Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Američan Bob poznal Lisu v Nepálu a oženil se s ní. Několik let už žijí v Paříži, ale mladá žena je v manželství velmi nešťastná. Manžel ji pronásleduje s chorobnou žárlivostí a současně je na ni hrubý. Své jednání ospravedlňuje skutečnou láskou. Když pak jednou Bob musí služebně letět do Casablanky, sdělí mu Lisa na letišti, že se s ním chce nechat rozvést. Krátce nato se však mladá žena doví, že jeho letadlo havarovalo a že všech 57 cestujících přišlo o život. Lise se uleví, ale o to větší pak prožívá šok, když se Bob v noci objeví doma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Rozbředlý film, kterému schází jistá důslednost nebo dotaženost. Sophia Lorenová žije v papírovém manželství, které jí svazuje ruce. Anthony Perkins je manipulátor a citový vyděrač. Letadlo, v němž měl sedět, se zřítilo, Sophia v duchu děkuje osudu, že jí pomohl vyřešit dlouho odkládaný problém a umožní jí začít nový život. Jenže přeživší manžel se objeví a přesvědčí ji, aby vymáhala jeho životní pojistku. Do té chvíle je to velmi dobrý film. Z této situace mohlo vyjít skvělé psychologické drama, hitchcockovský thriller nebo černá situační komedie... Netuším, čím si přál být Nůž v ráně. Nad hladinou průměru ho nakonec drží jen působivý výkon Sophie Lorenové. 60% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ve filmu se jedná o pojistnej podvod. Anthony Perkins hraje opět dost divnýho týpka a Sophia Loren jeho manželku. Kromě toho se okolo motá nějakej podivnej pošuk, kterej pracuje jako novinář a furt chce něco řešit. Asi takovej druhej Pepča Hlína z Na vlastní bulvy. Film se poněkud táhne a když už se konečně něco stane, tak ta blbka všechno vykecá a najednou je konec. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Nepřekládat na to pracovně titulky, tak bych se asi k tomuto skvostu nikdy nedostal a to by byla velká chyba. Celkově je sice příběh lehký nadprůměr, ale herecké výkony? Dokonalost sama. Ústřední dvojice Loren - Perkins generuje ty nejsilnější emoce v každé scéně, děj příjemně graduje a psycho finále dokáže pořádně zamrazit v zátylku. Kam se na úlisného Boba, kterému člověk v jednu chvíli fandí, v další jej nenávidí a krásnou Lisu, balancujíc na hranici absolutní temnoty, hrabou soškami ověnčené role posledních let. Must see. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Již od začátku spěje příběh k nevyhnutelnému konci a pomaličku buduje krásné drama založené na výborném výkonu Sophie Loren. Za dabing by tvůrci zasloužili pověsit za přirození do pořádného průvanu, kdo nemá nějakou vadu výslovnosti, zřejmě nesměl dabovat (vyjma Vašinky, ten je jediný dobrý dabér v té směsi otřesných amatérů) a ruchy jsou nahrazeny občasným funěním dabérů, zkrátka zážitek téměř na celý život. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Sophie Loren ve filmu exceluje. Lisa se chce rozvést se svým manželem Bobem, který je extrémně žárlivý a fyzicky ji napadá. Na cestě do Casablancy letadlo havaruje a Bob je mezi mrtvými. Lise spadne kámen ze srdce, ale vzápětí se zraněný Bob objeví zase doma. Vymyslí pojistný podvod a když získá peníze, chce odjet ze země. Lisa pro něho od pojišťovny peníze opatří, on ji však nechce pustit, chce, aby odjela s ním. Lisa má v rukou jedinou šanci. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Klasické americké melodrama režiséra Anthony Litvaka, s Anthony Perkinsem a neméně záživnou Sophií Lorenovou. Film je situován do francouzského prostředí, nijak mě nenadchnul, prostě klasika. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

E.Perkins v roli chorobně žárlivého manžela který využije svoji ženu k pojistnému podvodu s tím že pokud podvod vyjde tak schrábne peníze a odjede pryč a už ho nikdy neuvidí.Samozřejme po vyinkasování peněz se Rozhodl své ženy nevzdat a vzít ji z Paříže sebou pryč.Ta to samozřejmě neakceptovala a rozhodla se manžela odstranit.To se ji nakonec podařilo ()

huzgi 

všechny recenze uživatele

Zajímavý noir, který zůstává před branami opravdové kvality. Perkinsovy limity jsou až příliš určující. ()

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Anthony Perkins mě v žádným filmu nesral jako právě tady, zlatej Norman Bates. Kdyby to šlo tak bych do toho filmu skočil a sejmul toho parchanta hned abych Sophii pomohl, protože za to jak se k ní choval by si zasloužil chcípnout ještě před začátkem filmu a ne na konci. Nikdo jinej tyhle psychopatický magory nezvládal líp než právě Perkins, kterýmu jsem tu roli věřil tak že jsem ho podezříval z toho že byl takovej i ve skutečnosti. Sophie překvapivě zahodila svůj italskej temperament, kterej mě na ni vždycky dostával a hraje v klidu a velmi dobře ženu kterou její žárlivej manžel drží zkrátka. Francouzi se svezli na vlně noiru a řízli to Hitchcockem a nedopadlo to špatně. ()

Sao Saoi 

všechny recenze uživatele

takého chlapíka ako bol Perkins vo filme by som cely čas tým autom... tam a späť... Sofia Loren v tomto filme hrala výborne, Tie jej oči sú neuveriteľné. Všetci ostatní naproti nej pôsobili ako komparzisti. Nieže by boli tak zlý, ale Sophiine oči boli také dobré. Škoda, že v yáverečných titulkoch sa ešte neobjavil náynak života... TO by v tom čase veľa ľudí cestou y kina nemuselo predýchať :) Celkové skóre: 64% ()

MrJoda 

všechny recenze uživatele

Asi to není film pro každého, ale podle mě mu negativní komentáře dost křivdí. Je hodně netradiční hlavně v psychologickém pojetí postav, samozřejmě s naprosto geniálními hereckými výkony. Přesto se mi ale zdá, že tady hrál většinu filmu líp Perkins než Lorenka. Ten charakter k ní moc neseděl, chvilkama bylo děsně znát, že jediný důvod, proč ho nezabila dřív byl, že jí to scénář zakázal. Poslední čtvrthodinu ale zahrála naprosto dokonale. Toho jejího ctitele mohli také vybrat nějakého většího fešáka, aby měl Tony proč žárlit, tenhle všudypřítomnej žabák ve mě spíš vzbuzoval dojem, že musí být vážně zoufalá. Jinak ale velice dobré a propracované, překvapilo. ()

Reklama

Reklama