Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svět budoucnosti, kde vybraní lidé žijí v městech létajících nad planetou a zbytek živoří na zbídačené planetě. Doktor Ido se živí operováním kybersoučástek do lidských bytostí. Jednou objeví Alitu – vyhozeného kyborga, kterého znovu uvede do chodu. Z Ality se však vyklube něco víc, než obyčejný kyborg a začne tak boj proti lidem shora. (Tamten)

(více)

Recenze (21)

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Úžasná kresba, ale film je jednoduše dějově prázdný, emoce jsou nedostatečně nevysvětlené a akce je málo. Hlavní postava se zamiluje do chlapce, kterého vidí jednou/dvakrát a má s ním jeden rozhovor, který je prakticky o ničem. Přitom pro něj riskuje život, jak tomu pak má divák věřit.. Ve výsledku prázdné dílo, které nemá co nabídnout. Hlavním viníkem je podle mě krátká stopáž. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Veľmi kvalitne brutal anime, ktoré sa nebojí pritvrdiť, byť krvavé, drastické. Dejovo tento post-apo svet strhne, vytvára sa to v rýchlom slede, akcia a animácia účelová, nápaditá. Miestami to dokáže vytvárať slušnú dávku napätia. Hraný film Alita: Bojový Anjel z tohto anime čerpá zhruba 80%, plus niečo pridáva, rozvíja. /80%/ __Anime sa dá pozrieť s nastavením voľného prekladu titulkov: Battle Angel / Hyper Future Vision GUNNM ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hezky to vypadá, hezky to krvácí. Battle Angel Alita mě zajímala jen proto, že ji má James Cameron na svém ušmudlaném papírku s nadpisem "to chci natočit". V této 54 minutové verzi je mnohé a lze vyčíst, že potenciál tu je obrovský, ale jako by si ho autoři nechávali na později (nebo na jiný formát;-)). Dlouhé čekání na akci je vynahrazeno zajímavým, ale nepříliš vysvětleným ani předvedeným světem, ale ta délka je opravdu vražedná, takže prostoru moc není. Samotná Alita je vynikající stejně jako všechny akční a příjemně krvavé scény, které bych od Camerona jednou rád viděl (jen to eRko asi nebude u něj to pravé...). Celkově je to docela slušná zábava, která nedokáže na krátkém prostoru být něčím víc a vyrovnat se jiným anime legendám... Možná samotný film nebo seriál, by mi změnil názor, ale prozatím to tak nechám a budu čekat na Cameronovu vizi... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Battle Angel v tejto podobe predstavuje predovšetkým zaujimavo načrtnutý svet a postavy v na svoju dobu kvalitnej animácii. Inak ale ide iba o prechádzku potenciálom kultovej mangy z ktorej sa do tejto formy dostalo len málo a nebudí ani dojem uzavretia, kedže končí čiastočným predstavením charakterov a ich motivácií. Vcelku škoda, v seriálovej verzii sa mohol príbeh Gally rozvinúť naplno. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Východisková situácia: Blízka budúcnosť. Nachádzame sa v totalitnej zemi riadenej zhora (a to myslím doslovne), z obdivovaného mesta menom Zalem, kde podľa všetkého žijú a užívajú si len tí vyvolení, a kam by sa väčšina ľudí, žijúcich a tvrdo pracujúcich "dole", chcela dostať. Gunnm (aka Battle Angel) skladá z dvoch častí. Hrdinkou oboch je Gally, cyborg-dievčina, ktorú na začiatku objavuje doktor Ido na pokraji smrti, ale zachráni (poskladá) ju a v nasledujúcom období jej robí otca-mentora. Gally chýbajú akékoľvek spomienky z minulosti, nevie o svojom živote nič. Objavuje však vskutku zaujímavé bojové nadanie, ktoré aj náležite využije pri záchrane Ida, z ktorého sa vykľuje "Hunter-Warrior", akási novodobá odroda ochráncu zákona a poriadku (keďže polícia už dávno neexistuje). Gally sa rozhodne pridať k radom Hunter-Warriorov a spolu s Idom stoja pred neľahkou úlohou poraziť zlého zabijaka, vyslaného Idovou "známou"... V druhej časti sa do stredobodu pozornosti dostáva chlapec Yugo (na pár minút sa objavil už v prvej), do ktorého sa Gally zamilovala a ktorý nadovšetko túži dostať sa do Zalemu, len si bohužiaľ volí nesprávnu cestu a zapletie sa s miestnym mafiánom. Záchranná misia sa môže začať... Na film dlhý necelú hodinu celkom dosť, nie? A to je práve zásadná chyba celého filmu, ktorý by si zaslúžil o dosť lepšie balenie celovečerného filmu (prípadne celého seriálu). Krátkosť neumožňuje komplexné vykreslenie charakterov (výnimkou je Yugo, ktorý v druhej časti dostal dosť priestoru), väčšina je len stručne načrtnutá. Na druhej strane za pochvalu stojí dobré vykreslenie prostredia, pekná animácia (i keď aj tam sa nájde pár lapsusov) a už celkom obšírne popísaný zaujímavý príbeh. Celkovo nadpriemer (som zvedavý na pripravovaný remake pod režisérskou taktovkou Jamesa Camerona). 7/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Anime opradené kultovejšou aurou než AKIRA či GITS. Je fajn, ale nijako nevybočuje z radu. V podstate ho zachraňuje finálna divoká akcia... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Parádní projekt, který ale díky své délce a evidentní nedokončenosti zůstává (a zůstane) ve stínu svých slavnějších cyberpunkových kolegů....smůla ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Pouhé nahlédnutí do pokrouceného světa manga předlohy. Děj odpovídá prvním dvěma svazkům, ale byl trochu pozměněn a v mnohém zjednodušen. V tom se trochu podobá filmové Naušice, ale na rozdíl od Mijazakiho díla vyvolává konec mnohem menší zdání uzavřenosti. Zpracování není vůbec špatné, ale bez zbylého děje vyzní začátek příběhu tak trochu naprázdno. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Vedeli ste o tom ,že bolo prvých 12 kapitol mangy Battle Angel Alita prerobených do Anime predlohy? Ja totiž nie. Keby mi to Youtube neodporučil tak sa to asi nikdy nedozviem. Na to ,že je to stlačených 12 kapitol do jednej hodiny to celkom dobre vyšlo (áno mangu som čítal). Je tu vidieť veľa odchyliek ,dier a skratiek ,ale pre zhrnutie o čom Alita vlastne je pre neznalcov mangy a pre ľudí ,čo nevideli Hollywoodsku prerábku je to ako stvorené (ja osobne som Rodriguezovú verziu Ality ešte nevidel (update: už videl a bola perfektná). 75% - na zabitie ,času pre Otaku komunitu ideálne. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Kvalitní reklama na kultovní manga předlohu mangaky Yukity Kishira. Anime víceméně pokrývá dva svazky mangy, poodhaluje dystopický svět budoucnosti s dobrými postavami v čele s androidkou Gally a tíživou atmosféru doplňuje nádherná hudba, konec zůstává otevřený. J. Cameron se bude muset hodně ohánět, aby nezjebal svojí nadcházející adaptaci... Doporučuji pouze pokud hodláte číst mangu. 75% ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Super old school atmosferický cyper-punk. Krátkosť a miestne nelogické zábery so zlým strihom sú hlavné úrazy snímku, ktoré fanúšikovia žánru ale určite odpustia. 78% ()

