pro vysoké filmové kvality. Na palubě vesmírné lodi jsou sice Anthony Perkins, Maximilian Schell, Ernest Borgnine a pár dalších podezřelích tváří, bohužel technická stránka je dnes opravdu k smíchu (2 roky po Star Wars tohle netoleruji). Alespoň, že John Barry plodí jedny z jeho nejpovedenějších tónů hudebních kariéry. Ano, Černá díra byla vykradena velmi okatě Červeným trpaslíkem, ale i ty nejlacinější epizody britské seriálové klasiky vypadají 5x velkolepěji než celá tahle "opulentní" sci-fi operetka za myšákovy drobáčky - 20 miliónů dolarů. 50 % ()

anais 

všechny recenze uživatele

20 000 mil pod mořem tak trochu ve stylu Hvězdných válek. Technická stránka přinejmenším zajímavá (matte malby), ale scénář staví celkem kvalitní obsazení do situací, ve kterých i sebelepší herci působí křečovitě. Výtvarně a technicky je to ale skvělé - jen ti létající ártůové s velkýma očima evokují Disneyho klasickou tvorbu snad až příliš... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (16)

  • Loď doktora Hanse Reinhardta (Maximilian Schell) se původně měla jmenovat Kentaurus. Byla však přejmenována na Cygnus podle zdroje rentgenového záření v souhvězdí Labutě Cygnus X-1, což je první objevená černá díra. (Marek06)
  • Vizuální efekt černé díry byl vytvořen pomocí víru v kulaté nádrži na vodu z plexiskla a přidáním různých barev. (Marek06)

Související novinky

Muži v černém bez srandiček

Muži v černém bez srandiček

18.07.2010

Tak nějak se dá popsat sci-fi thriller Archangels, který v produkci Ridleyho a Tonyho Scottových natočí Joseph Kosinski (foto). Z bývalého tvůrce televizních reklam pomalu roste hvězda žánru sci-fi.… (více)

Reklama

Reklama