Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět budoucnosti, kde vybraní lidé žijí v městech létajících nad planetou a zbytek živoří na zbídačené planetě. Doktor Ido se živí operováním kybersoučástek do lidských bytostí. Jednou objeví Alitu – vyhozeného kyborga, kterého znovu uvede do chodu. Z Ality se však vyklube něco víc, než obyčejný kyborg a začne tak boj proti lidem shora. (Tamten)

(více)

Recenze (21)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Battle Angel v tejto podobe predstavuje predovšetkým zaujimavo načrtnutý svet a postavy v na svoju dobu kvalitnej animácii. Inak ale ide iba o prechádzku potenciálom kultovej mangy z ktorej sa do tejto formy dostalo len málo a nebudí ani dojem uzavretia, kedže končí čiastočným predstavením charakterov a ich motivácií. Vcelku škoda, v seriálovej verzii sa mohol príbeh Gally rozvinúť naplno. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hezky to vypadá, hezky to krvácí. Battle Angel Alita mě zajímala jen proto, že ji má James Cameron na svém ušmudlaném papírku s nadpisem "to chci natočit". V této 54 minutové verzi je mnohé a lze vyčíst, že potenciál tu je obrovský, ale jako by si ho autoři nechávali na později (nebo na jiný formát;-)). Dlouhé čekání na akci je vynahrazeno zajímavým, ale nepříliš vysvětleným ani předvedeným světem, ale ta délka je opravdu vražedná, takže prostoru moc není. Samotná Alita je vynikající stejně jako všechny akční a příjemně krvavé scény, které bych od Camerona jednou rád viděl (jen to eRko asi nebude u něj to pravé...). Celkově je to docela slušná zábava, která nedokáže na krátkém prostoru být něčím víc a vyrovnat se jiným anime legendám... Možná samotný film nebo seriál, by mi změnil názor, ale prozatím to tak nechám a budu čekat na Cameronovu vizi... ()

Reklama

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Tyhle japonský ukníkaný kreslený pohádky nijak nemusím. Ale v rámci přípravy na Rodrigezovu hranou verzi jsem ji slupnul jak malinu. Byl jsem docela mile překvapenej hromadou akce, krve, usekanejch údů, hlav a kreslených koz. Sice Alita pištěla jak Pikaču v říji, ale krátká stopáž tomu dala ryhlej spád + slušný flétnový soundtrack. Jsem zvědavej jak se s tímhle pochlapí Bobík. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Pouhé nahlédnutí do pokrouceného světa manga předlohy. Děj odpovídá prvním dvěma svazkům, ale byl trochu pozměněn a v mnohém zjednodušen. V tom se trochu podobá filmové Naušice, ale na rozdíl od Mijazakiho díla vyvolává konec mnohem menší zdání uzavřenosti. Zpracování není vůbec špatné, ale bez zbylého děje vyzní začátek příběhu tak trochu naprázdno. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Vedeli ste o tom ,že bolo prvých 12 kapitol mangy Battle Angel Alita prerobených do Anime predlohy? Ja totiž nie. Keby mi to Youtube neodporučil tak sa to asi nikdy nedozviem. Na to ,že je to stlačených 12 kapitol do jednej hodiny to celkom dobre vyšlo (áno mangu som čítal). Je tu vidieť veľa odchyliek ,dier a skratiek ,ale pre zhrnutie o čom Alita vlastne je pre neznalcov mangy a pre ľudí ,čo nevideli Hollywoodsku prerábku je to ako stvorené (ja osobne som Rodriguezovú verziu Ality ešte nevidel (update: už videl a bola perfektná). 75% - na zabitie ,času pre Otaku komunitu ideálne. ()

Galerie (9)

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama