Reklama

Reklama

Ruróni Kenšin: Meidži kenkaku romantan – Seisó hen

  • Japonsko るろうに剣心 -明治剣客浪漫譚- 星霜編 (více)

Obsahy(1)

Kaoru chodí každý den do přístavu, aby zjistila, zdali se její milovaný Kenšin konečně vrátil. A náhle můžeme sledovat zpětně její život po boku Kenšina. Spatříme Enišiho, nejhoršího protivníka, kterému musel čelit. Ten se snažil pomstít za smrt své sestry. A pak se opět vracíme do doby, kdy je opravdu po všem. Vracíme se do finále. (Zíza)

(více)

Recenze (20)

gauron666 

všechny recenze uživatele

Horko těžko jsem zadržoval slzy (ač nejsem žádná citlivka), ale Rurôni Kenshin je pro mě srdeční záležitost. Chvílemi jsem byl dokonce i naštvaný jak se osud Himuri a Kaoru uzavřel, ale postupem času jsem se utvrdil v tom, že to tak asi mělo být. PS: Hodnotím filmy a ne mangu a nebo jinou knižní předlohu. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Já si na toto skvělé romantické drama nemůžu stěžovat Souboje jsou tady skutečně podružné a je jich málo. Kenshinovy osudy se velice uvěřitelně a uspokojivě uzavřely. Navíc ma toto OVA asi nejlepší hudbu ze všech filmů o Kenshinovi. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi opravdu vadilo, byly pozměněné tváře, ale jinak... Po seriálu, jednom OVA a filmu je to pro mě tečka za Kenshinem. Možná někdy opět nakouknu zpět, ale pro teď říkám: "Sajonara Shinta! Sajonara minna! Sošite arigató!" ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No zmatenost se tomu upřít nedá...hodně velká škoda, že toto OVA nedostalo více prostoru jako Death and Betrayal. Jsou to sice 2 díly, ale v prvním se rekapituluje celý seriál...takže OVA se vlastně smrskává pouze na jeden 40minutový díl, ale o velmi silně emotivně nabitou 40minutovku...pro fanoušky seriálu povinnost! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Neznám seriál a asi kvůli tomu dávám tak nízké hodnocení. Tohle OAV je pro laika chaotické a je velmi obtížné se v něm zorientovat. Krom toho mi to přišlochvílemi dost nudné. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je, pro fanouška seriálu a prvního OAV, pořádné zklamání. ___ 1) Zcela zbytečně převypravuje některé události seriálu, a dokonce je vypravuje jinak a celé to převrací naruby! (Např. když si Kaoru přeje, aby se na ní Kenshin alespoň jednou usmál - ale vždyť on se během seriálu smál pořád!) ___ 2) Je to celé zmatené. Trvalo mi dlouho, než jsem pochopil, co je "současnost" a co dřívější minulost a pozdější minulost. Ani to rozdělení dílů nic nezjednodušuje, naopak. ___ 3) Má největší výtka směřuje k samotnému konci, kterým tvůrci IMHO pošlapali a zničili ducha Kenshina ze seriálu. ___ Ale abych jen nekritizoval - souboj s Enishim byl docela fajn, též bylo zajímavé vidět hrdiny po 15 letech. A za největší klad považuji stručné shrnutí skutečných histrorických událostí, které se seriálu dotýkají. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený anime film - a navíc ... tuhle ikonku, mírně upravenou mám na hromadě místech diskuzních serverů :)) ()

Pirkaf odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá zrada na všech fanoušcích mangy, kteří doufali v důstojné zakončení této skvělé série. Chudák Watsuki sensei, tohle si nezasloužil. Zhruba deset dílů vynikající mangy je totálně idiotským způsobem rozsekáno do tohohle chaosu, nemluvě o konci dělaném pouze na efekt a ignorujícím zakončení série, tak jak bylo zamýšleno od začátku. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Tomu nerozumím. Jak probůh může režisér udělat výborný seriál, a pak na ten samý seriál vrhat flashbacky, jako by šlo o něco úplně jiného. Nejen, že to převyprávění cca 30ti dílů do třiceti minut je nezáživné, ale chudák fanoušek přichází o solidní zázemí, ke kterému si předtím vytvořil tak pěkný vztah. První půlku jsem si tak pěkně protrpěl a potom najednou obrat o 180°. Druhá půlka už konečně připomíná perfektní Tsuioku Hen, ale ta předehra tam schází. Prostě si nemyslím, že by byl dobrý nápad montovat film na seriál. Kdyby se snažil režisér zavděčit zarytým fandům víc, než neznalcům Kenshina, určitě by to dopadlo fantasticky. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Je to trochu slabší než seriál a ostatní OVA a plně souhlasím s body 1) a 2) v komentáři Jhershawa. Ale samotný závěr to podle mě celé až neuvěřitelně zachraňuje. Podobně jako Tsuioku hen OVA se to totiž celé nese ve vážnějším duchu než seriál, a tak je jen dobře, že to skončí vážně. Za moc sentimentálního se nepovažuju, ale ten závěr mě fakt dojal... Ještě bych chtěl dodat, že na rozdíl od Tsuioku hen OVy je k pochopení tohohle seriál nutnost. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Bylo to pro smutné, ale důstejné rozloučení s Kenshinem...no spíše s Shintou. Za zmínku stojí i soundtrack. Ale celkově to nebude na plný počet, bohužel. ()

Mantis 

všechny recenze uživatele

O trochu více sentimentu a méně nápadů než v původních dvou sériích OVA. Nutno dodat, že jsem nečetl mangu, a tak dávám π. ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele

Nádherné finále skvělé série. Málokdo by neuronil slzu nad tímto koncem příběhu jednoho ikonického hrdiny. 9/10 ()

diodoros 

všechny recenze uživatele

SPOILERY. Medzi 4* a 5*. Ale zostávam na 4*. Prvý diel oznamuje, že Kenšin odišiel do vojny na kontinente a Kaoru počas čakania naňho si spomína na ich život - sú tu zostrihy z pôvodného seriálu, ktoré sú ale prepracované, najmä čo sa týka animácie, ktorá je (ako aj v celom Seisóhene) realistickejšia a vážnejšia. Tento zostrih môže prísť divákom, ktorý nepoznajú seriál chaotický, preto je jeho vzhliadnutie (aspoň prvých 62 častí) nutnosť pre pochopenie, čo za postavy sa to tam objavujú. Prvý diel sa končí príchodom Jukišira Enišiho a druhý sa začína ukončením jeho úlohy v príbehu - to je ale dôvod prečo zostávam na 4*. Celých takmer 100 kapitol mangy, ktoré sú najpsychologickejšie, najvážnejšie a zobrazujú najväčší Kenšinov vnútorný zápas a nájdenie konečnej odpovede je tu doslova brutálne zostrihaných do cca 20 minút, ktoré vynechávajú všetky veci okolo a zameriavajú sa iba na hlavnú aj to zosekanú časť príbehu. Zvyšná polhodina druhého dielu je nekanonická, príbeh je celý vymyslený autormi tejto OVA a odporoval voči nemu aj autor mangy a Kenšina celkovo, Wacuki Nobuhiro, kvôli jeho tragickému koncu a faktu, že odporuje Wacukiho ukončeniu mangy, ktoré je viac-menej happyendové a pozitívne (možno až trochu naivné). Táto OVA sa ale nesie v úplne opačnom duchu - je depresívna, tragická, krutejšia a svojím spôsobom aj realistickejšia a zameriava sa skôr na ukončenie série podľa pohľadu režiséra ako na pôvodnú mangu. Určite treba pochváliť výbornú hudbu, realistickú animáciu a vážnosť, ktorá sa ku Kenšinovi hodí viac ako prihlúple srandičky z niektorých dielov seriálu. Táto OVA sa však stále vydala nešťastným smerom - neznalci z nej pravdepodobne budú mať chaos a nepochopia, čo sa v príbehu deje (hlavne v prvej časti) a fanúšikovia sa buď naštvú, že ich milovanú mangu takto zosekali a ich obľúbený mierne odľahčený seriál takto kruto ukončili... Ja ako fanúšik hlavne mangy som mierne iritovaný jej zosekaním, ale na druhú stranu celkový záver považujem za logický, správne tragický, emotívny, realistický a premyslený. Silné 4* sú zdravým hodnotením - aj keď napriek neduhom by som sa nebránil ani 5*. (UPDATE 18. 5. 2021). ()

DEMON 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnuti tohto kusku som bol sklamany. Kym OVA prequel je podla mna jednym z dvoch najlepsich anime, zaverecne dvojdielne OVA to u mna vytiahlo len tak-tak na 3*. ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Vzít ikonu, ideál, neporazitelného hrdinu a udělat z něj tohle. To dokáží jen Japonci. Nikdo jiný by to svému hrdinovi udělat nedokázat, o tom jsem přesvědčená. To, jakým způsobem tvůrci kompletně změnili vyznění příběhu a částečně i povahu postav, mě donutilo brát film ne jako navazující na seriál či mangu, byť by bez nich byl obtížně pochopitelný, ale téměř jako zcela samostatně stojící příběh. A jako takový je krásný. ()

J!b 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh a ani animace nikoho rozhodně neurazí. Pro někoho kdo nezná seriál je příběh hlavně zpočátku dosti zmatený, ale s trochou snahy se v něm průměrně inteligentní člověk rychle zorientuje. Není to nejlepší anime, které jsem viděl, ale rozhodně patří k vysokému nadprůměru... ()

vett 

všechny recenze uživatele

Asi nejdepresivnější ztvárnění Kenshina. Bez znalosti mangy, nebo aspoň anime a ostatních OVA vpodstatě nesrozumitelné. Pozměněná kresba mě rušila, nejistá a sebelítostivá Kaoru jakbysmet, protože v manze je to žena, která se všemu staví čelem a s úsměvem. Kenshin, který neříká ORO není Kenshin. Tak proč jsem sakra dala pět hvězd a né odpad?? Protože je to strašně dojímavé a strašně reálné a bolelo mě z toho nejen srdce, ale úplně všechno. Nicméně pro mě je tohle OVA jenom ztvárnění MOŽNÉHO konce, protože v mých představách to s Kenshinem skončí úplně jinak. Zajímavost na závěr: autor mangy (a tedy Kenshinův tatínek:) ) Nobuhiro Watsuki se od tohoto OVA distancoval a prohlásil, že režisér "se nechal příliš unést" a Kenshin si podle něj zasloužil šťastný konec...hodný tatínek:) 5*/odpad (ještě jsem se nerozhodla) ()

yuuko

všechny recenze uživatele

Kenshin je môj "the best". Hoci som sa rada opäť stretla s mojimi obľúbenými hrdinami, toto mi nesedelo. Bolo to príliš smutné a depresívne. Kresba sa mi nepáčila. Vzťah Kaoru a Kenshina vykreslili skôr z tej dramatickej stránky, čo by bolo zaujímavé, keby to nebolo úplne mimo charakteru celej mangy/anime. Z tohto pohľadu tak ich život vyzerá akoby bol len plný utrpenia a beznádeje. Aká som šťasná, že manga skončila úplne inak a toto môžem vymazať z mojej pamäti. ()

Magnomous 

všechny recenze uživatele

Pozeral som to s anglickym dabingom...a HOLY SHIT...Hlavne ta Kaoru. To bol ten najhnusnejsi dabing aky som kedy pocul, a vyznel jak keby to bolo dabovane s 1 € mikrofonom. Co sa tyka samotneho filmu - velmi chaoticke. Pribeh mal celkom fajn myslienku, ale vela veci zostalo nevysvetlenych. Neviem sa rozhodnut ci necham hodnotenie odpad alebo dam aspon 1*. Som rad, ze bolo spravene ukoncenie, ale takto vyborny anime by si zasluzil nieco lepsie...EDIT: Na druhy den mi to nedalo, musel som to pozriet znova. Pri opatovnom pozreti som zistil, ze moj usudok bol uplne ovplyvneny tym otrasnym dabingom. Aj animacie, aj kresba nie su vobec tak zle. Pribeh je tak isto fajn. Je to dostojne a dojemne zakoncenie serialu. Silne sceny, napriklad ked sa Sano luci s kenshinom alebo ked mu hadze rybu... Az mi je luto, ze to uz skoncilo :/. Rozhodne anime, ktory patri do mojho listu "oblubene". Len nechapem preco to neukoncili podla mangy. ()

Reklama

Reklama