Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Geniální mladý programátor Milo Hoffman (Ryan Phillippe) dostává od charismatického milionáře Winstona (Tim Robbins) nabídku pracovat pro jeho mocnou softwarovou společnost. S vidinou velikých peněz a na naléhání své přítelkyně (Claire Forlani) prestižní místo přijímá. Zpočátku všechno vypadá ideálně, ale postupem času Milo pochopí, že některé praktiky společnosti jsou vyloženě zločinné. Potvrdí mu to i přitažlivá kolegyně Lisa (Rachael Leigh Cook) a Milo se rozhodne rozplést pavučinu machinací, kterými Winstonovi lidé potírají konkurenci. Je vůbec možné, aby pouhý programátor uspěl v boji s nelítostnou korporací a svůj pokus o odhalení pravdy přežil? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (105)

Jordan 

všechny recenze uživatele

nepodarený odvar prinajmenšom tucta filmov s podobnou témou - na rozdiel od tohto ostatné mali lepších hercov, menej čudných absurdných nedomysleností a prečudesne postrihaných nesúvisiacich scén. Ryan zrejme nemal motiváciu hrať. Trošičku sa snažil Tim, ktorý v úlohe Billa Gatesa - Williama Gatesa - WG - GW - Garyho Winstona aj tak nepredviedol nič nové alebo snáď nadpriemerné, čo by sme od neho očakávali. Ale najpríšernejšia vec je, priatelia moji, tá otrasná neviem na čo sa hrajúca KAMERAAAAA. Preboha, čo to malo znamenať? Také veci by mali zakázať. FUJ ! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mohl to být další z tuctových thrillerů, kde dobro zvítězí nad zlem. Moderní pohádka to sice je, ale filmové kvality bezesporu má. Milo Hoffman promoval na Stanfordu a je špičkovým programátorem, o kterého se zajímají movité firmy, které hodlají být díky jeho schopnostem ještě movitější. Lukrativní nabídka tak na sebe nenechá dlouho čekat a Milo se dostává do velkého světa, který představuje přesný opak toho, když spolu s kamarády doslova na koleně vyvíjel špičkový software. Jenže v mamutí firmě zdá se není všechno úplně košér.. a kostlivci brzy začnou vyplouvat na povrch.. Elita přesně rozděluje svět na ty hodné a na ty zlé (neskrývaně se tu kritizuje Bill Gates a jeho impérium) a sic se velmi úzce zaměřuje na určitou skupinu diváků, i „skoro“ naprostý laik si tu přijde na své. Napínavá podívaná totiž několikrát totálně promíchá kartami (už čtu ty žvásty, že zvraty ten či onen předpovídal po prvních patnácti minutách) a přehoupne se do vod konspiračního thrilleru, kdy nejen hlavnímu hrdinovi půjde o kejhák.. Pro mě zafungovalo i herecké obsazení – mladé tváře (příjemní Ryan Phillippe, Rachael Leigh Cook i Claire Forlani) doplňuje ostřílený Tim Robbins, který zřejmě více než pečlivě studoval Gatesovy gesta a grimasy, a dodává téhle happyendové báchorce další plusové body. Pro programátory povinnost, pro ostatní svižně natočené a rozhodně nejlepší filmové dítko Petera Howitta. Já se bavil.. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Napínavější film jsem už dlouho neviděla. Musím říct, že mě (nízké) hodnocení uživatelů csfd poněkud zaskočilo, nicméně za svým názorem si stojím. Elitu jsem viděla s mou mamkou (dawe.zs) na chalupě a je to skvělý film na osamělé večery. Jen lituju, že jsme neměla volnou VHS. Místy byl sice film trochu předvídatelný (naprosto jsem čekala pomoc od toho policisty), ale zas mě překvapila "zrada" počítačové spolupracovnice a Ryan mi dal znovu důvod, abych se zamyslela nad svou top10. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Nekdo si stezuje na slaby a neuveritelny dej nebo nekter herce ci, ze takove tema je jen pro pocitacove nadsence. Da se to brat v potaz, ale ja se dobre bavil a (Tim Robbins) mi opravdu pripominal vseobecne znameho ted uz byvalou jednicku Microsoftu. Na podobne tema je filmu az zalostne malo, takze jsem rad za kazdy novy do vinku. 70% ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Potešiteľná jednohubka, ktorá utečie ako voda. Film z prostredia IT plný konšpiračných teórií. Človek sa nenudí ani chvíľku, sem-tam nejaký dejový zvrat, sem-tam pekný záber, paranoja v druhej polovici, zaujímavý dej po celý čas. Film pre mladších, čomu zodpovedá aj herecké obsadenie (táto veta bola pochvalou:D). Chápem, prečo BG nemá rád tento film. P.S. Výborná hudba. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Traja Winstonovi (Tim Robbins) poskoci majú priezviská Schmeichel, Sheringham a Solskjaer. Toto sú priezviská brankára a gólových strelcov víťazného Manchestru United UEFA 1999. Režisér je fanúšik Man Utd. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama