Reklama

Reklama

Trigun

(seriál)
Japonsko, 1998, 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Jasuhiro Naitó (komiks)

Scénář:

Jósuke Kuroda

Kamera:

Hisao Širai

Hudba:

Cuneo Imahori

Hrají:

Šó Hajami, Hiromi Curu, Sacuki Jukino, Masaja Onosaka, Tošihiko Seki, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Hirotaka Suzuoki, Iššin Čiba, Džúróta Kosugi, Ken'iči Ogata (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Vash the Stampede, Člověk-Tajfun, ničitel měst a postrach pojišťoven. Vash nejenom děsí, ale i láká, neboť kdo by nechtěl odměnu 60 miliard DoubleDollarů? Inu, třebas taková urostlá Milly a její šéfová Meryl nechtějí. Vashe hledají z jiného důvodu. Jakožto oddané zaměstnankyně Bernardelliho pojišťovny ho touží přemluvit, aby už tolik neničil, jinak přijde pojišťovna na buben. Vyzbrojeny informací, že Vash je chlapík v červeném plášti, jdou po jeho stopách v podobě zdemolovaných měst. A když ho konečně dostihnou, nevěří vlastním očím. Tenhle moula, který si ani neumí nabít svůj kolt, který nedokáže ublížit ani mouše a bezchybně zvládne přinejlepším spořádat krabici koblih, má být Tajfun? Těžko... Ale kdo tedy může za ta zničená města a proč je na Vashe vypsána taková šílená odměna? Vydáme-li se na cestu s tímto netradičním poslem Míru a Lásky, tak snad časem odpovědi skryté v jeho minulosti odhalíme. Love and Peace! Rabu endo Píso! (Subjektiv)

(více)

Recenze uživatele Naslund k tomuto seriálu (1)

Trigun (1998) 

Seriál bych doporučil spíše lidem, kteří mají více zkušeností s anime. Jednotlivé části jsou silně nevyrovnané. Prvních pár dílů je velice jednoduchých, vtipných a s morálním ponaučením na konci, takže určeno především dětem. To vše se časem změní. Vtip se omezí, vzroste brutalita, nastartuje se dějová linie a dojde i na hlubší existenční otázky, takže i ti, které neodradí začátek seriálu, budou pravděpodobně spokojeni. Animace není zdaleka na vrcholné úrovni, ale co nedokáže animace, to vynahradí výborně pasující hudba. Jinak hlavní postavu si musí oblíbit snad každý. ()

Reklama

Reklama