Reklama

Reklama

Trigun

(seriál)
Japonsko, 1998, 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Jasuhiro Naitó (komiks)

Scénář:

Jósuke Kuroda

Kamera:

Hisao Širai

Hudba:

Cuneo Imahori

Hrají:

Šó Hajami, Hiromi Curu, Sacuki Jukino, Masaja Onosaka, Tošihiko Seki, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Hirotaka Suzuoki, Iššin Čiba, Džúróta Kosugi, Ken'iči Ogata (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Vash the Stampede, Člověk-Tajfun, ničitel měst a postrach pojišťoven. Vash nejenom děsí, ale i láká, neboť kdo by nechtěl odměnu 60 miliard DoubleDollarů? Inu, třebas taková urostlá Milly a její šéfová Meryl nechtějí. Vashe hledají z jiného důvodu. Jakožto oddané zaměstnankyně Bernardelliho pojišťovny ho touží přemluvit, aby už tolik neničil, jinak přijde pojišťovna na buben. Vyzbrojeny informací, že Vash je chlapík v červeném plášti, jdou po jeho stopách v podobě zdemolovaných měst. A když ho konečně dostihnou, nevěří vlastním očím. Tenhle moula, který si ani neumí nabít svůj kolt, který nedokáže ublížit ani mouše a bezchybně zvládne přinejlepším spořádat krabici koblih, má být Tajfun? Těžko... Ale kdo tedy může za ta zničená města a proč je na Vashe vypsána taková šílená odměna? Vydáme-li se na cestu s tímto netradičním poslem Míru a Lásky, tak snad časem odpovědi skryté v jeho minulosti odhalíme. Love and Peace! Rabu endo Píso! (Subjektiv)

(více)

Recenze (56)

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Vash the Stampede, Humanoid Typhoon působí jako blbec, ale vlastně je to fajn chlapík, který nemá rád bolest a naproti tomu je virtuózním střelcem, pravděpodobně typický klaďas, ač mně typický nepřijde. Hudba se zdá syrová, taky možná je, ale je drsná a Vashe dobře vystihuje. Příběh se rozjíždí pomalu, strávíte první spoustu dílů víceméně pouze vtipem, postupně se dozvídáte co se vlastně děje a když jistý Knives uzná za vhodné, humor začne ustupovat a atmosféra poněkud potemní... Nicméně na anime se jednalo o docela špatně předvídatelné dílo a to se mi hodně líbí i když ne na plný počet. Nakonec se mi hodně líbila práce s vedlejšími postavami - výborná ukázka je závěrečná bitva! Lepší **** ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kvalitně rozvíjený příběh, i když na můj vkus až moc "vytržený z nějakého tušeného většího celku". Počáteční rozjíveně praštěné vyznění ke konci pěkně zatuhne a šlape to a nedře to. Moc neváhám, jak hodnotit -- seriál má sice docela hodně slabin, ale silné stránky to celkem snadno vyváží. Co mi u spousty anime "odnikud nikam" chybí, je zde dost vrchovatě -- myšlenka :) // Váhám, jestli je mi sympatičtější Wolfwood nebo Vash (mimochodem, to je hodně typicky japonské -- co nejexotičtější jména, aby je nedokázali ani vyslovit). Ztotožnit se dovedu zpravidla lépe s Wolfwoodem, ale na druhou stranu, rád bych byl nekompromisním idealistou jako Vash, tak nevím... Nebo že bych se coby chlap ztotožnil s Meryl? :) ()

Reklama

Darik 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavé anime s opravdu hlubokým příběhem. Ze začátku spíše taková komedie, ale pak se to začne pěkně rozjíždět, příběh nabírá onu zmiňovanou hloubku a navíc nabírá na dramatičnosti (o tom, že je to taky dost vtipné snad ani psát nebudu :D). Docela si i říkám, že by to sneslo více epizod, bo 26 epizod pro mě uplynulo jako nic a tak nějak jsem si ty postavy zamiloval (obzvláště slečny pojišťovatelky :D). Celkově: duchaplný příběh, krásná animace, velmi sysmpatické postavy a super soundtrack dělají z tohoto seriálu jednu velkou bombu. Tak se připravte, Vash the Stampede právě vyráží ;) 90% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Seriál bych doporučil spíše lidem, kteří mají více zkušeností s anime. Jednotlivé části jsou silně nevyrovnané. Prvních pár dílů je velice jednoduchých, vtipných a s morálním ponaučením na konci, takže určeno především dětem. To vše se časem změní. Vtip se omezí, vzroste brutalita, nastartuje se dějová linie a dojde i na hlubší existenční otázky, takže i ti, které neodradí začátek seriálu, budou pravděpodobně spokojeni. Animace není zdaleka na vrcholné úrovni, ale co nedokáže animace, to vynahradí výborně pasující hudba. Jinak hlavní postavu si musí oblíbit snad každý. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Momentálne som dopozerala 17. diel a nedá mi to nehodnotiť (aby som nezabudla, čo chcem napísať). Prvé diely, tak na tých som sa tak schuti zasmiala, potom to mierne zvážnelo, ale stále s bolo na čom smiať... A teraz 17. diel, ten dáva celému seriálu úplne iný rozmer. Silná časť... Zatiaľ to vyzerá tak, že mám ďalší seriál do top seriálov... Uvidíme na konci... Na konci sa to len stupňovalo, úplne som sa do tých postáv vžívala a občas aj tá nejaká slza vypadla (v 1 dosť tvrdom diely)... Fakt fantastický seriál... ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • V každé epizodě seriálu a rovněž i ve filmu Trigun: Badlands Rumble (2010) se objevuje černá kočka (Kuroneko-sama). To proto, že se jedná o šikovný vtípek tvůrců zejména pro uvolnění atmosféry. (P. J. D.)
  • Ve dvanáctém díle, když Vash (Johnny Yong Bosch) trefí Moneva (Masuo Amada) do helmy, má ji Monev poničenou. Ale o pár scén později ji má zase bez poškození, načež v dalším záběru má helmu zase poničenou a hned poté ji má zase v pořádku. (Hem.m)
  • Ve dvanáctém díle, kdy Vash the Stampede (Johnny Yong Bosch) vystřelí dvě kulky do svého soupeře Moneva the Galea (Masuo Amada), se objeví v jeho helmě místo dvou zásahů tři. (Hem.m)

Reklama

Reklama