Lee DanielsKamera:
Eli ArensonHudba:
Lucas VidalHrají:
Andra Day, Glenn Close, Anthony B. Jenkins, Caleb McLaughlin, Demi Singleton, Aunjanue Ellis-Taylor, Mo'Nique, Omar Epps, Miss Lawrence, Todd Anthony (více)VOD (1)
Žena touží po životním restartu. Nastěhuje se proto s rodinou do nového domu, kde už ale žije něco strašného. Podle děsivých skutečných událostí. (Netflix)
Videa (1)
Netflix ma nalakal na HOROR a dostal som debilnu socialnu dramu o ciernej alkoholicke, jej bielej promiskuitnej mamicke a par nesympatickych frackov. Film oznaceny ako horor si zasluzi odpad lebo v prvej hodine sa absolutne nic hororove ani nedeje (ak neratame podivne chovanie uz aj tak podivnej rodinky). Je to len sama vykecavacka, rasove vyplakavanie a nuda. Vobec nemam chut ten film ani dopozerat, lebo osud nesympatickych postav je mi uplne u predele.. ()
Herci se snažili ostošest, ale bohužel tu nekonečnou nudu neutáhli. Bylo to nepředstavitelně unylé, naprosto mi tam chyběla nějaká atmosféra, napětí nebo cokoli, co by se tomu aspoň vzdáleně podobalo. Největší hrůzu jsem zažila, když jsem se podívala na čas, protože jsem měla pocit, že to už jede snad dvě nebo tři hodiny. Jenže to bylo jen třicet minut a do konce zbývala ještě hodina a půl! Zápletka je natolik banální, že by to stačilo na čtvrthodinový kraťas, ne na dvouhodinový film. Dysfunkční rodinka se nastěhuje do domu a vy 2 hodiny přemýšlíte, jestli vyšilují z démona, nebo sami ze sebe. Spoiler: byl to démon. Tak, teď to víte a nemusíte se na tuto velenudnou záležitost vůbec dívat. Není zač. ()
Vynikající první polovina filmu. Skvělé sociální drama, perfektně budující hororovou atmosféru. Třetí akt byl slabší. Ale i tak se jedná o nadprůměrný film s velmi dobrými hereckými výkony a jakýmsi pokusem vymyslet něco nového v žánru vymítání. Opravdu milé překvapení. „Zrovna jsem viděla, jak se malý chlapec sám odpoutal, vylezl z postele, pozpátku lezl po podlaze a vyšplhal na zeď, sakra.“ 7/10 ()
Posadnutý Netflix propagandou a jeho permanentné, rasistické narážky do vlastných radov, zaobalené do extrémne nudného deja, ktorý v závere snímku pôsobí ako nevydarená reklama na exorcizmus. Ach, aké že to “prekvapenie”. Ale tak hlavne, že sa koliesko “točí” .. ()
Sociálně slabá černošská rodina se stěhuje kdesi do baráku v Indianě . V rodině je matka co je kadeřnice a dříve chlastala a někdo ji pořád kontroluje ,dva synové, dcera a babka co se léčí s rakovinou a myslí si, že žije jen díky tomu, že věří v boha s otcem se matka rozvádí a on bojuje v Iráku tahle babka roztahuje nohy na počkání chová se jak štětka a pořád chce píchat s nějakým černochem co ji léčí z rakoviny ho to i nějakým způsobem rajcuje (úchyl?) . Celý film je klasické klišé šikanují jich tam , jejich matka má protibělošské kecy , že jí všeci ubližují, protože jsou černí (ačkoliv ti co šikanují jejího syna jsou taky černí a ta co si kontroluje za nechlastá je taky černá tak kde je teda ten rasismus nevím) a , aby se splnil žánr horor tak ten nejmladší syn mluví s imaginárním kamarádem , ze sklepa jim tam pořád létají mouchy a ty děcka se začnou chovat divně na konci máme i exorcismus, který se dá považovat za nejhorší co kdy vyšel (dokonce horší než tady Vymítač ďábla: Znamení víry) . Má to 2 hodiny a za 50 minut se nestane vůbec nic jen se dozvíte, že epidemie aidsu v Africe zabila 44 procent černých je to prezentované jako většina a jako by to bylo něco šokujícího v zemi kde je skoro samý černoch a , že princ Charles měl chodit s černoškou místo bílé Diany , ale Angličané to nechtěly, protože jsou to rasisté (takhle to tam zazní) což ani není pravda a vytáhly si to vyloženě z prdele (Tohle je nejspíše upravená verze , že měla mít dítě s Arabem ,ale anglická královská rodina to nechtěla) . Hororové scény to má v malém množství je tam jedno topení a ve flashbacku ukázané jak předchozí žena v rodině vyvraždila manžela dceru a pak se oběsila. Po hororové stránce to stojí za hovno a nudí to po filmové tam taky není co chválit 5 procent za to, že podle skutečné události , že tu babku tam něco zabilo a za konec kdy se konečně něco dozvíme . ()
Photo © Netflix
- Film bol natáčaný od júna do augusta 2022 v Pittsburghu. (Arsenal83)
- Film je inšpirovaný prípadom démonického posadnutia Latoyi Ammons, ku ktorému malo dôjsť v Gary, Indiana v roku 2011, o ktorom vyšiel dokument Demon House (2018). (Arsenal83)
- Cynthiu Henry mala pôvodne hrať Octavia Spencer, v apríli 2022 ju nahradila Mo'Nique. (Arsenal83)