Reklama

Reklama

Recenze (9)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

A hele, že by konečně po dlouhých letech původní film, kde je originál horší remakeu? No, to bych se na novou verzi z roku 2003 musel kouknou znova a to se mi moc nechce.. Mám slabost pro cyber punk i pro filmová anime z druhé poloviny osmdesátých a první poloviny devadesátých let, takže by se mi podle všeho měl tenhle film líbit, jenže, bohužel, je hrozně béčkový a to ve všem, příběh je hovadina, postavy jsou hovadivé, dokonce ani pořádná atmosféra se bohužel nekoná, všechno je příliš barevné, všichni kyborgové nosí barevné košile a místo aby působili hrůzným dojmem chladného propojení ocele, počítačových obvodů a zbytků lidské mysli, působí prostě a jednoduše nijace, čímž myslím charakter i vizuál, krom čestné výjimky mechanického stříhání ušima. Tenhle film měl obrovskej potenciál, snaží se nakousnout spoustu věcí, je tu přítomná otázka lidství, UI, konspirace... Jenže nic z toho nejde ani trošku do hloubky, celek je jen něco mezi klasickým buddy movie a béčkovým anime. Žel, podprůměr. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Appleseed je dalším z řady akčních sci-fi o robotech, biodroidech, kyborzích, atd..., a jejich problémy se soužitím s lidmi. Ovšem stejně tak je možné, že původní comics patřil k základům tohoho žánru. Takže v tuto chvíli se zdráhám, jak posuzovat "originalitu" snímku, když jsem ho viděl až teď, a přitom je přes 15 let starý... Samotný námět je docela zajímavý: Dokonalé město Olympus, chráněné před nepříznivým vnějším světem, nabízí pohodlí k životu, a zároveň velmi svazuje a nedává lidem volnost. Skupina lidských teroristů je navíc přesvědčena, že město je řízeno nikoliv lidmi, ale stroji, a proti tomuto se odhodlá zakročit. A na dvou policistech z jednotky S.W.A.T. je, aby tomu zamezili. ____ Když pominu posuzování originality, kromě dobrého námětu tu ovšem je děj nepříliš nápaditý a postavy velmi šablonovité, ba občas se chovající docela hloupě. A nejsou jediné, co je imho "hloupě vymyšleno a zařízeno". Škoda. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Neurážajúci akčný cyberpunkový priemer, ktorý sa po technickej stránke nijak nelíši od svojich súčasníkov a zasadením predchádza legendárne kúsky ako Akira alebo Ghost in the Shell. Myšlienkovo sa tu nájde pár zaujímavejších vecí, ale v zásade nič, čo by človeka takpovediac posadilo na zadok, a absencia temnejších tónov zamrzí. Inak je príbeh, sledujúci dvojicu policajtka - polorobotický policajt, snažiacu sa dopadnúť nebezpečného teroristu priamočiary a pomerne jednoduchý, obsahuje aj naivnejšie miesta a pár WTF momentov, ale na druhú stranu po väčšinu času neuráža a stabilne plynie aj vďaka slušnej náloži akcie. Medzi postavami sa veľa zaujímavých nenájde, jediná hlbšie prekreslená je negatívna postava policajta menom Karen (dať ženské meno fízlovi je nápad za milión), ktorý sa pod vplyvom tragickej minulosti pridáva na "zlú" (príbeh sa, i keď nie až tak úspešne, ako by chcel, snaží o relativizáciu a polemizovanie nad "dobrým" a "zlým", ale robí tak príliš povrchne) stranu. Ostatné postavy sa miestami chovajú mierne nelogicky, alebo sa im darí vyviaznuť z problémov až príliš jednoducho, čo ale výslednému dojmu príliš nepomáha. Ten naopak vylepšuje na posluch celkom príjemný soundtrack, spomínané množstvo akcie a rozumná dĺžka. Ako oddychové béčko to funguje a snaha o myšlienkové presahy, nech už vyznievajú akokoľvek, sa cení. 60% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo svižné a akčné. Miestami zápletka trochu naivná (respektíve jej prevedenie – menej uveriteľné prebíjanie sa cez armádu k superpočítaču). V rámci série solídny začiatok, na rovnakej kvalitatívnej úrovni ako nasledovníci. Akurát vizuálna stránka je menej pompézna ako u ďalších dielov, ale to je vzhľadom na dobu vzniku prirodzené... ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Starý Appleseed nemůže na rozdíl od své novější verze oslňovat našlapaným audiovizuálním zpracováním a musí spoléhat na to, že osloví diváka příběhem. Námět není vůbec špatný, ale provedení je místy dost naivní, na druhou stranu je celkem věrohodně vysvětlena motivace Calona, něco takového jsem u nové verze postrádal. Celkově mírně slabší než remake, ale pořád lepší než jsem očekával. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Když je slabá grafika i příběh tak nic nepomůže. Čekal bych, že celkové skóre vylepší alespoň hudební stránka, ale ta je podle mě velmi špatná a k filmu se vůbec nehodí. Novější verze boduje více i u mě a překvapivě nejen svým grafickým ztvárněním. ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele

Ten plagát je parádny... Ten by som si veru rád zavesil do izby... Éeee ,čo kde sme? Ó jasne, Appleseed... S tvorbou animačného štúdia GAINAX som celkom dobre oboznámený, takže bolo zaujímavé sa pozrieť na jedno z ich skorších počinov. Musím bohužial zhodnotiť, že Appleseed je priemerný v každom smere. Animácia, hudba a aj príbeh a postavy mi prídu jednoducho priemerné. Nič čo by nejako extra vyniklo (možno to že všetci tu nadávali jedna radosť čo ma však skorej prekvapilo). Z každej strany tu 80te roky priam sršia, čo u mňa pridáva nejaké bonusové body... Preboha veď to má dokonca "80s montage" podfarbenú dobovou hudbou! Celkom zaujímavý mi prišiel svet, ktorom sa dej odohráva, lenže vzhľadom na to, aký je film krátky divák nemá čas plne nasať atmosféru a úplne oceniť komplexnosť spoločnosti mesta Olympus,niečo čo bolo nepochybne vystihnuté v pôvodnej mange. A ten anglický dabing... To je proste nádhera ;-) ()

Reklama

Reklama