Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prečo má "darwinova teória" väčší význam dnes než inokedy predtým a ako vysvetlí minulosť a budúcnosť života na zemi?V tejto časti sa oboznámime s kľúčovými spôsobmi evolúcie. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prvé dve časti zahŕňajú aj hrané scény s Darwinom, potom to ide čisto po "vedeckej" línii, pri vysvetľovaní toho, že rybám narástli prsty, končatiny a začali chodiť som sa len pousmial. Posledná časť je náboženská, lenže orientovaná viac-menej na fanatikov. Žiadna snaha o logický prienik. Komplet 8 častí: https://dokumenty.tv/evoluce-komplet-1-8-dokument/. Iný pohľad tu. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

mojí učitelce přírodovědy čouhaly chlupy z uší,,,proto přesvědčit nás, nedalo zas tak moc velkou námahu... škoda že naši prarodiče taky neměli názornou ukázku vývojového mezičlánku, možná by pro ně bylo přecejenom schůdnější uvěřit že adam a eva chodili po čtyřech a vyzobávali si breberky z hlavy ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Podle citátů typu: So, now we know why they became extinct - eaten by Charlie Darwin!, jsem si téměř jist, že jsem se díval na tento seriál a žádný jiný. Díval jsem se ovšem jen na dva díly, protože prezentace typu: film o Charlesu Darwinovi prostříhaný explikačními výstupy vědců mi nebezpečně připomínal filmy proražené reklamami. Ostatně, na první (a poslední) film tohoto typu jsem se díval na TV Nova; kde v jednom z prvních vysílaných zahraničních filmů kombinovali Sofiinu volbu z koncentračního tábora a prostřihy s reklamou na mýdlo. Proti Darwinovi samozřejmě nic nemám; kontrateorie, ať jedna (krecionalistická) nebo dvě (meziplanetární) mají máslo na hlavě. Ještě tři poznámky na okraj: 1. Darwinovo odhodlání a statečnost (a jeho přátel, přestože doba pro jeho objev už uzrála) je třeba ocenit stejně tak jako společnost, která ho nechala dožít. To by se nestalo dříve ani (bohužel) dnes. 2. S jeho teorií je komplementární Freudovo učení o psychických procesech; oba systémy jsou dosud hlavními opěrnými body v našem životě. 3. Jestliže jsme vznikli z opice, je to čest pro nás, nikoli pro ni - a je třeba litovat, že tento proces proběhl za tak krátkou dobu. ---- Nakonec mě to přece jen nenechalo klidným a díval jsem se do konce. Dozvěděl jsem se spoustu užitečných informací, které bohužel nebudu noci uplatnit; bojím se, že nejsem ani schopen donutit octomilku, aby jí rostly nohy na hlavě - třeba se mi to ale podaří u lidí, kterým bych to přál. Ale to už jsme daleko od Darwinova přirozeného výběru i od Spencerova „přežití nejschopnějších“ (survival of the fittest). ()

Reklama

Reklama