Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí část hororové řady Prom Night se točí okolo Mary Lou Maloneyové, která se vrátila, aby se stala královnou Hamiltonské střední školy. Žhavou adeptkou na korunu je mladá Sarah, kterou i s jejím přítelem Alexem čekají hrůzné chvíle. Když se Alex dostane do světa mrtvých které Mary Lou zabila, vydává se mu Sarah na pomoc. (Croma)

(více)

Recenze (19)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pomerně zábavná slátanina, místy s až Troma nádechem. Mary Lou (jiná herečka) je zpátky a snaží se svést jednoho mlaďocha, aby jí byl druhem na závěrečném záhrobním maturiťáku - a samozřejmě si přitom neodpustí nějakou tu vraždu. Takže je to nadpřirozený odlehčený slasher, něco jako dvojka, s prvky klasického osmdesátkového hororu. A na konec dojde dokonce i na zombíky. Prostě mišmaš, ale i když je to blbost, která hodně rychle vyšumí, alespoň se pořád něco děje. Dobrá je touchdown ochcávačka, jo a bacha: ten týpek v závěru, jak si vystřelí mozek, nepřipomíná vám Jokera v podání Ledgera? ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mary Lou se vrátila, tentokrát však přináší víc humoru než hororu. Tenhle odklon od vážnějšího pojetí předchozího dílu mě osobně ale příliš nevoní, a to i přesto, že hlavní hrdina je sympaťák, co umí tropit švandu. Ubylo napětí, ubylo vražd, za to přibylo několik nehezky umělých ohníčků, paprsků a vedlejších zbytečných postav. Michael Ironside vypadl úplně. Takže ne tak dobré jako dvojčička, ale coby střelená hororová komedie by vás to nemělo nasrat. Tedy snad. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tříhvězdičková taškařice s hvězdou navíc za pěkné zakončení. Alex se setká s Freddym Kruegerem v sukních, který je ochoten, tedy ochotna udělat vše pro to, aby s ní Alex zůstal navěky. Místo rukavice s břity má předlouhé nehty, které dokážou nejen skřípat po školní tabuli, ale i bleskově vytrhávat srdce z těl nebohých obětí. Divák si samozřejmě užije i dalších vynálezavých vražd, kdy přijdou na řadu mixér či kyselina sírová. Závěr 80.let už tolik nahotě nefandí, a tak zbrojní pasy vraždícího ducha zůstávají v pouzdrech... Scénu s prchajícím Alexem zahaleným státní vlajkou jakoby si tvůrci vypůjčili z o rok staršího snímku Věry Chytilové Kopytem sem, kopytem tam. Scény se zavražděnými pak připomenou Amerického vlkodlaka v Londýně. Nejde o žádnou bombu, já mám ovšem pro tyhle snímky slabost... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vlastne to už je iba čierna tínežderská komédia, no vôbec to nevadí. Vrážd je dosť a na záver sa nešetrí s maskami a nastúpi aj horda zombiekov. Poctivá 80s zábav so solídnymi hercami, pošetilým príbehom a zopár dobrými vtipmi. Chcem remake v hlavnej role s Emmou Roberts!!! ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Ikdyž je to celkově slabší, než druhý díl, stále jsem spokojen. Líbí se mi scénář, kostýmy, hudba a vedlejší role. Poněkud zdlouhavější pokračování s rugby vložkou, kdy se ve snovém oparu Marry Lou vrací ve světě mrtvých hlídat svou korunku krásy. Místy to zachází do komedie a ke konci se to zvrhává dokonce k zombie honičce, ale já se nenudil. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní propad téměř do hlubin filmové žumpy. Všechno, čím okouzlovala parádní dvojka, je tu znásilněno a zkarikováno. Mary Lou Maloney vystupující jako pouhopouhá štětka s průvanem v pískovně a originální démonické rejdy vystřídala levná laserová show. Komediální pojetí bych překousl, bylo-li by se čemu smát. Tydýtství všeho a všech mi k tomu bohužel nestačí. Několik povedených pasáží jsem si ale našel, třeba zombie útok na hřišti či posmrtné aranžmá účastníků zájezdu do záhrobí. Trojka to tedy na dvojku ze zoufalství vytáhne. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ako už u kanadskej hororovej série Prom Night býva zvykom, aj tretie pokračovanie s názvom The Last Kiss dostal na starosť začínajúci televízny filmár, tentokrát chlapík menom Ron Oliver. Oproti vydarenej dvojke je tu badať mierny pokles kvality, miera zábavnosti je však stále pomerne vysoká. Nová prestaviteľka démonickej Mary Lou Courtney Taylor je sympatická, mordy sú originálne a je jasné, že režisér a scenárista v jednej osobe Oliver to celé nebral príliž vážne a formát hororovej komédie mu bol bližší než nejaký vážne poňatý slasher. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Freddyho dcera! Jestliže předešlý díl odkazoval na více klasických záležitostí, tak v tomto případě se Ron Oliver inspiroval výhradně Noční můrou a nešetří tak humorem či bizarními způsoby, jimiž Mary Lou své oběti morduje. Veliká spokojenost. 70% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Veľmi úsmevný film. Konštrukčne nieje zlý, príbehovo pekne odsýpa aj keď originalita sa tomuto filmu vyhla, lebo na jednej strane sa tvári ako Freddy a na strane druhej ako Hellraiser. Uroven mu celkom podtrhávajú triky sú komické, veľmi slabé a na úrovni detskej diskotéky. Herci mali tiež ďaleko od dokonalosti. No ale bodycount tu je dosť vysoký, vždy je obeť ukázaná, naaranžovaná po vražde a nie počas vraždy, to tiež nebolo dotiahnuté do lepšieho a krvavejšieho efektu. Bol by to premakaný slasher, keby sa popracovalo na trikoch a vraždách. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavný a odlehčený horor, kdy se Mary Lou vrací, aby se opět stala královnou plesu. S erotickým podtextem se snaží jednoho mladíka přimět, aby jí k tomu dopomohl. Naoplátku mu zařídí lepší prospěch apod., prostě už není "jen průměrným" studentem. 70% ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování maturitní taškařice na Hamiltonské střední se nese opět v čistokrevném béčkovém duchu. Mary Lou Maloney se za pomoci pilníku na nehty vrací z pekla na Hamiltonskou střední, kde jí do oka padne maturant Alex, který si momentálně prochází lehčí krizí se svou přítelkyní Sarah. Mary ví, jak udělat Alexe šťastným a dokáže mu pomoci v každé situaci. Alexovi se to samozřejmě líbí, ale jen do té doby, než počet obětí začne lehce narůstat. Pod taktovkou Rona Olivera vytlačuje duchařský slasher ze hřiště plného mrtvol celkem vtipná komedie s několika nápaditými mordy. Tvůrce ovšem více než krví, šetří nahotou, takže se divák u představitelky Mary Courtney Taylor nedočká krom pohledu na dobové spodní prádlo ničeho. Vypustíme-li nahotu a litry krve, tak zbývá už jen dobrý příběh a slušný humor, kterým trojka naštěstí disponuje. Herci opravdu hrají, prostředí je divákovi již dobře známé, v tomto díle se ovšem kromě školních prostor dostane i do samotného pekla, kde na něj čeká pár zombií a souboj královen o svého krále plesu. A to už rozhodně za třetí hvězdu stojí, to mi věřte. ()

