Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (711)

Oyer 

všechny recenze uživatele

Film až po uši nadupanej sex-appealem. Dokonalé obsazení, dokonalý děj, dokonalá hudba. Vše naprosto v geniální rovnováze. 100% ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené novodobé zpracování klasického filmu s výbornou hudbou a výborným intrem od Placeba (Every You Every Me). Filmu nechybí toliko chtěné a potřebné jiskření, jak mezi hlavními rivaly/spojenci, tak mezi jejich oběťmi. Výborně zvolený závěrečný předtitulkový song Bitter Sweet Symphony od The Verve. Verdikt: 4* a 80 % PS. Nevím jak pro dnešní, ale pro teenagery mé doby film extra třída :-) ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Naivní film pro naivní náctileté, který jsem jako naivní náctiletý viděl kdysi v letním kině a byl to tehdy pro mě film roku. Film, kuli kerýmu jsem si o 13 let pozdějc koupil cabriolet, abych si za jízdy se staženou střechou mohl pouštět Bittersweet Symphony. True story, bro. Nechtějte po mně nějaký racionální hodnocení. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Valmont křížený 90210? Ale jo, jako teenager jsem z toho filmu byl odvázanej - plky o sexu, herci charismatičtí, skvělej song jako bonus ... no a dneska dávám asi největší část hodnocení už jen za ten song. Neškodná zábava s pohledem do světa bohatých amerických děcek. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

No já nevím co je na tomhle filmu výjimečné nebo proč má tak dobré hodnocení, americká hloupost s pár pěknými tvářičkami a napraveném floutkovi, který vypadá jak ucho a přitom je to novodobý Casanova. Rozhodě nevím jestli všude adorovaná psychologie postav není jen marketingovým tahem, protože mně se jí tam nedostávalo. Tohle je dle mého soudu zcela zbytečný film o zkaženosti zkaženého světa bohatých. Život je tak těžký, když nemusíte celý den nic dělat a klackujete se nad svojí znuděností. Nuda od začátku a až do konce, až na kozy Michelle Gellar, ty jsou tam skoro furt. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Do "dnešní doby" neadaptovatelná adaptace... a přece. Ono se to musí brát s rezervou, vždyť je to spíš inspirace, než čistá adaptace. Navíc, Velmi nebezpečné známosti mají co nabídnout, to zásadní je slyšet hned v úvodní scéně. Právě díky výborně zvolené hudbě, je tak zajímavá a dvojnásob to stejné platí i o závěru, scéna velmi slušná a hlavně hořká... dokonalé propojení! Špatně nedopadla ani sázka na mladé obsazení. Ono to tedy občas herecky zaskřípe, jenže to je hned vynahrazeno chemií mezi postavami a neskutečným erotickým dusnem a to bez špetky nahoty. Radost pohledět obzvlášť na společné scény Sebastiana a Kathryn, třeba taková "sázka", je tím nejsilnějším vůbec. V čem je tedy problém? Pravděpodobně v režii, délka je tak akorát, jenže, čím blíže závěru, tím více už přílišného intrikaření. Záchranou je až ta poslední (snad i "předposlední") scéna. Nutno ovšem dodat, že oproti dnešním filmům pro mladé, jsou Velmi nebezpečné známosti kvalitou mnohem výše. 65% ()

hacho 

všechny recenze uživatele

Mne se ten film opravdu libil, myslim, ze nijak neponicili jeho podstatu a podarilo se jim ho prevest do dnesni doby. I kdyz konci s Closeovou se to nevyrovna... ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý snímek, který mě, ani nevím proč, hodně bavil. Nevím jestli to bylo skvělou Sarah Michelle Gellar nebo výtečně zvolenou hudbou, ale sledoval jsem ho se zaujetím až do konce.....takže za 4*. ()

Phoppy 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tento film asi v sedmnácti a byl jsem jím doslova nadšen...a světe div se moje nadšení sice není už tak velké ale pořád má pro mě hodnotu pěti...spousta lidí v něm vidí jenom stupidní teenagerovský snímek-mnozí proto, že v tom vidí trapnou předělávku nebezpečných známostí s Johnem Malkovichem, které byly mimo jiné taky skvělé, ale já se na to dívám jako na film ve kterém je vynikající zápletka - nepřekombinované a přitom velmi pikantní intriky a skvělé herecké výkony mladých herců což popravdě není zase tak běžné...Sarah Michelle Gellar tomu opravdu kraluje a myslím si že málokterá " filmová mrcha " byla tak skvěle zahrána...no a nakonec musím říct, že soundtrack z tohoto snímku je jeden z nejlepších a určitě by mi dali za pravdu i mnozí z těch, kterým připadá stupidní nebo alespoň průměrný samotný film ()

thunnus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě mile překvapil. Zasazuje známou knihu Laclose (bohužel, nečetl jsem) do přítomnosti plné snobů a přetvářky. Příběh o floutkovi, který svádí jednu dívku za druhou, až na něj pověstně taky dojde a on se zamiluje do andělsky nevinné Anette, kterou chtěl původně svézt jen kvůli zvrhlé sázce se svojí nevlastní sestrou, se mi zalíbil a doporučuji ho v této adaptaci i jiným. ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

hviezdicku davam sarah michelle gellar. tento chaby x-ty remake hamptonovej hry nasilu preneseny do pritomnosti, s neohrabanym dejom a katastrofalne slabymi hlavnymi hrdinami (duo phillippe & whiterspoon) len nemotorne pokrivkava za doteraz bezkonkurencnou filmovou predlohou z roku 1988 s hviezdami ako john malkovich, michelle pfeiffer, glen close, keanu reeves ci uma thurman, aby sa ako postrelena zver zrutil niekde uprostred deja. rovnako je tento film zlym vykradacom hitparadoveho britpopu. uz len cakam, kedy sa takto pre adolescentov sfilmuje kral lear ci oidipus, pretoze tabu v tomto smere uz neexistuje. takze palec dole. ()

werus 

všechny recenze uživatele

Ryan Phillippe coby neskutečnej arogantní hajzl, kterej může mít (a má) každou, jeho podobně a ještě hůř zkažená a zákeřná sestra Sarah Michelle Gellar a jako protiklad milá, chytrá, nevinná Reese Witherspoon. Každý se na svoji roli přesně hodí a podává skvělý herecký výkon. Dřív to byl jeden z mých nejoblibenějších filmů, dneska stále hodně slušný nadprůměr. Délka filmu akorát, podle mě dost dobrý příběh, pár scén, které si budete pamatovat navždycky, slušný český dabing a skvělá(!!) hudba - stoprocentně jeden z nejlepších filmových soundtracků. Závěr pak dost nečekaný a rozbrečí mě vždycky, ikdyž jsem to viděla už opravdu hooodněkrát. Cruel Intentions jsou zkrátka velmi povedeným dílkem a patří do základního filmového rozhledu :) (mimochodem, starší "známosti" jsem neviděla, takže nemám srovnání). ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Na romantický film pro teenagery mi to přišlo přehnaně umělé a nešetrně oddělené od reality. Sarah Michelle Gellar opět rozvířila hrstku svého hvězdného prachu. Snad má zvláštní charizma, nebo jen dostatečně velký výstřih. Takže jestli se s tímto filmem znovu setkám, tak už budu vědět na co se těšit. 3.5/10 ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Nemůže se mi to líbit. Ryan má šarm a určitě dostane do postele lecjakou nezkušenou nebo prostopášnou dcerku, nicméně zcela degraduje postavu Valmonta, pro kterého je fyzická krása zcela irelevantní (výborně zdůrazněno výběrem Malkoviche do "klasiky"). I bez znalosti klasiky příliš cítím prvoplánovitost a povrchnost tohoto hitu, který má příliš málo humoru a nadhledu, který by zmíněné nedostatky kompenzoval. SMG vypadá ukrutně dobře, ale o své chladnokrevné a kruté marnivosti mně nepřesvědčila. Ostatní hlavní postavy své poslání naplnily, i když RW je méně k nakousnutí, než by bylo záhodno (přiznávám, že být to jinak, nejsem tolik skeptický :-) ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Něco pro dospívající ročníky :) // Viděno za tu dobu vícekrát a pokaždé se mi to líbilo ještě víc. Opravdu skvostný film, který si propracoval cestu až do mé TOP 10 ()

Atheas 

všechny recenze uživatele

Jedna Nyfmonka, spřádající intriky, poté nadržený přecitlivělý kanec, se sazí se setřičkou a naprosto delikatní sázku při které zjístí, že existuje i láska. No o nějakém ději se tady skoro nedá mluvit, ale ta nyfmonka se mě opravdu moci libila a držela mě při obrazovce, k její poctě dám 4 hvězd. ()

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama