Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (711)

spygirl 

všechny recenze uživatele

„E-mail is for geeks and pedophiles." :-) Výborná hudba, naprosto přesné herecké obsazení a skvělý scénář a režie. Co víc si přát? 100% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Velmi nebezpečné známosti lidí z míst o kterých se nám většině může jen zdát, snad to z nich děla tak zajímavou látku. Určitě tomu přidává zajímavé a ve své době mladé a svěží obsazení a příjemná hudba. Prostě sem se zaujetím sledoval příběhové nitky, které v klidu uběhnou za hodinku a půl a já bych na nich těžko hledal nějaké chybičky. Snad jen ten závěr, to je prostě Amerika, ale oni už takový jsou a jiní nebudou. Příjemná podívaná. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Jediný film, kde snesu Sarah Michelle Gellar a navíc mi příjde, že svou postavu naprosto skvěle ztvárnila. Byl to pro mě první film, kde jsem viděla Reese Witherspoon a svým hereckým výkonem mě naprosto uchvátila. Příběh mě hodně zaujal a kdykoliv si film ráda pustím. ()

PainM8 

všechny recenze uživatele

Sebastian je fakt borec. Jeho triky na holky asi jentak každej neumí, navíc má díky svým bohatým rodičům holkám co nabídnout. Někdy mě fakt dostává, jak je lehký dostat holku do postele. Katherine je hrozná svině a to jí dělá taky hodně atraktivní. Prostě bohaté děti z Manhattanu co si můžou dovolit cokoliv a využívají toho. Vtipné podání, skvělí herci, není co dodat. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nic jsem si od tohoto filmu nesliboval a o to vice jsem byl celkem prijemne prekvapeny. Predlohu neznam, ale bylo zabavne sledovat intriky mladych a neklidných.-). Co zveda film z prumerne sedi je vsak postava Kathryn, kterou vytecne zahrala S. M. Gellar (skoda, ze jeji herecky potencial zustal nenaplneny), te bych dal ty auta i dve... ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film je plný sexu, vtipu a nepríjemných intríg, funguje pre každú generáciu. Bozk medzi Sarah Michelle Gellar a Selma Blair je veľmi sexi. 9/10 ()

DominikV 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film o rozmazlených a bohatých fakanech, kteří si myslí, že mohou mít vše. Taky bych si chtěl takle žít. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný film,plný intriků,podrazů a překvapujících momentů. Hlavní herci byli opravdu dokonalí. Fantastický film s výbornou hudbou - The verve. 5* .. Ten křížek byl opravdu zajímavý :)) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Moderní verze Sebastiana Valmonta a jeho zvrhlé nevlastní sestry. Z počátku hodně frivolní, ale čím víc se blíží konec, Sebastian se mění a příběh se čím dál více dramatizuje. Závěr je sice poněkud jiný než u klasiky "Nebezpečné známosti" s Michelle Pfeiffer, ale i tak je dobrý. Celkově zajímavý film. ()

Flyer 

všechny recenze uživatele

Nadčasovost předlohy se ukázala v celé své kráse. Přenesení příběhu do přítomnosti se povedlo, herci byli vhodně vybraní a celkově to na mě zapůsobilo více emotivně, než Formanův Valmont nebo Frearsovy Nebezpečné známosti. ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Nudný film postavený na mladičkých a krásných. Reese Witherspoon je neodolatelná tatínkova holčička, Sarah Michelle Gellar sexy zlobivá holka, Ryan Phillipe neodolatelný, prohnilý mladík a Joshua Jackson tak, jak ho neznáme. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Nijaký prevrat sa nekoná, jeden z najpopulárnejších filmov môjho okolia sa skončil rozporuplne s miernym sklamaním. Je to prešpekulované, šikovné a rafinované, ale nijak výnimočné. Herecky nezrelé, ale príťažlivé, vizuálne štandardné. Réžia dostačujúca, hudba dosť dobrá najme v konečnej scénke sa pieseň Bittersweet Symphony veľmi hodila. Možno by to stálo za ďalšie zhliadnutie, ale až na fakt dobrej a vzdialenej príležitosti. 68% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Jeden z absolútneho mála dôkazov, že moderné verzie klasických príbehov môžu byť výborné a stále majú čo povedať. ()

KatanaCZ 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších filmů všech dob. Snímek s excelentním scénářem, vyprofilovanými rolemi a v neposlední řadě s nápaditým příběhem. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ve studiu si zřejmě řekli, uděláme Nebezpečné známosti pro mladé, dáme tam jejich muziku a zrecyklujeme to. Všechno co bylo hezké tím zabijeme, ale nevadí, ono se to stejně prodá, když tam budou hezký kluci a holky a ta "jejich" hudba. Tak se také stalo a vyšel z toho tenhle paskvil. Není to špatné, ale doporučuji originál, tohle je jako Nutella nez oříšků... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jeden můj moudrý (a trvale přepracovaný :) kamarád říká, že je lepší mít práce moc, než moc málo. Člověk alespoň pak nemá čas na blbosti. Nevlastní sourozenci Kathryn a Sebastian nemají kromě válení se v postelích a v rodičovských penězích na práci vůbec nic a tak si hrají – s druhými. Inscenace příběhu Choderlose de Laclose v kulisách nejvyšších vrstev atmosféry manhattanských melounářů mě nijak nepohoršuje, ostatně to už napadlo před půlstoletím Rogera Vadima a výsledek nebyl vůbec špatný. Valmont Gérarda Philipa a Valmont Ryana Phillippa se ale nedají srovnávat v žádné kategorii. Druhý jmenovaný totiž do vínku charisma ani mozek neobdržel a tak místo cynického casanovy vidíme moulu, který vypadá, jako by ještě před pár lety potřeboval přebalovat. Naopak ženské postavy jsou prakticky dokonalé. Sarah Michelle Gellar je bestie vskutku luxusní a začínající Reese Witherspoon jedním slovem roztomilá. Stejně příjemný pohled je i na paláce, kde protagonisté žijí a intrikují, i na Sebastianova Jaguára – tisíckrát příjemnější, než na Sebastiana samotného. ()

zeldinho 

všechny recenze uživatele

Z počátku na mě tohle "drama" působilo jako laciná romantická teen komedie, kterých se natočily tuny. Postupem času však začalo přibývati různých spletitostí a dalších zápletek, že se můj pohled na film změnil. Pro mě nečekaný závěr nakonec Cruel Intentions ještě vyšperkoval a absolutně jej odlišil od toho typu filmů, do kterých jsem jej ze začátku řadil. 70% ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Toto je opravdu divný romantický film, ale to je to co dělá tento film čím je divnou romantickou komedii která nepustí. Balancuje na mezích trapnosti a komediálnosti tak jak má, charaktery jsou víc než propracované a příběh na svou jednoduchost je velmi propracovaný. ( 22.3.15/PC ) ( 17.11.16/MAC ) ()

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama