Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Film kde mě ale vážně totálně nesedlo obsazení! Ryan Phillippe jako mladý elitní pc-programátor... Křehká Leigh Cook coby jeho kolegyně... Claire Forlani jako nevypočitatelná potvora... a Tim Robbins aka korporátně korporátní záporák... A nebo že by to bylo spíš tím, že tam všichni zúčastnění tak příšerně, unaveně a znuděně hráli (úplně bez šťávy - měli to snad ve scénáři nebo byl rejža takový jelito?!)? Prostě mě to vůbec nebavilo! ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Kde jsou zločinci a počítače, tam musím být i já. Fascinace takovými filmy mě ještě doposud neopustila a i nadále patří mezi ty mé nejoblíbenější. Proto pro mě byla Elita jasnou volbou. Šokující příběh mladého programátora, který se ze své ''garáže'' dostane až do největší počítačové korporace, sice nepatří mezi nejlepší přírůstky tohoto cyberžánru, ale stejnak si mě získal. Nejvýraznější postavou je bezpochyby hned vedle hlavního hrdiny především Gary Winston v podání skvělého Tima Robbinsona. Winston ví přesně co chce a jde si zatím tvrdě, přičemž něco jako překážky nezná. Jeho bankovní konto již pomalu praská pod návalem peněz, které lidi utrácejí za softwarové novinky a vývoj nového systému by mu finanční situaci ještě více zlepšil. Avšak je třeba si dát pozor na tvrdou konkurenci, která chce s novou technologií přijít na trh dříve. V tu chvíli, kdy začnou konkurenti - nejdříve Teddy, Milův kamarád, který odmítl do NURVu přejít - umírat se začne zdát být něco v nepořádku a mladý Milo začne odhalovat krutou pravdu. Divák má tak možnost zjistit, že veliké firmy si opravdu nehrají v rukavičkách a spory, které jsou mezi nimi v tisku jsou daleko menší než ty reálné, které nám zůstávají utajeny. V jedné části života můj oblíbený film. ()

Reklama

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najlepšie spracovaných IT konšpiračných filmov. Ryanovi Phillippovi a jeho open sourcu fandím a keď mu garde robia R. L. Cook a Claire Forlani, nemôže z toho vzniknúť nič zlé. Timovi "Bill" Robbinsovi rola skvele sedí a ja už naplno očakávam nejaký nápad z garáže, ktorý jednotku porazí a stane sa tak nulou. ()

baXter 

všechny recenze uživatele

"Doesnt Bill Gates have something like that ? Bill who ? " Velmi velmi veeelmi usmevné pro lidi kteri pracuji na pocitaci, bashi a unixovych systemech :) Nemohu rici ze bych se nejak vyrazne bavil, ale taky prakticky nebyla mista kde bych se nejak vyrazne nudil. Proste tuctovej skoroprumer. Dobrý tak na podivani se pred spanim, kdyz je clovek fakt utahanej a jeste se mu nechce spat. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrý malý, nenápadný thrillerík, pri ktorom som si veľmi dobre oddýchol. Nebol to ani zas taký veľký nervák, ani nemal kopu zvratov, herci tiež len jemne potešili a cez to všetko to bolo tak dobre spracované, že som proste odkukal tento film dvakrát. Navyše ani nie je potrebné byť nejaký zvlášť IT odborník na pochopenie. 75%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Traja Winstonovi (Tim Robbins) poskoci majú priezviská Schmeichel, Sheringham a Solskjaer. Toto sú priezviská brankára a gólových strelcov víťazného Manchestru United UEFA 1999. Režisér je fanúšik Man Utd. (Real Tom Hardy)
  • Vývojáři Milo Hoffman (Ryan Phillippe) a Teddy Chin (Yee Jee Tso) používají na počítačích svobodné pracovní prostředí GNOME a Miguel de Icaza, jeden ze zakladatelů tohoto projektu, ve filmu představuje sám sebe. (Drom)

Reklama

Reklama