Teleri 

všechny recenze uživatele

Dívenka nalezená na smetišti v sobě odhaluje zabijácké sklony. Obrázek černé budoucnosti, kde se obyčejní lidé, častěji jejich mozky v tělech kyborgů, patlají s krysami v bahně smetiště nadřazené kasty. ()

umbjaz 

všechny recenze uživatele

chápu, proč právě tohle dílo je zapomenuto, ale na druhou stranu nechápu, jak by to mohl Cameron zfilmovat natolik kvalitně, aby se to zde vyprávěnému příběhu a světu alespoň trochu podobalo. nakonec z toho bude slátanina v podobě Elysia a to na beton, ale zpátky do Japonska. První díl s názvem Rusty Angel, nás zavede do ordinace nejlepšího kyberdoktora, co kdy tamní universum poznalo. nastíní nám situaci ve městě, obeznámí nás s charaktery a ukáže sílu kyborgů. druhý díl s názvem Tears sing, nám názorně ukáže robotí lásku, převypráví starý příběh o falešné naději, představí nám plačícího robota a jako vždycky u Japonců, bude láska ve stroji .-) za mě krásný 4* a rád se nechám nepřekvapit, jak tenhle velice ucházející námět zprzní ten Emeryckej profesionální Evatar. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Tyhle japonský ukníkaný kreslený pohádky nijak nemusím. Ale v rámci přípravy na Rodrigezovu hranou verzi jsem ji slupnul jak malinu. Byl jsem docela mile překvapenej hromadou akce, krve, usekanejch údů, hlav a kreslených koz. Sice Alita pištěla jak Pikaču v říji, ale krátká stopáž tomu dala ryhlej spád + slušný flétnový soundtrack. Jsem zvědavej jak se s tímhle pochlapí Bobík. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Také typické fantasy japonské animé na štýl Ghost In The Shell, ktoré svojim podaním nejako nevybočuje z priemeru, ale na druhej strane ponúka celkom zaujímavú story. Ja tieto japonské animáky veľmi nemusím, preto asi dosť subjektívne hodnotenie, ale nejako ma to výrazne nenadchlo a asi som čakal trošku viac. 45 % ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem před uvedením "Alita, nebeský Anděl". Proto nesrovnávám. Nemam ale rád to "přehnané" anime zobrazení a souboje. Zajímavý "universe", bohužel nedotažený a nedovysvětlený. Skvělá hudba, co dokresluje děj. Velmi dojemný a zajímavý příběh. Velmi rozpačité hodnocení. ()

RoyBatty444 

všechny recenze uživatele

Takže:- dejovo ako Astro Boy len naruby a bez gýčovitosti. Pekný cyberpunkový príbeh a prostredie s dávkou romantiky. Manga má 9 častí toto len 2 OVA-i z prvých dvoch častí mangy a ďalšie sa neplánujú. Manga má už aj pokračovanie Last Order. Teraz si čeknem mangu tak zatiaľ. ()

Mukade 

všechny recenze uživatele

Pravdepodobne kôli drobnému rozpočtu kvalita animácie, choreografie súbojov je relatívne ssslabá, vlastne o ničom... A vďaka tomu to nestojí ani za 3*, pretože súboje sú predsa v Alite podstatné, to neni len nejaká Rosamunda Pilcher... ()

Související novinky

Duch anime vládne Hollywoodu

Duch anime vládne Hollywoodu

18.04.2008

Šéfové velkých studií očividně věří, že Speed Racer sourozenců Wachowských (Larry a Andy) bude hit (a s přihlédnutím k vynikající trailerové kampani tomu začínáme věřit také). Jinak si nejde… (více)

Reklama

Reklama