Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (710)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavě přenesený příběh o Valmontovi do moderní doby. Dívala jsem se na film s minimálním očekáváním, ale byla jsem velmi mile překvapena citlivým invenčním přístupem a minimální mírou oplzlosti. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, je to předělávka v americkém "Melrose Place stylu" (tzn. mladí, krásní a bohatí hrdinové a vše co k tomu patří), ale intriky se tu osnují velice hezky, erotický náboj je přítomen v dostatečné míře, na někoho je to možná trochu moc a místy je to i trošku samoúčelné, ale právě poukázáním na sexuální život zlaté mládeže se rozvine nádherný příběh na jehož jedné straně stojí skrznaskrz zkažená Sarah Michelle Gellar a na straně druhé božská Reese Witherspoon. A mezi nimi se zmítající Ryan Philippe coby Sebastian Valmont, zažívající nejzásadnější proměnu ve svém životě...nádhera...proti tomu je nejlepší filmový polibek roku 1999 naprosto nicotnou hormonální záležitostí;). Konec filmu doprovází jeden z nejnezapomenutelnějších (alespoň pro mě) a dnes už bohužel taky nejprofláknutějších songů vůbec - Bittersweet Symphony od Verve. A i zbytek soundtracku rozhodně stojí za poslech. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Původní historické filmy mě taky moc nebraly, ale degradovat takovéto téma do snímku pro a o teenagerech, mi přijde poněkud debilní. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

"Nebezpečné známosti přenesené do současnosti. Hmm, tak to by mohlo být něco extra." říkal jsem si před tím, než jsem film viděl. Trochu z té působivosti původního námětu ve filmu přece jen nakonec zůstalo. Ale jelikož jsem předtím viděl obě verze z konce 80. let, které byly naprosto špičkové, nemohl jsem tuto pro teenagery adaptovanou modernu nijak nadšeně vychválit. Přesto je to poměrně zdařilé dílko, které si své diváky zcela nepochybně získalo, a to hlavně mezi zmíněnými teenagery. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ono mi to všechno ze začátku přišlo jak se mladí a bohatí rozhodli pohrát v mozečcích těch průměrných a pohledných. Jenže postupem času jsem během filmu byl překvapen, jak výborně jsou jednotlivé postavy napsány, jak je brán ohled na jejich psychiku a hlavně na ní a jak do toho všeho zapadá ta dokonalá muzika, že jsem si okamžitě mohl být jistý, že to nebude jen pouhá jedna epizoda z nějakého rádoby seriálu pro mladé a la dejme tomu Beverly Hills 90210, kde na vztahy je brán ohled a na ty především. Samozřejmě, že to v tomto filmu takové je, proto jsou veškéré známosti v něm tak nebezpečné, ale to co opravdu stojí za to ho vidět je ta pestrá paleta charakterů, které se jednoznačně vyjímá a jako druhý bod je ten fantasticky perfektní výběr muziky, který do příběhu každopádně zapadá a jak dokonale ho započne na začátku se skladbou od Placebo - Every You, Every Me, kterou ani na stý poslech nemůžu setřást z hlavy, tak jí fantasticky zakončí Bittersweet Symphony, kterou zná snad každý a která dokazuje, jak dobře je pro mladé a nejen pro ně tento film napsaný, protože právě muzika tomu hodně dodává a musím se přiznat, že takovým výběrem jsem i já sám byl hodně překvapený a opravdu potěšený. Tím ale nekončím. Nečekal jsem, že se mi tento film zalíbí, ale jak jsem byl potěšen průběhem, tak jsem byl šokován závěrem a právě na ten se u pětihvězdičkového filmu čeká nejvíc. Jestli dokáže tak dobrý průběh uzavřít tak velkou zářivou kaňkou jako do pohádky. Řekl bych, že se rozhodně podařilo a tak jsou Velmi nebezpečné známosti zajímavou výpravou do světa bohatých snobů, které výborně zahráli jak Sarah Michelle Gellar tak Ryan Phillippe a musím podotknout, že všechno, co v tomto filmu mohlo být průměrné dostává naprosto novou, nezávislou podobu a i když byly natočeny další dva díly, je jednoznačně jasné, že tento zůstane tím jediným originálem, přes který už se nikdy nikdo nepřenese. To jen dokazuje, že vztahy mohu býti zajímavými, pokud se do nich opřou s takovou vervou jako zde podepřenou naprosto skvělou muzikou, výborně napsanými postavami a jejich zahrátím. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dokonalost!!! Naprosto skvělá ukázka vztahů a "běžného" života boháčů. Skvělé výkony mladých herců (hlavně Sarah Michelle Gellar a Ryan Phillippe ). Skvělá režie. Hudba a správný závěr!!! Erotické napětí mezi kýmkoliv a Ryanem Phillippem by se nedal měřit ani laserem. Jeho pohled snad umí i zabít ;-). Krásná Sarrah Michelle Gellar se musela líbit naprosto všem mužům. Mladá a krásná Reeese Witherspoon se přesně hodí :o). Při porovnání se staršími Nebezpečnými známostmi je to velký skok v období a staří(resp. mládí) hlavních postav. To však filmu velmi prospívá a více ho to modernizuje. Reese hrající roli, kterou zastávala Michelle Pfeiffer je velmi věrná jejímu ztvárnění. Tento film miluji nejen pro jeho dokonalou hudbu a závěrečnou sladko-kyselou symfonii. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy, intrigy, mladost, nerozvaznost, tragedie... Ale nakoniec zvitazi laska a navyse, takych sympatickych hercov, ako su Ryan a Reese. Skoda, ze im to v sukromi nevydrzalo, tak velmi som im to priala. Tento film je pre mna velmi sentimentalna zalezitost a soundtrack je to najlepsie, co sa na hudobnej scene objavilo :) Vyborny vyborny filmik, nie len pre mladych a nie len o mladych. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Klasika by se neměla předělávat...hlavně, když jediným výsledkem je, že z původně velkého umění se stane středněvelký kýč... ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Můj asi vůbec první film v kině (nějaké to pohádkové představení se školou nepočítaje), Galaxie Háje. Takže nekritická nostalgie a radši se na to už nepodívám."Tak co kůzlátka - rostou?" ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

