Reklama

Reklama

Křídla Honnêamise

(festivalový název)
  • Japonsko Óricu učúgun: Honneamise no cubasa (více)

Recenze (11)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

V imaginárním světě, který je plný politických intrik a chudoby, byla sestavena jednotka s názvem "Jednotka vesmírných sil". Již od začátku tomuto projektu nedává nikdo důvěru a ani samotní členové nevěří svému poslání, když jim stále schází ta nejdůležitější věc, jíž je raketoplán. Film ukazuje, po pomalých krůčkách útrapy a zkoušky za první cestou do vesmíru. Posledních 20 minut je z celého filmu nejlepší, rozhodně se nejedná o příliš vtipné anime, jemně dramatickou atmosféru dokresluje hudba a pomalu se táhnoucí děj. 50 % ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné.. Krásně naanimované, velice vtipné, možná lehounce naivní, což ovšem rozhodně není na škodu. Děj se odehrává někde v alternativní minulosti, hlavní hrdina je první člověk ve vesmíru, všechny intriky kolem... film rozhodně není chudý na děj, jen není nijak přehnaně akční, pomalu ubíhá, ale rozhodně nenudí. A největším kladem je design veškerých technických záležitostí. Vlakem a auty počínaje a telefonem konče, vše vypadá jako by to navrhli v 50. letech. Typická zaoblenost, kombinovaná s futuristickou surovostí... Opravdu moc pěkné. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hodina a půl nudy se spoustou zbytečných záběrů, následovaná dvaceti minutama dobrého děje (a pak pár minutama neoriginálního monologu, ale to je putna) . Docela problém mám s tím, že se po velkou část stopáže snaží film tvářit jako vtipná záležitost, jenže jako taková zoufale nefunguje a po celou dobu jsem se zasmál jenom jednou, ale bylo to proto, že mi na chodidle přistála obzvlášť dlouhonohá moucha (která sama o sobě vtipná nebyla, ale hrozně lochtala, bestie), situace se zlepší až ke konci, kdy se ke slovu mnohem víc dostane dramatická linka, kde vyniknou výborné návrhy čehokoliv a celý fikční svět dostane nějaké pevné kontury, jenže první hodina a půl je prostě moc dlouhá a nudná na to, aby tuhle přípravu kosmického výletu za přítomnosti bandy lůzrů (a dalších postav, jejich účel v ději doteď nechápu) dělala něčím jiným, než průměrnou scifózností (která není moc scifistická) a promarněným potenciálem. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

(pro doplnění: anglický název je "Wings of Honneamise") ___ Po všech těch úžasných anime, které jsem v poslední době viděl, mě tento film spíše zklamal. Určitě se nedá říct, že by byl "prázdný", obsahuje podněty k zamyšlení, ale po dějové stránce mi to všechno přišlo příliš natahované, ke konci jsem se už nudil.... ()

ZIASystems 

všechny recenze uživatele

Ano, tenhle film se může člověkovi zdát poněkud zdlouhavý, ale to jen pokud mu jde pouze o děj. Wings of Honneamise mne zaujaly hlavně svým obrovským smyslem pro detail a obrovskou nápaditostí. Příběh se odehrává na jakési alternativní Zemi, kde vývoj civilizací probíhal jinak než na té Zemi naší... ačkoliv ne zas tak úplně jinak - mezi jednotlivými královstvími panuje studená válka a děj se točí okolo skupinky vědců a několika případných kosmonautů, kteří se snaží předčít ostatní státy alespoň v tom, že budou první ve vesmíru. Dnes již film není tak aktualní a co se kresby týče, dnešním anime záležitostem se spoustou počítačove grafiky se nevyrovná, ve své době to ovšem byl docela velký počin, snad první celovečerní anime film do kterého se v Japonsku investovaly opravdu slušné prostředky. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Mám rád staré anime, kdy borec je magor a postupně se procpe tam, kam se procpat chce, kámoši jsou banda dalších magorů, holky jsou milující a věrné na věky.... a svět se hýbe ne kvůli vynálezům, ne kvůli nějakému "týmu", ne kvůli pravidlům, ale prostě proto, že se najde pitomce, který ho dokope tím správným směrem. ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Pro běžné lidi jen běžné anime, kde se hodně mluví o málo tématech, hodně přemýšlí a na konci se dost dramaticky válčí. Naprostá povinnost ale pro designéry a fanoušky originálního designu, protože v alternativním světě tohohle filmu vypadá jinak a originálně úúúúúplně všechno. Ale fakt všechno, počínaje mincema, knížkama nebo telefonama, přes dopravní prostředky, válečné stroje, budovy a zvířata po písmo a číslice. ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Niečo z ranej tvorby štúdia Gainax - a pravdepodobne jedno z ich najlepších diel, hoci ani zďaleka nie tak slávne ako ich neskoršie počiny. ()

shiepek 

všechny recenze uživatele

Filmu dominuje do detailů vymyšlený design prostředí, od vojenských uniforem až po všudypřítpomná dělená okna. Je to moderně postmoderní mix secese, art deca, 50ých let, vernakuláru a kultury DIY. Uchvátí venkovský kostelík, ale i kulisa ukrývající raketové odpaliště. Co se příběhu týče, rozhodně to je neotřelé a s notnou dávkou fantazie, byť limitované rámcem ahistorické reality. Hlavní hrdina je vlastně hňup, který se omylem rozhodl ke zbytečnému činu. Trochu nepochopitelně se z nanicovatého pokusu vzlétnout do vesmíru stane ohnisko konfliktu světového rozměru. Myslím, že kvůli Gagarinovi se neválčilo... Starší, nápadíté (byť možná povrchní) a půvabné. ()

Reklama

Reklama