Hillock 

všechny recenze uživatele

Další psychedelické pokračování, které člověku žijícímu bohatý a výživný život nic neřekne. Smůla! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Mary Lou je zpět velkém stylu. Už samotný začátek, kdy pilníkem přepiluje pekelné řetězy aby se vrátila dává tušit dobrou zábavu. Mary Lou se tentokrát zamiluje a začíná odstraňovat z cesty všechny, kdo stojí v cestě její lásce. Ubylo gore, ale originální a nápadité vraždy zůstaly (zmrzlina, sušák) a přibyla velká dávka humoru. Mary Lou hláškuje při vraždách skoro jak Freddy Kruger (Máš velké srdce. Chceš ho vidět?), hlavní hrdina ji v tom zdatně sekunduje a jeho uťáplá přítelkyně se ve finále mění na akční hrdinku. Není to strašidelný, ale je takové to klasické zábavné osmdesátkové béčko, které rád nadhodnotím. Už jen za to zombie peklo na konci. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Hororový scenár viacerých hororových sérií sa napĺňa, tretí Prom Night je už iba komédiou. Našťastie nejde o učinené peklo ako v prípade tretích Ghoulies, ale zmena kurzu zamrzí, zvlášť po skvelej „Hello Mary Lou“. Tá sa znovu po rokoch vracia na Hamiltonovu strednú, aby si konečne prevzala korunku kráľovnej plesu a má jej k tomu dopomôcť sympaťák Alex. Ten s ňou spíše akýsi pakt obľúbenosti a tak musí po večeroch zakopávať mŕtvolky čo po Mary zostávajú. Žiadny hodokvas sa ale nekoná a to prosím pekne napochodovali na scénu aj zombíci. Všetko kráča vo funny nálade a tak je neboštík buď vypchatý ovocím, prišpendlený šiškou na futbalovom ihrisku, alebo len visí na páske kotúča starej premietačky. Oceňujem aspoň minimálny výskyt trápnych fórikov, niektoré aj úprimne pobavili, ale už to nebolo ono. Takmer nulová atmosféra a smiešne triky zhadzujú tento diel iba do vôd podpriemeru. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

6/10. Tento díl je stejně dobrý jako ty předešlé, nevím jaký byl horší či lepší protože jsou úplně stejně dobré. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické, hudba je docela dobrá, atmosféru tento film má docela solidní, napětí je zde asi jenom jednou, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Těším se na další a zároveň poslední dva díly. ()

Alexandre 

všechny recenze uživatele

Třetí pokračování mě dokázalo z téhle série zatím rozesmát nejvíce (uvidím co čtvrtá část), takže zábavné to je, ale místy až moc přeplácané a nezáživné. Předchozí dva díly mě bavily jak jen to šlo (oba za 3*) a budu je mít rád, tohle už šlo trochu mimo mě, i když na některé hlášky a scény si určitě někdy vzpomenu. Co dodat, slashery mám a budu mít rád a rád dojedu i sérii Prom Night. Jen doufám, že závěrečná část bude lepší než tohle. Na 3 hvězdy to už není... ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Od tvůrců dobrý nápad to pojmout takhle. Viděli, že zápletka s Mary Lou je sama o sobě ptákovina, navíc na ní posadili ještě pitomější scénář, naštěstí film zpracovali ve výsledku fakt hodně odlehčeně a s velkým množstvím vtipu a hlášek. Navíc tu máme sympatičtější postavy než ve dvojce a ve finále nás čeká přímo pekelné finále. Takže i trojka se i přes to, že je to objektivně blbost, drží na třech hvězdách a ze série se mi zatím líbila snad asi nejvíc. ()

Reklama

Reklama