Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Barvitá mozaika příběhů z šedivých lidských králíkáren. Starý venkovan hledá na rozestavěném pražském sídlišti panelák, ve kterém má bydlet s rodinou své dcery. Lidé jsou už z valné části nastěhovaní, avšak ulice ani domy ještě nemají označení. Ani chodníky nejsou zbudovány, a tak se lidé musejí na obřím staveništi brodit blátem. Dobrácký děda je jen jedním ze stovek, ba tisíců lidí, kteří v tomto zmatku prožívají svá drobná či větší každodenní dramata: šestiletý Pepíček utekl ze školky, aby se poprvé setkal s tatínkem, členové kolaudační komise odmítají převzít nové byty se spoustou závad, mladá dívka Soňa se – aspoň po nějaký čas – těší na nastávající roli matky. A všechno pozoruje zpoza okna stará paní, která je však možná po smrti… (Česká televize)

(více)

Diskuze

PD321

PD321 (hodnocení, recenze)

Ve dvou věcech autorka ujela:

1. bahno - na stavbách se člověk brodí v bahně úplně normálně 

2. anonymita velkoměsta - je jasný, že se lidi na sídlišti ve výstavbě nemůžou znát

palox

palox (hodnocení, recenze)

Kto toto nazval komediou by mal byt trvalo zbaveny svojpravnosti. A samozrejme aj vsetci co s nim suhlasia.

Peklop

Peklop (hodnocení, recenze)

Každý mamrd horlivě obdivující na Novinkách a FB minulý režim by si měl tento film povinně pouštět dokola, aby si to připomněl. Nic neukáže tehdejší marast lépe než dobový snímek.

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Film bol vyborny, krasne bolo zobrazene postupne odludstovanie sa, a rast sebectva a individualizmu

Ludja

Ludja (hodnocení, recenze)

Hroznej film! až mě z toho bolela hlava. Debilní psycho hudba, debilní záběry... rozhodně bych to nenazval komedií. Spíš psychárnu s občasnými gagy. Měl jsem co dělat, abych to dokoukal celé.

na příspěvěk reagoval Martin741

Stegman

Stegman (hodnocení, recenze)

Já na sídlišti bydlím celý život, ale rozhodně nepatřím k těm, co by si stěžovali. Na druhou stranu je pravda, že plno věcí šlo udělat líp: třeba absence náměstí (a náměstíček), služby koncentrované jen v nákupních střediscích (v přízemních prostorách na hlavních ulicích sídlišť mohly být obchůdky), o vzhledu nemluvě. Vím, že existují i sídliště, kde to je řešeno, ale to jde spíš o výjimky.
Muselo se stavět rychle, to ano. Ale když člověk srovná naše sídliště třeba se sídlištěm v Římě... (tam stavěli rychle a masivně na začátku 60.let - viz úvodní scéna ze Sladkého života)
K problematice bytů doporučuju film Štěňata od scenáristy M.Formana.

vBaker

vBaker (hodnocení, recenze)

hm, a jak se vám bydlí!?
kdyby komančové nenechali stavět takováto sídliště a to dostatečně rychle, nevím, kde by lidi bydleli a jak daleko by všichni docházeli do zaměstnání..
ono to chce se trošku zamyslet a ne jen kritizovat, kdyby se stavělo dnes v takovém měřítku jako tehdy, to by bylo na celá desetiletí a při dnešních cenách, nevím, kde by na to lidi vzali finance;
stěžovat si, že kvalita byla nic moc, je mimo mísu - bylo třeba stavět rychle a levně;
a není zbytečné ukazovat lidem a to i těm, kteří na takovýchto sídlištích bydlí, jak tam vlastně žijí? snad to vidí sami!?

a32100

a32100 (hodnocení, recenze)

Skvely filmecek. Pani Vera Chytilova vystizne "zachytila" pojem paneloveho sidliste a jak se tam bydli.Gratuluji a davam pet hvezdicek

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Věra Chytilová 1929 - 2014

Věra Chytilová 1929 - 2014

12.03.2014

Ve věku 85 let dnes zemřela Věra Chytilová, svérázná režisérka a scénáristka. Studovala architekturu, později FAMU. Pracovala jako manekýnka, kreslička, poté na Barrandově jako klapka a pomocná… (více)

Reklama

Reklama