I am colorblind..Propojení současných teenagerů a adaptace klasiky bývá jedna velká tragédie- s čestnou výjimkou Clueless a Ten Things I hate about you. Cruel Intentions jsou zrádnější- na rubu civilní, na líci teatrální, ale onu prázdnotu duše a rozervaný hédonismus jako východisko z patologické situace naznačuje, že ti manhattanští rozmazlenci jsou stejní jako jejich předchůdci v románovědopisové předloze De Laclose. Zkažení. Zoufalí. Nebo, jak říkal jeden můj kamarád "jejich hlavní problém je, že se berou tak šíleně vážně. " Kumble vyhrál castingovou sportku, herci bez přehrávání do každého gesta dávají tolik emocí a napětí, že kdo se ubrání jim, sejme ho alespoň jeden z nejintenzivnějších písničkových soundtracků. Anebo alespoň labutí píseň Bittersweet Symphony. Hodnoceno očima patnáctileté naivky:) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. Every You Every Me - Placebo [3:35] ,2. Praise You - Fatboy Slim [3:24] ,3. Coffee & TV - Blur [5:19] ,4. Bedroom Dancing - Day One [3:50] ,5. Colorblind - Counting Crows [3:25] ,6. Ordinary Life - Kristen Barry [4:57] ,7. Comin' Up From Behind - Marcy Playground [3:41] ,8. Secretly - Skunk Anansie [4:46] ,9. This Love - Craig Armstrong [6:27] ,10. You Could Make a Killing - Aimee Mann [3:35] ,11. Addictive - Faithless [4:18] ,12. Trip On Love - Abra Moore [4:16] ,13. You Blew Me Off - Bare Jr. [2:39] ,14. Bitter Sweet Symphony - The Verve [5:58], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Napoprvé rozčarování, znechucení, výsměch. Napodruhé smíření, omluva Kumblemu, rozpaky nad změnou nálady z minuty na minutu a obdiv kompletního hereckého ansámblu. Můj osobní film to nikdy nebude, ale správně načasovaná projekce mi trochu pootevřela oči. P.S.: Dal jsem si známosti i potřetí a ta atmosféra zalézá pod kůži stále hlouběji. Nechápu se, ale s hodnocením stoupám výš a výš. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Berieš stávku?“ – „Neberiem.“ – "Môžeš mi ho strčiť, kam budeš chcieť..." – "Tak teda beriem.“ VEĽMI NEBEZPEČNÉ ZNÁMOSTI sú inšpirované HISTORICKÝM románom Choderlosa de Laclosa, ktorý bol v minulosti viackrát sfilmovaný. Režisér/scenárista Kumble sa odvážne rozhodol dej aktualizovať a preniesť do súčasného amerického veľkomesta, čo podľa mňa (pre podstatne menšiu afektovanosť) dopadlo lepšie, ako podobne šialený nápad ROMEO A JÚLIA od Baza Luhrmanna. Postavy a zápletka zostali, len sa hrdinovia namiesto kočov vozia v porsche. Ak si odmyslíme tento (vlastne skôr nenápadný) detail, zostane solídne spracovaná... čo to vlastne bolo? Milostný tínedžerský eroticko-romantický triler. Ehm. Fajn herci (Selma Blairová, Sarah Michelle Gellarová, Ryan Phillippe, Reese Witherspoonová), fajn záver a rafinovaný spôsob, ako nakrútiť zvrhlý neprístupný film tak, aby naň mohli ísť aj mladí diváci: film je plný sexu, ale zároveň vôbec žiadny neuvidíme!. Čo je možno šikovné, na strane druhej - ak si ho pozriete naozaj len preto, aby ste videli nahé hollywoodske hviezdičky, budete sklamaní. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku zklamani, stokrat videnej pribeh obsazenej mladejma hercema. Herecky jsou sice super sexy, ale nic poradnyho neukazou, dej se da predvidat od zacatku do konce, zadny velky napeti se nekona, misty nuda. Proste sem cekal daleko vic. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Kdysi můj nejoblíbenější film, dnes už jen připomínka toho, že dobrý teenagerský film je opravdu možné natočit. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Předělávka z historického kabátu do současné doby snímku docela prospělo a kouká se na to dobře. Obsazení mladými talentovanými herci Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe a Reese Witherspoon se vyvedlo a předvádějí slušné výkony. Navíc důkaz, že originální teen movie se dá natočit i v dnešní době........ ()

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama