Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (711)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Až na ten lesbický polibek jsem se velmi nudil a ke konci se jen smál, za jakou blbost jsem to utratil peníze. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ještě teď se nemohu vzpamatovat z "želatinové" Selmy Blair, která roli sehrála opravdu fantasticky. Celkově byl výběr herců přesný. Film má příjemný nádech a pro mě po docela dlouhé době film, u kterého jsem si říkala "ještě nekonči, filme". Příběh se sice musí brát s nadsázkou, ale i to filmu dodává neuvěřitelný půvab. Krásně zhýralé..ten konec možná až moc. Mám ráda intriky. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tři adaptace Nebezpečných známostí za 24 hodin, takový maraton, a tahle je dozajista nejslabší. Neřeším ani tak nefunkční přenesení do moderní doby, které zcela ignoruje smysl předlohy, ale přes ty příšerné herecké výkony se vážně nedostanu. Ukázkové hollywoodské znásilnění klasiky. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel ale možno je to aj lepšie, túto verziu pre mladšie obecenstvo prenesenú do prítomnosti som si dokázal vychutnať aj bez jeho znalosti. Možno nie dokonalosť ale veľmi veľmi príjemný filmík so skvelým obsadením, pri ktorom sa ani nedivím, že sa stal jednotkou mnohých mladých ľudí. Už len za tú chladnokrvnú zvodkyňu Kathryn v podaní Sarah Michelle Gellar, nádhernú Reese Whiterspoon či sympaticky hlúpučkú Selmu Blair.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tohle dílko nese všechny znaky filmového kýče. Načančaný obal s hloupoučkým obsahem předvádí velké city, tragické situace, černobílé kontrasty charakterů, myšlení hlavních hrdinů je naivní a konec přináší rádoby mravní katarzi. Toto je v pořadí čtvrtá verze Nebezpečných známostí převedená na filmové plátno a bezkonkurečně nejhorší. Zobrazený filmový svět se zatraceně málo podobá realitě a v řadě momentů působí přímo směšně. Snímek se snaží nalákat na krásné tváře, mondénní svět prostředí americké high society, krásné šaty a rychlá auta. Vhodné pro ty, kdo si odskočí od Beverly Hills 90210 a zatouží po zhamburgerizované klasice. Celkový dojem: 25% za ten elegantní obal a Reese Witherspoon. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Sourozenecká dvojice Gellar-Phillippe je neskutečně sexy, což je asi největší klad celých Velmi nebezpečných známostí. Zajímavě zosnované intriky a ani samotná sázka totiž nejsou natolik brilantně sepsané/natočené, aby dokázaly udržet pozornost nezávislého pozorovatele. Navíc nepříliš uvěřitelná rafinovanost celého filmu je pouhým konstruktem. Krátká stopáž spolu s příjemným erotickým nábojem a nahlédnutím do honosného sídla však splňují hlavní očekávání a nedá se tedy říct, že by snímek zklamal. Moderní variace na známou knihu tak v podstatě dopadla mnohem lépe než jsem čekal. Omlazení hlavních představitelů bylo ku prospěchu a současné prostředí příběhu jen a pouze svědčí. Působiví je též hudební doprovod, i když přiznávím, že z nejznámější "vykradačky" Bitter Sweet Symhony na konci jsem nadšený nebyl - což ovšem přičítám zejména veliké známosti a oposlouchanosti tohoto songu. Na druhou stranu se mi velmi líbilo setkání Kathryn a Annette na záchodku. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Nechutně bohatí snobové, intriky, faleš, přetvářka, Jaguár z roku 59, sex, drogy a single Bitter Sweet Symphony od The Verve...Taky vás tenhle koktejl tak ďábelsky láká...? Pozn.: atmosféra starších snímků se bohužel vytratila, ale ten obal ! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Choderlos de Laclos (Novel), Roger Kumble| Hudba: Edward Shearmur | Produkcia: Neal H. Moritz | Distribúcia: Columbia Pictures | Štúdio: Original Film, Kinowelt Filmverleih, Newmarket Capital Group, Pacific Title/Mirage| Rozpočet: 11 miliónov $ | Tržby: 75,902,208 $ || Emóciami a vášňou nabušený, vzťahovkový pin-pong, ktorý svojou rafinovanosťou, no pritom elegantnosťou dostane do prvej pólky metráže skoro každého. Potom sa to už žial poddáva samoúčelnosti scenára, a zvraty medzi dvojicami sú neekvivalentne rýchlejšie, než čo by bolo tejto metráži únosné (a hlavne tak pekne fungujúcej, ako v tej prvej pólke filmu). Hlavný predstavitelia sú viac, než charizmatický, preto vedia udržať laťku nasadenú na začiatku až do konca aj napriek šialenému tempu. Koniec divný, credit song dokonalý. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi nebezpečně svůdný film. Hlavní herecké osazenstvo do svých rolí dokonale typově sedí. Mazaná a vychytralá mrcha v podání Sarah Michelle Gellar, roztomile dětinská Selma Blair, profesionální svůdník a hezoun Ryan Phillippe a především inteligentní a nevinná Reesee Witherspoon. Výborný scénář a charaktery postav. Vše začíná jako zdánlivě nevinná hra, míchající v sobě sex, potěšení a zábavu. Čím více však příběh postupuje kupředu, se začínají drásat na povrch nečekané, opravdové city, které můžou všem pořádně zamotat hlavu. Třešničkou na dortu je pak legendární song Bitter Sweet Symphony od The Verve. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pôvodné 'Dangerous Liaisons', len akoby prevtelené do modernejšej doby so zvodnejšími hercami sa podľa mňa celkom vyrovnávajú napätím a intrigami svojmu veľkému originálu. Hlavne zaujímavejším a priťahujúcejším prostredím, hercami s veľkou dávkou napätie a hlavne erotiky. Jediné, čo to kazí, je typický koniec. 75%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

,,Jak si užíva tvá zlatokopecká matinka na Bali?“ ,,Podezírá tvého zlatého opileckého tatínka, že ji podvadí." ,,Prima.“ Nebezpečné známosti sa so mnou ťahajú celé roky, keď som prvýkrát zhliadla výpravne monumentálneho Valmonta od Formana, o nejaký čas na to rovnaké, čo do príbehu emocionálnejšie Nebezpečné známosti (1988), až som sa nakoniec prepracovala k filmovému prepisu, zameraným na teenagerskú vekovú kategóriu, ktorá by dobové spoločenské manévre asi nestrávila. A všetky tri filmy majú odo mňa plné hodnotenie z celkom jednoduchého dôvodu. Klišé niekedy nepríjemne zaváňa, ale láska, bolesť, pomsta či zrada si vždy nájdu u publika svoje miesto a z obyčajného diváckeho princípu tieto klasické témy šarm nikdy nestratia. Sarah Michelle Gellar som si zamilovala v tejto jedinej úlohe a jej úžasne povrchnú a rozmaznanú Kathryn som si neskonale užívala, Phillipe a Witherspoon ma zas uchlácholili svojou nevinne romantickou líniou, Bittersweet Symphony ma vnútorne pohladilo a trefná irónia a celková povrchnosť sa zaslúžili o to, prečo ma tento film jednoducho baví, hoci sa z kvalitatívneho hľadiska starším adaptáciám nemá šancu vyrovnať. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný a pod kůži se zavrtávající snímek pro náctileté. Lehce over the top svádění a hra s láskou dokážou udržet pozornost a bavit. Na Sarah Michelle Gellar je radost koukat a Ryan Phillippe umí zahrát. Takhle zazobanou dekadentní atmosféru jsem už dlouho neviděl. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

OK, mezi teenagery už nepatřím. Stejně mi ale přišlo, že tenhle film se tak moc snaží být sexy, až nakonec veškerý sexapeal ztratí. Víte o čem mluvím? Hodnocení jsem navíc zaokrouhlil směrem dolů poté, co jsem viděl originál "Dangerous Liaisons" z r. 1988 a utvrdil se, že na vášeň si tady všichni většinou jenom hráli. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušne rozohratá partia intríg a podvodov dvojice znudených bohatých súrodnecov, ktorá ale padá do tretej ligy akonáhle sa na scéne objaví láska. Problém nie je v tom, že sa objaví (to sa nedalo nečakať), ale v tom že sa dovtedy nepredvídateľný film trasformuje na vzorec, ktorý keď si pozorný divák vypočíta, tak to može vypnúť. Koniec zlý všetko zlé, je pri zaujímavom nápade obzvlášt smutné resumé. 50% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Keep your friends close and enemies closer. To to zase pokazili tím českým názvem:) Každopádně o Cruel Intentions jsem leccos slyšela, ale nikdy jsem nestála o to ten film vyloženě vyhledat. Narazila jsem na něj náhodou a musím říct, že je jeden z nejlepších ! Sarah Michelle Gellar konečně není Buffy a v téhle roli mě přesvědčila, že umí hrát. Role potvory jí sedla dokonale a svým výkonem předčila všechny ostatní herce. Závěrečná scéna s ní, kdy si všichni čtou Sebastianův deník a tím pádem je Kathryn odhalena, je naprosto bezkonkurenční a kultovní. Jak hudebně tak celkovou atmosférou. Selma Blair, kterou ráda v žádném případě nemám, mi do role tupé husičky sedla, Reese byla taky dobrá, jen tomu Ryanovi jsem to občas vůbec nevěřila. Konečně originální film,žádná přeslazená slintárna,opravdu jsem se pobavila a ještě jednou tleskám výkonu S.M.G. :) Cause it's a bittersweet symphony, this life.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

De Laclos se obrací v hrobě. A to herecky jde o velice atraktivní verzi a není tak neobratně převedená do současnosti jako Vadimova prvotina na téma Nebezpečných známostí. Přesto je to fiasko. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mé pubertální já byl film jako zjevení a rád jsem na to koukal. Ovšem i z dnešního pohledu mohu s klidným srdcem říci, že mě to baví skoro stejně jako kdysi. Je to svižně natočené, odsýpá to a předvádí nám všemožné intriky adolescentních zvrhlíků, kteří by udělali pro sex cokoliv. No a byly to právě Velmi nebezpečné známosti, kdo mi představil Reese Witherspoon...75% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

No jo, ženský jsou děsný manipulátorky, to už přeci víme nějakej ten pátek, nebo ne? :-) Každopádně od filmu jsem čekal, že to bude průměrný film pro teenagery, ale tohle je hodně nadprůměrná záležitost. A z mé strany to má dost otevřená vrátka k 5 *. P. S. Sarah je pěkná mrcha, ale ďábelská!! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevlastní sourozenci. Protřelí, zvrhlí, hříšní, nechutně prachatí. Sex, alkohol, intriky, lži, drogy, nuda. Explozivní kombinace, když se jedna dostaví, je třeba přidat na obrátkách. Peprně nadčasová verze slavného románu Nebezpečné známosti toho času platila za „ten film“, o kterém si mladí vykládali a doporučovali ho houfně dál. Hrdinové byli zhýčkaní a nadržení, přesto mluvili květnatě, byli dokonale oblečení, učesaní a umně nasnímaní, takže i morálně závadné scény mohly spatřit světlo teenagerovského světa. A ti velmi rádi utrácejí obsah peněženek svých rodičů. Navíc výsledek divákům velmi detailně představil toho času vycházející trio Ryan Phillippe, Sarah Michelle Gellar a Reese Witherspoon. Scénárista a režisér Roger Kumble (který od té doby už ničím pořádným nenavázal) natočil morálně závadný kousek, ale co je potěšující, byl na to pyšný. Jeho snímek je stylový, nesmírně líbivý, kouzelně naivní a solidně hříšný. Samozřejmě mohl výrazně víc kořenit, ale na svou dobu si uchoval svoji tvář. Jen škoda, že morální závěr až příliš bije do očí. Tam už je to fakt hodně úsměvné, ale asi je to dané dobou... Jinak ale velmi rád vzpomínám. I na výborný soundtrack. Mimochodem mentorka Sarah Michelle je ve skutečnosti o pět let mladší než naivka Selma Blair. „Můžeš mi ho strčit, kam chceš!“ – „Můžeme si plácnout, sestřičko!“ ()

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama